Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Tony Montana
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7337 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 02/06/2011 22:06

verte napisał:  
Ludzie, to nie sa dzieciaki. Strony łączy umowa. Każdy w jej ramach może się zachowywac tak czy siak. Gdyby Platek podpisał pół roku temu umowe na 2 lata nie byłoby tematu. ale podpisano ja na pół roku. I po poł roku moze byc przedłuzona lub nie. Platek zrobil kawal dobrej roboty na tle poprzedników, ale nie przesadzajmy z zachwytami. Jakiejś wielkiej gry nie było. Kazdy ma prawo wydawać swoje pieniądze jak chce i podejmować decyzje. Czym niby ma się kierować właściciel Pogoni obniżając jej szanse na awans? Jaki ma w tym interes? Żadnego. Jedyna mozliwością odzyskania włożonej kasy jest ekstraklasa. Byc może uznali że Sasal daje większe szanse awansu. Ja nie wiem. Sasal ma bardzo dobra opinię. Platek jak przyszedł to na nim psy wieszano jeszcze po kilku pierwszych meczach. nie mozna się dziwić właścicielom, że szukają alternatywy dla trenera z którym nie mają podpisanej umowy. Normalny biznes.
Nie ma sie co podniecać. Może się okazać, że lepsze jest wrogiem dobrego.

Po pierwsze nie koniecznie własne pieniądze, bo w dużej mierze miejskie.
Wielkiej gry może nie było, ale był:
- stały postęp
- zajebiste przygotowanie wytrzymałościowe
-przygotowanie mentalne
- wola walki, nawet u nierobów typu Pietruszka
- okiełznanie Petasza, poprzez jego wy... do rezerw

Pamietac trzeba jaki syf został po Mandryszu i Stolarczyku.

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 02/06/2011 22:29

verte napisał:  
Ludzie, to nie sa dzieciaki. Strony łączy umowa. Każdy w jej ramach może się zachowywac tak czy siak. Gdyby Platek podpisał pół roku temu umowe na 2 lata nie byłoby tematu. ale podpisano ja na pół roku. I po poł roku moze byc przedłuzona lub nie. Platek zrobil kawal dobrej roboty na tle poprzedników, ale nie przesadzajmy z zachwytami. Jakiejś wielkiej gry nie było. Kazdy ma prawo wydawać swoje pieniądze jak chce i podejmować decyzje. Czym niby ma się kierować właściciel Pogoni obniżając jej szanse na awans? Jaki ma w tym interes? Żadnego. Jedyna mozliwością odzyskania włożonej kasy jest ekstraklasa. Byc może uznali że Sasal daje większe szanse awansu. Ja nie wiem. Sasal ma bardzo dobra opinię. Platek jak przyszedł to na nim psy wieszano jeszcze po kilku pierwszych meczach. nie mozna się dziwić właścicielom, że szukają alternatywy dla trenera z którym nie mają podpisanej umowy. Normalny biznes.
Nie ma sie co podniecać. Może się okazać, że lepsze jest wrogiem dobrego.

Sasal ma dobrą opinię? Nie wiem gdzie, bo patrząc na to jak Korona się stacza to wątpię. Zresztą to nie chodzi o Płatka czy nie Płatka, Sasala czy nie Sasala.
Normalny biznes? Szukanie alternatywy? Chyba pracując nie masz z plecami kogoś, kto w każdej chwili może zająć Twoje miejsce, gdy tylko się potkniesz. A jeśli masz, to chyba nie czułbyś się komfortowo. Płatek miał posprzątać, utrzymać ligę itd.i skoro zdecydowali mu się powierzyć takie zadania, to powinni w minimalnym stopniu zaufać. Przeczytaj wywiad z Płatkiem - gdyby nie wygrał z Dolcanem zostałby wypierniczony, a jego miejsce zajął by taki Dariusz Wójtowicz, który w Ząbkach siedział na trybunach. Co ma myśleć w takiej chwili Płatek? Większego dowodu na brak zaufania nie można sobie wyobrazić. Jak można pracować w takich warunkach? Tak, trenerze - jest dobrze, a za plecami gadają z Twoim ewentualnym następcą. No i te brudy na konferencji, które raczej mijają się z prawdą. Nie ten styl, nie ta klasa.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
BadBoy
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 03/06/2011 00:27
Wywiad z A.Płatkiem cz.1

No One Like Us....We don't Care...
Lemon
Kibic
Na forum od 5662 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 05/06/2011 23:44
Wywiad z Płatkiem cz. II

BadBoy
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 10/06/2011 23:56
Jeszcze jeden wywiad z Płatkiem

No One Like Us....We don't Care...
anathema
Kibic
Na forum od 6938 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 11/06/2011 02:04

BadBoy napisał:  

ci gamonie prezesi chyba naprawdę myślą że przeogromne pustki na trybunach wywołane były przez to jak gra i jakie wyniki osiąga druzyna. oni zupełnie nie widza prawdziwej przyczyny takiej frekwencji, to smutne i zatrważające zarazem. ceny na przyszły sezon które są naprawdę dobre tylko przekonują mnie o tym, że chłopaki chyba sie pogubili i sami nie maja pomysłu na dobrą piłe w Szczecinie. A Płatkowi tylko współczuć, bo jak widać cały czas siedział na minie i co ciekawe, dobrze o tym wiedział. Zasadniczo chyba po tym wszystkim jak to wyglądało, powinien jednak wiedzieć, że w tym klubie długo nie zabawi. sprawa ma na pewno także drugie dno, słaba frekwencja to tylko jedne z przyczyn, tak mi sie zdaje.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 16/06/2011 21:46
Sasal słaby trener koniec kropka.

Z daleka nie będzie widać.
PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 17:06

Dostojny kocur napisał:  

:)

spagetti
Kibic
Na forum od 7887 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 17:18
sasal jesli to czytasz WONNNNNNNNNNNNNN RAZEM Z PSEUDOGWIAZDKAMI

,,Vi är överallt,,- POGON
Paulvanday
Kibic
Na forum od 7539 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 19:08
Niby kazdemu trzeba dac szanse , ale im dalej tym chyba gorzej :/ . Widac gołym okiem ze Sasal nie daje rady .

Szczecin moim miastem,Pogon moim zyciem
A K
Kibic
Na forum od 7740 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 20:43

Cortez napisał:  
Niby kazdemu trzeba dac szanse , ale im dalej tym chyba gorzej :/ . Widac gołym okiem ze Sasal nie daje rady .

Jak nie daje???? Daje rade zajebiscie,jest walka od 1-90 minuty,piekna gra! Wiec czego wam brakuje?
Jebac Sasala,i reszte pseudo gwiazdek!

PS!
kubełek
Kibic
Na forum od 5246 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 22:31
wypierdalaj z naszego miasta !

ArP
Kibic
Na forum od 8031 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 23:02
może słowa za mocne, ale jak się nie obudzi i nie zrobi porządku z tą drużyną to się szybko pożegna z klubem

Pogoń Szczecin MKS!
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 28/08/2011 23:53

120x napisał:  

Dostojny kocur napisał:  

Hehe z taką drużyną to ciężko nie osiągnąć sukcesu, a jak widać.

Ha a dziś ratuje Sasala, jedyny piłkarz którego uważam za wzmocnienie i dobry ruch transferowy od początku jego przyjścia. :)

Q.
Kibic
Na forum od 6149 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 29/08/2011 10:41

Cytat:  
Artur Płatek został wczoraj oficjalnie przedstawiony jako nowy trener Warty Poznań. - W drużynie nie może być dziesięciu kierowników, a wydaje mi się, że coś takiego było w Warcie - stwierdził szkoleniowiec.
Prezes sekcji piłkarskiej Warty Izabella Łukomska-Pyżalska wyjaśniła, dlaczego zdecydowała się na zatrudnienie niedawnego trenera Pogoni Szczecin. - Gra tej drużyny wiosną robiła duże wrażenie - przyznała.

.... w druzynie nie moze byc dziesieciu kierowników :D

teraz jest pewnie tak u nas

abstrakcja!
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 29/08/2011 20:38
Przypominam, pan Mroczek wspominał, że oni biorą odpowiedzialność za zmianę trenera i wyniki.

Jak będzie gorzej niż w poprzednim sezonie to jak ta odpowiedzialność będzie wyglądać?

PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 29/08/2011 20:41

Dostojny kocur napisał:  

120x napisał:  

Dostojny kocur napisał:  

Hehe z taką drużyną to ciężko nie osiągnąć sukcesu, a jak widać.

Ha a dziś ratuje Sasala, jedyny piłkarz którego uważam za wzmocnienie i dobry ruch transferowy od początku jego przyjścia. :)

Też sobie tak pomyślałem o tym ratunku Sasala po tym jak Arkowiec dostał drugą żółtą że to wzmocnienie jego zejście:D

londoner
Kibic
Na forum od 5403 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 02/09/2011 15:08
Kolejny wywiad z Arturem Płatkiem w poznańskich mediach:

"Wlepił pan już jakąś karę, odkąd jest w Warcie?

- Tak, symbolicznie. Za telefon podczas posiłku.

Za to, że zadzwonił?

- Nie. Za to, że w ogóle był wyjęty. Uważam, że w porze posiłku telefon nie jest do niczego potrzebny. Ale to są pieniądze drużyny, nie trafiają ani do mnie, ani do klubu. To taki wewnętrzny regulamin drużyny. Gdy uzbiera się większa suma, piłkarze wyjdą z rodzinami na kolację. Nie mamy ekspresu do kawy, więc może drużyna kupi kiedyś ekspres. W Szczecinie było akurat tak, że krótko po zakupie ekspresu straciłem pracę, więc teraz się tym kupnem ekspresu straszymy."

To znaczy, ze przez pół roku u nas trochę tych kar wlepił, skoro zdązyli na express uzbierać...

PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 03/09/2011 01:33
Heh są ekspresy za 200 zł i są takie za 20 000 i wyżej PLNów! :)

majster007
Kibic
Na forum od 5468 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. - 03/09/2011 15:58
We wczorajszym przeglądzie sportowym przeczytalem takie cos: "Po kontuzji wracalem do formy. Artur Płatek przez cały tydzien pompowal i zapewnial,ze to ja gram w najblizszym spotkaniu. I w sobote dowiedzialem sie, ze jednak nie ma mnie w skladzie, Tak bylo dwa razy. Myslalem ze dam mu w szatni w morde. I gdyby nie kary regulaminowe zapewne tak bym zrobil. Dobrze sie stalo, ze nie mamy juz ze soba do czynienia-dodaje Janukiewicz."

" Pogoń jest potęgą ludzi z charakterem bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę "
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 1.64 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005