skoro te słowa sa prawdziwe, i kieruje sie dobrem to na sile niech sie nie pcha tam gdzie go nie chca, to chyba wie nawet male dziecko, ale oczywiscie to tylko frazesy majace zamydlic oczy
Ech było juz dobrze można bylo stanąć z boku i przyglądać sie w spokoju, ale takiej sprawy samej sobie pozostawić nie wolno.
K i S czy na pewno chcecie WOJNY!
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Mirko podziwiam za wszystko co osiąga w sporcie jak i za styl walki. Nie rozpatruje akurat jego osoby przez pryzmat pracy jaką wykonuje..chodzi mi o wojownika! Słowa cytuje bo są prawdziwe i pasują do rzeczywistości. A ty się nie czepiaj bo porównanie słabe w huj...To tak w ramach odpowiedzi..
P.S Jeśli byłby Polakiem i miał pracować w moim klubie moje zdanie było by takie samo jak przy K. pozdro
Chętnie pomogłem, aby później sam się wycofać dla dobra Pogoni Szczecin.
Tym razem tez sie wycofaj , dla dobra Pogoni Szczecin!
Moja ostateczna decyzja, o której niebawem poinformuję na pewno uwzględni zdania rożnych środowisk i będę się kierował dobrem Pogoni Szczecin.
Czyli mamy rozumieć że Smolny i Kałużny już decyzje podjeli? Teraz tylko czekają na znak od milicjanta?
To jest skandal i brak poszanowania własnych kibiców!
Odp: Karczyński dyrektorem Pogoni ?! WTF ?! - 08/10/2009 19:58
Zastanawia mnie fakt, jaki wpływ na postawę Karczyńskiego ma fakt, że komendant wojewódzki jest na wylocie. Zazwyczaj gdy wyrzucają szefa, to rzecznik tez odchodzi ... Tak więc wątpliwość moją budzi, czy to jego odejście jest takie dobrowolne.
Nie chciałem zabierać głosu w tej sprawie, ale oświadczenie Macieja Karczyńskiego sprawia, że muszę zaprotestować przeciwko fałszowaniu historii i wydarzeń. Faktycznie - w pierwszych naszych działaniach odnośnie odbudowy Pogoni bez Ptaka, zwróciliśmy się do już istniejącej futsalowej Pogoni'04 z propozycja współpracy i działania w ramach autonomicznych sekcji - zgłoszenie drużyny w piłce trawiastej - chodziło o kwestie prawne i rozwiązania czasowe.
Jednak Zarząd Pogoni'04 reprezentowany przez M. Karczyńskiego odrzucił nasza propozycję, wobec czego kibice postanowili zgłosić do B klasy drużynę w oparciu o istniejące struktury Pogoni Nowej. posiadającej zgłoszone w ZZPN drużyny młodzieżowe.
Maciej Karczyński nigdy nie był związany i nie prowadził żadnych działań związanych z odbudową klubu prowadzonych przez Pogoń Szczecin Nową.
Maciej Karczyński nigdy nie był związany i nie prowadził żadnych działań związanych z odbudową klubu prowadzonych przez Pogoń Szczecin Nową.Rafał Chlasta
Prezes Zarządu
Pogoń Szczecin Nowa
Elegancko.Dobrze że oświadczenie jest już również na ligowcu.
Czyżby nieskazitelny pan władza kłamał aby przyspożyć sobie fanów?
Ostatnio edytowany przez: eM, 8 października 2009, 21:05 [1 raz(y)]
Maciej Karczyński nigdy nie był związany i nie prowadził żadnych działań związanych z odbudową klubu prowadzonych przez Pogoń Szczecin Nową.
Tak więc też coś chodziło mi po głowie i na 90 procent byłem pewien że "piękny kawaler" ze "złotą pałą" na całe szczęście nie dołożył swojej "niebieskiej" cegiełki do odbudowy naszego klubu... dobrze że dla potwierdzenia tego ktoś kompetentny w tej sprawie zabrał głos...
Ostatnio edytowany przez: 1973, 8 października 2009, 21:09 [1 raz(y)]
Odp: Karczyński dyrektorem Pogoni ?! WTF ?! - 08/10/2009 21:06
malcoolm nie wiem po co w ogole udzielasz się w tym temacie skoro z Pogonia i meczami masz tyle wspólnego co ja z tancem góralskim.
Napisz lepiej w hyde parku o nowych barwach miasta czy że ci rower ukradli a tutaj swoje nic nie wnoszące posty poprostu sobie daruj.
Ostatnio edytowany przez: eM, 8 października 2009, 21:11 [1 raz(y)]
" Grupa widzów spod zegara protestowała. Na poprzednim meczu przeciwko Lacie i PZPN, wczoraj przeciwko kandydatowi na dyrektora, kto będzie na tapecie następnym razem - tarcza czy może stonka?"
Tak samo pzpn uwaza za grupke chuliganow 70 000 ludzi zarejstrowanych na stronie koniecpzpn a liczba ta na pewno wkrotce przekroczy sto tysiecy ale przeciez to tylko grupka
W PRL władza i media z nią związane zawsze starały się dewaluować działania grup społecznych walczących o swoje prawa i codzienną normalność. Opinia publiczna była zwykle wtedy informowana o zajściach, chuliganach, elemencie społecznym i politycznych prowokatorach. Mimo upływu 20-lat w PZPN nic się nie zmieniło. Te same mordy więc te same metody co przed laty. Mnie to jakoś nie dziwi.
Odnośnie naszych prezesów - po meczu znana jest już opinia sporej grupy kibiców Pogoni i teraz szefostwo klubu ma okazję podjąć już świadomą decyzję (bez jakiegoś tam pierdolenia, że zobaczymy jak to będzie...). Ciągle liczę na to, że są to trzeźwo myślący biznesmeni którzy nie dążą do popełnienia ekonomicznego samobójstwa. Zatrudnienie milicjanta byłoby prawdopodobnie początkiem końca procesu odbudowy...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
prezesi powinni za każdym razem, gdy podejmuja strategiczne decyzje miec na względzie opinię większości kibiców (a zwłaszcza tych, którzy na Twardowskiego są zawsze).
Jak pokazali Smolny i Kałużny jednak nie trzeba. Ceny biletow ustalili bez zdania z SKPS więc po co zapytać co zrobić z takim kwiatkiem.
Fakt faktem, że spotkanie było przed meczem z Polonią i infotmacje geszefciarzom zostaly przekazane. Oni są świadomi tego, że podpiszą pakt z diabłem a co za tym idzie wywołają wojnę.
Co do pismaków - najłatwiej jest oczernić grupkę spod zegara. Wiadomo, że sensacja i ci, których nie było powiedzą jedno - idioci. Szkoda tylko, że po przekazaniu informacji na trybunie krytej, sektorach 7-8 kibice kiwali głową ale z góry na dół. Nie napisali o tym, że nie walczymy o to by na Pogoni było niebezpiecznie, tylko o to by było NORMALNIE!!
Najprostszy przykład to Nasza zgoda. Na Legii jest padaczka straszna. Wszystko przez byłych zomowców i funkcjonariuszy MO. Jaka różnica ? Taka, że tam są stare dziady, a tutaj młody społeczniak, który będzie rzucać zakazami na lewo i prawo, za miejsca na stadionie, wulgaryzmy itp itd.
Druga sprawa. Napisali, że walczyliśmy z pzpn. Dlaczego nie napisali, że protest w całej Polsce dał jakiś efekt bo do spotkania z przedstawicielami pzpn i ekstraklasa s.a. doszlo wczoraj. Jaki będzie efekt? Czas pokaże.
Ja mam nadzieję, że maślane oczy nie pomogą tej mendzie wejść w szeregi klubu. Starczy już z tym duetem, bo będąc prezesami przez dwa lata uważają się za nietykalnych i nieskazitelnych. Ale niestety prawda jest trochę inna i czas na sprowadzenie ich na ziemię.
Odp: Karczyński dyrektorem Pogoni ?! WTF ?! - 08/10/2009 22:03
Dwa lata temu było pierdolenie że ważne decyzje będą konsultowane z kibicami, że będzie to klub tworzony dla kibiców, otwarty na ich sugestie i pomysły, że będzie w zarządzie miejsce dla decyzyjnego przedstawiciela stowarzyszenia. Panowie K i S zapewniali że sami są wielkimi kibicami, że nastała normalność. To jest kurwa normalność że gdy 97, może 98 % (obiektywnie) mówi stanowcze NIE dla starego milicjanta w klubie jego kandydatura jest dalej forsowana ?? To jest ta normalność ? To jest wdzięczność dla kibiców że mimo ogromnych jak na ten poziom cen biletów nadal przychodzą na stadion i wkładają to wszystko tyle serca ?? To boli i to sie może skończyć bardzo, bardzo źle !!
Odp: Karczyński dyrektorem Pogoni ?! WTF ?! - 08/10/2009 22:09
Musze sie do czegoś mimo wszystko przyczepić,wychodzi na to że w przeszłości to my zwrócilismy sie z prośbą o pomoc do Karczyńskiego? A on nam odmówił? Troche to mimo wszystko nie jest dla mnie do końca logiczne... A dziś pche sie nam tu z buciorami. Ten list może zostać odebrany opacznie,jako odwet właśnie za to że Pogon 04 nie udzieliła nam pomocy. Ta sama którą rządził Karczyński.
Pogoń 04 zdobywa punkty i... "traci" prezesa
Tomasz Maciejewski
2009-10-07, ostatnia aktualizacja 2009-10-07 20:14
EKSTRAKLASA FUTSALU. Po wyjazdowym zwycięstwie z KS Marwit Toruń (2-1) szczecinianie awansowali na 8. miejsce w tabeli, a w sobotę liczą na trzy punkty w potyczce z Grembachem Zgierz (hala przy ul. Twardowskiego, godz. 18 ).
Futsalowy sezon rozkręca się na dobre - we wrześniu odbyły się tylko dwie kolejki, w październiku zaplanowano cztery. Pogoń 04 ma niezły terminarz i - zgodnie z oczekiwaniami - rozpoczęła nowy miesiąc od zwycięstwa. W niedzielę w Toruniu ograła beniaminka, Marwit (2-1).
- Nasz przewaga nie podlegała dyskusji, ale grało się ciężko. Sędziowie popełniali mnóstwo błędów, a gospodarze bronili się na siódmym metrze. Żartowałem później, że do Torunia powinni pojechać szczypiorniści Pogoni Handball, a nie drużyna futsalu - śmieje się trener Gerard Juszczak. - Trzy punkty były nam bardzo potrzebne, do kolejnego meczu zawodnicy podejdą na większym luzie. Liczę, że zagramy skuteczniej. W środku tygodnia zaplanowałem sparing, by dopracować pewne elementy i urozmaicić przygotowania.
Wczoraj wieczorem "zero-czwórka" zagrała z zespołem występującym w Środowiskowej Lidze Futsalu (spotkanie zakończyło się po zamknięciu "Gazety"), pojutrze chce sięgnąć po pierwsze ligowe zwycięstwo na własnym parkiecie. Zmierzy się Grembachem Zgierz (obecnie 10. lokata, w czerwcu bronił ekstraklasy w barażach). Jeśli szczecinianie zainkasują komplet punktów, mają szansę wskoczyć nawet na podium, bo drużyny czołówki grają "między sobą". W meczu na szczycie Akademia Pniewy podejmuje sensacyjnego lidera Rekord Bielsko-Biała, a Nova Katowice (3. lokata) gości Kupczyka Kraków (5.).
W drugiej połowie października formę Kupczyka (wyjazd) i Rekordu (dom) sprawdzi Pogoń 04. Szczeciński team mierzy w tym sezonie w górną połówkę tabeli, więc pierwszą rundę powinien zakończyć z dorobkiem ok. 20 punktów. To realny plan, biorąc pod uwagę wzmocnienia (czterech nowych zawodników) i doświadczenie szkoleniowca (Juszczka pracował z reprezentacją, z Jango Katowice zdobył Puchar Polski). Jedynym problemem jest domknięcie budżetu. Klub ma kilkudziesięciu wiernych sponsorów, zabiega o wsparcie lokalnych firm, ale potrzebuje też pomocy miasta. Nieoficjalnie udało nam się ustalić, że z 1.1 mln zł, który zostanie przekazany wybranym klubom sportowym na ostatni kwartał 2009 r. futsalowcy dostaną tylko 30 tys. brutto! Zabiegali o 70-80 tys.
To pierwszy gorący temat. Drugim jest "transfer" prezesa Macieja Karczyńskiego do "dużej" Pogoni. Od 15 października Karczyński będzie dyrektorem i rzecznikiem klubu. Rezygnuje z pracy w policji, a w Pogoni 04 może być ewentualnie prezesem honorowym.
Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin
Według koszernej wszystko już zaklepane.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.