Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Występy Pogoni w II lidze. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Msz.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6125 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 24/04/2009 23:29
a pozatym nie każdy ma czas zeby jak ktoś to ujął spędzać cały weekend w trasie .. tymbardziej ze dali śmieszny termin meczu

Rezerwista71
Kibic
Na forum od 7713 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 07:47

s_portowiec napisał:  
Trzeba zadać sobie pytanie dlaczego Pogoń gra jakby bez pomysłu, bez stwarzania sytuacji strzeleckich? Według mnie wynika to z podstawowego faktu- brak dobrego (dobrych) ROZGRYWAJĄCEGO. Jak ma zdobywać bramki Ropiejko czy Rydzak jeśli w czasie meczu praktycznie nie dostają dobrych piłek? Przydałby się w drużynie taki zawodnik jaki grał z nr.7 w Rakowie- świetny technicznie, mający przegląd pola, kiedy trzeba przytrzymujący piłkę a kiedy nadarza się okazja to obsłuży podaniem kogoś z ataku.
Niestety Parzy, który powinien pełnić tę rolę (i w poprzednich meczach jakoś mu to wychodziło) w meczu z Rakowem zagrał b.słabo-zbyt dużo strat i niedokładnych podań.
Zawiedli też pozostali rutyniarze-Skrzypek i według mnie również Chifon-z jego szarpania, biegania niestety nie wynikały jakieś zagrożenia dla bramki Rakowa.
Tak więc jeśli zawodzą ci, którzy powinni decydować o obliczu drużyny to gra niestety wygląda tak jak w meczu z Rakowem.
Dobrego pomocnika-tego według mnie najbardziej nam potrzeba.
Raków pokazał się u nas w niezłej liczbie zważając na odległość i środek tygodnia.

Zgadzam się i jeszcze dodam , że bramkarz też do wymiany, bo co on wyprawia to jest masakra.Czy Mandrysz tego nie widzi?Czy Wójcik jest po kontuzji jeszcze gorszy od Bińkowskiego?Swoją drogą mozna bronić gorzej od niego...

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7790 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 08:10

qbek73 napisał:  

Cobra_S napisał:  

qbek73 napisał:  

Bania napisał:  
Jedziemy do Torunia!

Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej w Warszawie ukarał finansowo TKP Elanę Toruń za ostatni mecz z Zawiszą Bydgoszcz nie wymierzając klubowi z Torunia tzw. kary porządkowej. Tym samym niedzielne spotkanie z Pogonią Szczecin może odbyć się przy udziale kibiców Dumy Pomorza.

Kibice udający się na ten mecz niestety nie będą mogli zaopatrzyć się w bilety w Szczecinie (do tej pory nie dotarły do klubu). Będą mogli natomiast nabyć wejściówki w Toruniu w kasie od ul. Grunwaldzkiej (w niedzielę od godz. 14.00). Tam również zostanie przygotowany przez organizatorów spotkania specjalny parking dla kibiców Pogoni Szczecin, którzy wybiorą się na ten mecz własnym autem. UWAGA! Ważne, aby każdy z sympatyków Dumy Pomorza zabrał ze sobą dokument tożsamości wraz z numerem PESEL.

Mecz Elana Toruń - Pogoń Szczecin rozpocznie się o godzinie 16.00.

zrodlo: Pogońszczecin.info

Na wyjazd samochodem???? Co to za żenada??? Wiem jestem starej daty i na pierwszy wyjazd jechałem jak niektórzy jeszcze się nie urodzili ale wku..wia mnie to. Na wyjazd jedzie się pociągiem, oczywiście nie specjalem. Niedługo samoloty będziecie czarterować.

wedlug daty twojego urodzenia zastanawiam się gdzies ty byl przez tyle lat, ze akurat jestes od 15 dni na tym forum i nie pasuje ci wyjazd samochodami
potrafie uszanowac to, ze byc moze kiedys jezdziles na wyjazdy pociagiem, ale czasy sie zmienily i w przeciagu ostatnich lat ekipy samochodowe roznych klubow w calej Polsce jezdza sobie gdzie i kiedy chca niezaleznie od rozkladu jazdy pkp

sorry stary ale jeśli dla Ciebie wyznacznikiem jest to ile dany avatar jest na forum... to powodzenia, w net kibicowaniu musisz być killer patrząc na te 2000 dni
chodziło mi tylko o dawną atmosferę, nie chcę dalej drążyć tematu bo się tylko bluzgi posypią...

odpuscmy sobie te staze na forum faktycznie, zle mnie zrozumiales i nie bede tego rozwijal
komentarz o netowym kibicowaniu przez moja osobe pozostawiam bez komentarza
a co do dawnej atmosfery, jazdy pociagiem za starych czasow, bez pewnych panow w mundurach, bo oto ci chyba chodzi to teraz sa nikle szanse na takie wypady o czym z pewnoscia wiesz
i nie pisze tu o grupie 20 kibicow tylko 200, ktorzy wsiadaja do pociagu na dworcu Szczecin Główny

pozdrawiam

skortom76
*zablokowany
Na forum od 5877 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 08:19
popieram qbek73, Cobra S napisał,że wiele grup kibicowskich tak jeździ...moge prosić choć o 1 przykład? ile takich automaniaków było na meczu w Szczecinie? A zreszta co to za urok wyjazdu, jak wyjeżdza się po mszy św. a wraca na kolacje imieninowa u cioci...Wystarczy poczytać w dziale o kibicowskich wspomnieniach, żebyzrozumiec , jakie uroki miał wyjazd w piatek wieczór a powrót w niedzielny poranek. Wiele osób w tamtym dziale pisze, że chciałoby powrotu tamtych czasów...no ale jeśli organizuje się tylko pielgrzymki samochodowe to te czasy nie wrócą...a poza tym teraz według Cobra S wyznacznikiem kibicowania jest liczbna dni na forum, kiedyś była liczba wyjazdów...Nic dziwnego,że coraz więcej kibiców w Polsce śmieje się z nas, nazywajac netowymi napinaczami, piknikami, itd.itp.Koncze, bo za mało mam dni na forum...a teraz możecie mnie zbluzgać, pozdrowienia dla wszystkich wyjazdowiczów lat 90-tych. TO SE NE WRATI....

qbek73
*zablokowany
Na forum od 5879 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:14
http://www.90minut.pl/news/90/news901634-Miasto-wiekszosciowym-udzialowcem-Piasta-SA.html
nie w temacie co prawda ale uwypukla jak miasto Szczecin pomaga Pogoni, jak byliśmy na dnie nasi radni twierdzili, że miasto nie może mieć udziałów w spółce

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7790 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:36

skortom76 napisał:  
popieram qbek73, Cobra S napisał,że wiele grup kibicowskich tak jeździ...moge prosić choć o 1 przykład? ile takich automaniaków było na meczu w Szczecinie?

chodzi ci o ekipy samochodowo-autokarowe? przyklad, w srode byli kibice z Rakowa, 2 autokary plus 1 samochod
w sezonie II ligi jak pamietam dobrze, Miedz w Szczecinie - ekipa samochodowa, kibice Elany Torun - autokar, kibice Kotwicy - autokar
a tak poza jakas napinka poczytalbys jeszcze na pewnych stronach jak jezdzi wiekszosc kibicow klubow ekstraklasy na swoje mecze

skortom76 napisał:  
A zreszta co to za urok wyjazdu, jak wyjeżdza się po mszy św. a wraca na kolacje imieninowa u cioci...Wystarczy poczytać w dziale o kibicowskich wspomnieniach, żebyzrozumiec , jakie uroki miał wyjazd w piatek wieczór a powrót w niedzielny poranek. Wiele osób w tamtym dziale pisze, że chciałoby powrotu tamtych czasów...no ale jeśli organizuje się tylko pielgrzymki samochodowe to te czasy nie wrócą...

moj komentarz bedzie krotki, bo naprawde odnosze wrazenie, ze chyba przespales jakies ponad 10 lat w tym co sie dzieje w kwestii wyjazdow kibicow na mecze,nie dotyczy to tylko kibicow Pogoni

skortom76 napisał:  
a poza tym teraz według Cobra S wyznacznikiem kibicowania jest liczbna dni na forum, kiedyś była liczba wyjazdów...Nic dziwnego,że coraz więcej kibiców w Polsce śmieje się z nas, nazywajac netowymi napinaczami, piknikami, itd.itp.Koncze, bo za mało mam dni na forum...a teraz możecie mnie zbluzgać, pozdrowienia dla wszystkich wyjazdowiczów lat 90-tych. TO SE NE WRATI....

skortom76 to byla moja rekacja na to co napisal qbek73, po prostu nie rozumiem jak kogos moze bulwersowac wyjazd grupy kibic na mecz samochodami, nikt nikomu nie zabrania jechac pociagiem, nie kazdy ma przeciez mozliwosc jazdy samochodem a do torunia musi dojechac
informacja jest krotka i zrozumiala, zbiorka zmotoryzowanej grupy, ktora jedzie na mecz
a co do netowego napinacza to zapraszam do wspolpracy z SKPS Portowcy w celu poprawy wizerunku kibicow Pogoni, bedziemy organizowac wyjazdy pociagami zeby sie z nas nie smiali ze jezdzimy samochodami

co robisz w Kaliszu?

P.
Do końca!
Na forum od 7878 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:37

skortom76 napisał:  
popieram qbek73, Cobra S napisał,że wiele grup kibicowskich tak jeździ...moge prosić choć o 1 przykład? ile takich automaniaków było na meczu w Szczecinie? A zreszta co to za urok wyjazdu, jak wyjeżdza się po mszy św. a wraca na kolacje imieninowa u cioci...Wystarczy poczytać w dziale o kibicowskich wspomnieniach, żebyzrozumiec , jakie uroki miał wyjazd w piatek wieczór a powrót w niedzielny poranek. Wiele osób w tamtym dziale pisze, że chciałoby powrotu tamtych czasów...no ale jeśli organizuje się tylko pielgrzymki samochodowe to te czasy nie wrócą...a poza tym teraz według Cobra S wyznacznikiem kibicowania jest liczbna dni na forum, kiedyś była liczba wyjazdów...Nic dziwnego,że coraz więcej kibiców w Polsce śmieje się z nas, nazywajac netowymi napinaczami, piknikami, itd.itp.Koncze, bo za mało mam dni na forum...a teraz możecie mnie zbluzgać, pozdrowienia dla wszystkich wyjazdowiczów lat 90-tych. TO SE NE WRATI....

Czytaj ze zrozumieniem.Liczba dni na forum nie ma znaczenia.
Przyklady??Rakow z tej srody.2 autokary.
Poprzedni weekende:Znicz Pruszków 0 - 0 MOTOR LUBLIN 18.04.2009 r.
Do Pruszkowa wybieramy się 3 autokarami i autami w sile 230 os. (w tym 10 os. Chełmianki i 1 os. Śląsk).

Raków Częstochowa - GKS Tychy
Wyruszamy z Tychów w jakies 300 osób ( z nami 10 fanow Cracovii) - dwa nabite autobusy przegubowe , dwa busy i auta.

...i to tak, zeby za daleko nie szukac.Pewnie, ze pociagoem jest fajnie, ale nie zawsze sie da i jest sens.A spinanie sie, ze tylko tak sie kiedys jezdzilo, a wszyscy co jezdza autami to napinacze jest jakims ograniczonym mysleniem.'to se ne wrati' - pewnie ze nie , bo czasy sie zmienily.Teraz jak sie chce przejechac pociagiem pol Polski to np. kazdy kupuje bilet, zeby nie miec na glowie kanarow.Kiedys po 200 osob sie jechalo i juz.I nie ma co rozpaczac i na sile szukac afer, tylko sie dostosowac.

Sami przeciw wszystkim!!!
tarpan
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:38
Panowie szanujemy wasze wyjazdy z lat 90-tych ale pojedzcie teraz to zrozumiecie że my na takie przygody nie mamy żadnych szans to już inne czasy teraz psiarnie zdecydowanie bardziej ogarnięta i jak by człowiek zaczą za ostro szaleć to by nie tylko na krutkim posiedzeniu na komisariacie skączyło to inne czasy i trzeba sie dostosować.

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
qbek73
*zablokowany
Na forum od 5879 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:49
Dobra Panowie, nie ma co kruszyć kopii - Pogoń ma nas w końcu łączyć. Każdy ma prawo do swojego zdania.

Przykro mi tylko gdy np. Cobra podaje przykłady jakiejś miedzi, kotwicy czy elany - my naprawdę musimy równać się do takich ekip?????? Kurde chyba rzeczywiście przespałem ostatnie lata...

qbek73
*zablokowany
Na forum od 5879 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 09:52

Cytat:  
co robisz w Kaliszu?

Skortom jest ze Stargardu więc o co Ci bigos??

eM
Kibic
Na forum od 7111 dni

**

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 11:25
Wszystko ładnie , pięknie , nikt nie neguje Waszych racji panowie skortom76 i qbek73 , ale zapominacie o jednej ważnej kwestii, otóz czasy sie zmieniły , jasne ze fajnie jest jechać sobie pociągiem na wyjazd bez towarzystwa naburmuszonych milicjantek które ciągle robia problemy , ale w dobie ogromnnej inwigilacji , czasach gdy w zycie wchodzi nowa ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych gdzie nawet za zalozenie kapturu grozi kara do 3 lat więzienia , gdzie zakaz stadionowy można dostać za byle co i gdzie ludzie dostają zarzuty o czyny chuligańskie tylko za to ze stali sobie na łące to takie podróze są raczej mało prawdopodobne.
Nie znaczy to iż kibice całkowicie przesiedli się do aut , bo przeciez np. Tychy czy Sosnowiec w poprzedniej rundzie to eskapady transportem kolejowym.
Nikt tu sie do nikogo nie porównuje , poprostu nie ma dogodnego połaczenia do Torunia przez PKP , wiec najlepiej jest wybrać sie tam samochodem.

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7790 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 12:25

qbek73 napisał:  

Cytat:  
co robisz w Kaliszu?

z racji tego, ze jestes tu nowy to jestem adminem tego forum i mam mozliwosc sprawdzenia skad kto pisze
stad moje pytanie o Kalisz, a jak sie spytasz co mnie to obchodzi to odpowiedz moja brzmi, wiele razy ktos sie logowal na tym forum z innych miast zeby nazwijmy to delikatnie pomieszac!!
a z drugiej strony pewno nie uwierzysz, ale po wpisie skortoma przyszlo mi na mysl, ze macie cos ze soba wspolnego i widze, ze sie nie myle
proponuje skonczyc ten watek i zajac sie kibicowaniem i meczami Pogoni

pozdrawiam

R1
Kibic
Na forum od 7926 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 12:49
Chemik Police - Zawisza Bydgoszcz 1:2.

Ostatnio edytowany przez: R1, 25 kwietnia 2009, 13:57 [1 raz(y)]

Poznań, Bydgoszcz..
Sercem zawsze ze Szczecinem!
qbek73
*zablokowany
Na forum od 5879 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 12:56

Cobra_S napisał:  

qbek73 napisał:  

Cytat:  
co robisz w Kaliszu?

z racji tego, ze jestes tu nowy to jestem adminem tego forum i mam mozliwosc sprawdzenia skad kto pisze
stad moje pytanie o Kalisz, a jak sie spytasz co mnie to obchodzi to odpowiedz moja brzmi, wiele razy ktos sie logowal na tym forum z innych miast zeby nazwijmy to delikatnie pomieszac!!
a z drugiej strony pewno nie uwierzysz, ale po wpisie skortoma przyszlo mi na mysl, ze macie cos ze soba wspolnego i widze, ze sie nie myle
proponuje skonczyc ten watek i zajac sie kibicowaniem i meczami Pogoni

pozdrawiam

oczywiście, że się nie mylisz, tyle mamy wspólnego, że znam go z dawnych wyjazdów i co w tym złego?
kończąc zgodnie z Twoim życzeniem wątek, życzę Ci szybkiego dokształcenia w odczytywaniu IP i miejsca nadawania postów, bo niewiedziałem, że Stargard stał się Kaliszem

qbek73
*zablokowany
Na forum od 5879 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 12:59

Rezerwista71 napisał:  

s_portowiec napisał:  
Trzeba zadać sobie pytanie dlaczego Pogoń gra jakby bez pomysłu, bez stwarzania sytuacji strzeleckich? Według mnie wynika to z podstawowego faktu- brak dobrego (dobrych) ROZGRYWAJĄCEGO. Jak ma zdobywać bramki Ropiejko czy Rydzak jeśli w czasie meczu praktycznie nie dostają dobrych piłek? Przydałby się w drużynie taki zawodnik jaki grał z nr.7 w Rakowie- świetny technicznie, mający przegląd pola, kiedy trzeba przytrzymujący piłkę a kiedy nadarza się okazja to obsłuży podaniem kogoś z ataku.
Niestety Parzy, który powinien pełnić tę rolę (i w poprzednich meczach jakoś mu to wychodziło) w meczu z Rakowem zagrał b.słabo-zbyt dużo strat i niedokładnych podań.
Zawiedli też pozostali rutyniarze-Skrzypek i według mnie również Chifon-z jego szarpania, biegania niestety nie wynikały jakieś zagrożenia dla bramki Rakowa.
Tak więc jeśli zawodzą ci, którzy powinni decydować o obliczu drużyny to gra niestety wygląda tak jak w meczu z Rakowem.
Raków pokazał się u nas w niezłej liczbie zważając na odległość i środek tygodnia.

Zgadzam się i jeszcze dodam , że bramkarz też do wymiany, bo co on wyprawia to jest masakra.Czy Mandrysz tego nie widzi?Czy Wójcik jest po kontuzji jeszcze gorszy od Bińkowskiego?Swoją drogą mozna bronić gorzej od niego...

Niestety jeśli chce się awansować trzeba mieć nawet w tej lidze 2, 3 klasowych zawodników. Ja takowych nie widzę. Brak w tej ekipie lidera. Wierzę w awans, ale mam nadzieję, że ktoś już myśli o wzmocnieniach.

anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 13:13

qbek73 napisał:  

Rezerwista71 napisał:  

s_portowiec napisał:  

Niestety jeśli chce się awansować trzeba mieć nawet w tej lidze 2, 3 klasowych zawodników. Ja takowych nie widzę. Brak w tej ekipie lidera. Wierzę w awans, ale mam nadzieję, że ktoś już myśli o wzmocnieniach.

Jeżeli nie ma sie lidera,rozgrywającego,to należy zmienić system gry i ciężar przerzucić na skrzydła,bo co jak co,nikt nie zarzuci nam ,że ich nie mamy. Ale konkretnie-dość Parzego w środku,po ki diabeł Mandrysz go tam pcha? jego miejsce jest właśnie na skrzydle,na drugim Chifon w środke dwóch defensywnych pomocników Biliński ewentualnie Koman,czas dać sznase Sobczyńskiemu. Dość lansu ex Piastowców Pętasza czy Szczerba bo nie uda nam sie kolejny mecz w Toruniu i zaczną sie tarcia. Szczyrba przychodząc do nam miał być objawieniem,póki co kolejny nabytek który sobie tu nie radzi. Obrona-wydawało sie do niedawna najmocniejszy punkt,coraz bardziej niepewna,najgorsze to że bez bramkarza awans ciężko będzie wywalczyć bo Binkowski,poza Miedzią ma zgoła 100% skuteczność-co leci w światło bramki to wpada. Czas dać sobie spokój za Skrzypkiem,na sentymenty przyjdzie czas po sezonie jak awansujemy. I więcej młodych ludzi do gry-Rydzak,Wókiiewicz,Lebiedyński...i chyba czas dać szanse Kosakowskiemu. Mandrysza póki co nie będe oceniał,wydawało sie że to właściwy człowiek z charyzmą,z jajami,ale chyba zaczyna sie gubić-dam jedna rade panu Piotrowi-dość lansu ludzi z Piasta,bo to sie źle skończy.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
eF^
Kibic
Na forum od 7800 dni

*

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 14:07
Chemik znów fatalna końcówka w 89 minucie traci bramkę na 1:2.

Topik!
Kibic
Na forum od 5904 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 14:24

eF^ napisał:  
Chemik znów fatalna końcówka w 89 minucie traci bramkę na 1:2.

parodia

db1948
Kibic
Na forum od 7304 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 14:39

100procentPogon napisał:  
parodia

Sport...

Ostry
Kibic
Na forum od 7292 dni

Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/04/2009 14:52
Szkoda Chemika

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 66  - 67  - 68  - 69  - 70  - 71  - 72  - 73  - 74  - 75  - 76  - 77  - 78  - 79  - 80  - 81  - 82  - 83  - 84  - 85  - 86  - 87  - 88  - 89  - 90  - 91  - 92  - 93  - 94  - 95  - 96  - 97  - 98  - 99  - 100  - 101  - 102  - 103  - 104  - 105  - 106  - 107  - 108  - 109  - 110  - 111  - 112  - 113  - 114  - 115  - 116  - 117  - 118  - 119  - 120  - 121  - 122  - 123  - 124  - 125  - 126  - 127  - 128  - 129  - 130  - 131  - 132  - 133  - 134  - 135  - 136  - 137  - 138  - 139  - 140  - 141  - 142  - 143  - 144  - 145  - 146  - 147  - 148  - 149  - 150  - 151  - 152  - 153  - 154  - 155  - 156  - 157  - 158  - 159  - 160  - 161  - 162  - 163  - 164  - 165  - 166  - 167  - 168  - 169  - 170  - 171  - 172  - 173  - 174  - 175  - 176  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.25 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005