Heh miałem nie dyskutować, ale... ja łapie, ale czy Ty łapiesz, bo skoro ten ktoś odrzucił koszulke to znaczy, że powód miał, by to zrobić, a czy to się komuś podoba, czy nie to już inna bajka, dlatego najlepszym rozwiazaniem byłoby to co napisali przedmówcy, pojedzcie do Wodzislawia i łapcie te koszulki. Pamiętajcie, że nieobecni głosu nie mają.
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 14:27
Co to znaczy "koszulka została odrzucona przez jedną osobę" - jadąc na wyjazd czy będąc u nas na piekle jesteście grupą, która albo akceptuje zachowanie jednostki, albo nie. Gdybym - dla przykładu - będąc na piekle spalił koszulkę Legii, to też powiedziałbyś "to Twój wybór, rób co chcesz, reszta nie ma tu nic do gadania"?
Argument "nie byłeś, nie mów" to żaden argument. Tyle ode mnie.
Co to znaczy "koszulka została odrzucona przez jedną osobę" - jadąc na wyjazd czy będąc u nas na piekle jesteście grupą, która albo akceptuje zachowanie jednostki, albo nie. Gdybym - dla przykładu - będąc na piekle spalił koszulkę Legii, to też powiedziałbyś "to Twój wybór, rób co chcesz, reszta nie ma tu nic do gadania"?
Ale skoro nikt nie zaprotestował to znaczy, że z tą decyzją zgodzili się wszyscy obecni więc w tej sytuacji musisz uznać wyższość zasady "nie byłeś, nie mów". Na tym koniec.
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Albo tez " grupa " jest obojetna w stosunku do zachowania " jednostki " bo znaja ta jednostke i nie przeszkadzaja mu jej poglady, zawsze masz wiecej niz 2 wybory .....
a jak bys spalil koszulke to bym ci powiedzial " to Twoj wybor, rob co chcesz, reszta nie pomoze ci zbierac zebow " ...
p.s. i dlaczego unikacie odpowiedzi ( okreslenia sie ) w temacie WODZISLAW ?! jak peniacie wybrac sie na wyjazd to przynajmniej miej odwage to przyznac... spora czesc z tego forum zna sie poniewaz widuje sie na meczach w Szczecinie , niekiedy na wyjazdach .... tylko nikt nigdy nie widzial " was " ( tzn. towarzystwo wzajemnej akceptacji ) a na pytania odnosnie wyjazdow zawsze unikacie odpowiedzi ....
jestes katolikiem ?!?! Nie lamiesz zadnego z 10 przekazan ?!?!
jak napisal Ekipant nie mieszaj do tego religii bo twoja religijnosc to twoj wlasny wymysl.....
Nie napisałem że jestem święty... Jestem normalnym człowiekiem i łamie przykazania jak każdy...Tyle że przywołane przeze mnie przykazanie miało pomóc uświadomić niektórym z Was że
Szacunek nalezy się każdemu człowiekowi większy lub mniejszy dopuki go nie utraci...
Jeżeli nie ma się do kogoś szacunku to znaczy że się nim gardzi... Oczywiście człowiek swoją postawą, czynami może sobie zasłużyć na (zdecydowanie większy) szacunek aczkolwiek nie znaczy to ze resztą należy poniewierać gdyż oni są tak samo ludźmi jak i Wy i jeżeli siebie szanujecie to szanujcie innych
"Każdy człowiek powinien szanować innych ludzi, siebie, różne wypowiedzi i czyny."
(Dominika Górnik)
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 14:49
no i dochodzimy do jednego wniosku ze po wyjezdzie banda glabow ktora w dupie byla i gowno widziala bedzie znowu pisac ze ma internet,gazete,telewizje,radio,lodowke i chuj wie co jeszcze i w zwiazku z tym wie co sie dzieje na wyjazdach...i pieprzy od rzeczy!! gdyby to ode mnie zalezalo to kazda wypowiedz w2 temacie wyjazdow przez osobe ktora nie byla zostalaby usunieta...zapraszamy do Wodzisławia zobaczymy ktory z was cioty zakompleksione ze ktos cos moze a wy gowno pojedzie??!! nikt nie odniosl sie do sprawy pedofili i innych zboczen...co to tez nalezy szanowac??!!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Nie napisałem że jestem święty... Jestem normalnym człowiekiem i łamie przykazania jak każdy...
czyli idac twoim tokiem myslenia ktos kto nie lamie 10 przekazan jest swiety
dobrze wiesz ze podales argument z dupy i brgniesz dalej w to bagno.....
Jeżeli nie ma się do kogoś szacunku to znaczy że się nim gardzi...
nastepny co widzi tylko dobro i zlo.... kurwa ktos kogo nie szanujesz jest ci po prostu obojetny, nie musisz odrazu kims gardzic
Oczywiście człowiek swoją postawą, czynami może sobie zasłużyć na (zdecydowanie większy) szacunek aczkolwiek nie znaczy to ze resztą należy poniewierać gdyż oni są tak samo ludźmi jak i Wy i jeżeli siebie szanujecie to szanujcie innych
szanuje sie tylko tych co na to zasluzyli , reszta jest obojetna, a ci ktorzy sobie zasluzyli to nimi gardzimy
"Każdy człowiek powinien szanować innych ludzi, siebie, różne wypowiedzi i czyny."
(Dominika Górnik)[/cytat]
to zyj wedlug tej zasady i ciesz sie zyciem , dla mnie pani Dominika nie jest zadnym autorytetem ani kims z kogo nalezy brac przyklad....
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 15:28
To może i ja wtracę swoje trzy grosze... Każdy ma swoje racje, poglądy itd. Jak to zwykle bywa w tematach kontrowersjnych, każdy broni swojego zdania i stara się przekonać drugą osobę, że jego pogląd jest słuszniejszy. Tak też jest i teraz. Dlatego proponuję skończyć temat, bo i tak nikt nikogo do niczego nie przekona, a tylko niepotrzebnie robi się nerwowo. Ktoś odrzucił koszulkę - jego prawo/jego decyzja - i koniec tematu. Dobrze by było przenieść ewentualną dalszą dyskusję do innego topicu, bo wkońcu od tego on jest.
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 15:56
Tzw. "ekipa" chciałaby "podyskutować" w drodze do Wodzisława i się bardzo denerwują, iż nie ma chętnych do podjęcia rękawicyhehe dobre
Ciekawie pewnie by wyglądała ta "dyskusja" o wyższości rasy białej. Nie daj boże ktoś z "pikników" pojechałby w koszulce z nadrukiem na plecach Lilo, albo co gorsza krzyknął na meczu Edi gola.....Widząc pewne powyżej umieszczone wypowiedzi groziłoby to pewnie gradem argumentów....przyjętych na twarz, a w najlepszym wypadku podeptaną koszulką.
Dziwi mnie ogromnie fakt iz niektórzy bagatelizują incydent koszulkowy. Choćby po niespotykanej ostatnimi czasy ilości postów tzw. "mało kumatych" widać jednak iż oddźwięk jest spory i wielu kibicom po prostu przykro ze po wygranym meczu na gorącym terenie tak potraktowano Portowców, a co gorsza barwy Dumy Pomorza. Przykre...
Proponuję tzw."ekipie" zostać na meczach tworu Pogoń Nowa i napisać sobie na czole "Pogoń to ja". Może wówczas się co niektórzy dowartościują.Acha...oddajcie jeszcze tylko flagi. Rodzina Pogoniarska sobie poradzi...
jako iz nie doczekalem sie od ekipy " wysoki poziom " odpowiedzi ponawiam pytanie ( o wyksztalcenie )
..... nie mieliscie jaj aby sie przypucowac mimo iz wiekszoc z was czytala to pytanie ( jakos go nie widzieliscie, czy wstydzicie sie prawdy ) zatem wasze milczenie jest odpowiedzia ....
choc pewnie za chwile sie okaze ze kazdy jest conajmniej magistrem ... tylko musial sie namyslec czy to napisac....
A po cholere ma ktoś się chwalić, że studia skończył ? Co to zmienia.. i co to ma do poziomu wypowiedzi ? o ile pamiętam Maciej Szczęsny podstawówkę tylko skończył, a wydaje się być inteligenty i bystry.. (tyle co widze w TV, a to niewiele)
Czyli wobec tego należy się szacunek np pedałom czy pedofilom tak?? bo przeciez sa z naszego.
Wierzejski ? hmm kazdy Pedał to Pedofil ?
--
Na reszty argumenty nie mam juz sił odpowiadać. Popieram zakończenie dyskusji widać tym co jezdza blizej do poglądów nacjonalistycznych itp.. i nic reszta na to nie poradzi.. bo przeciez nie zacznie jezdzic na wyjazdy bo pewnie ani czasu ani checi nie maja.. Dla mnie to głownie czas i jego podział.. a taki wyjazd to jednak duza wyprawa w pewnym sensie, a ja mam sporo innych zainteresowan i zajec do obdzielenia na wolny czas. Co nie oznacza ze nie bylem na 2-3 wyjazdach. Zreszta tak jak kolega wyzej napisał.. myślę że większość osób powątpiewa że taka dyskusja z "rasistami" nie skończyłaby się na rękoczynach.. I to jest główny problem.. pamiętam często w takich dyskusjach padał argument "To przyjdz na 12stke i pogadaj" tylko ze pewnie doprowadziloby to do szarpaniny.. itd..
I skoro juz Malolat_ps zapytal to nie bede w Wodzislawiu.. i nie zlapie tam koszulkii.. ale uwazam takie szmacenie wysilku pilkarzy przez wyrzucanie koszulki za pozbawione sensu.. a to jest forum i sluzy ono do wyrazania opinii i dlatego ja wyrazilem. I bede ja wyrazal wszedzie gdzie bede..
Nie bede sie zaglebial w posty ktore byly bo nie widze zeby cos moja wypowiedz zmienila.. ktos napisal o tym ze Brazylijczycy zabieraja Polakom prace.. i po tym widze ze dyskusja nie ma sensu z takimi osobami.
Ostatnio edytowany przez: Przemk0, 4 października 2006, 16:08 [1 raz(y)]
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 16:11
wy tu sobie gadu gadu a antoś i tak zrobi co chce- czyli sprowadzi kolejnych brazylijczykow. tylko tym razem mam nadzieje, ze beda oni lepsi od trałki czy łabędzkiego bo gdy patrze jak kaleczą ten sport to nie ma dla mnie roznicy czy sa Polakami, Niemcami, Azerami czy Ormianami...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Tzw. "ekipa" chciałaby "podyskutować" w drodze do Wodzisława i się bardzo denerwują, iż nie ma chętnych do podjęcia rękawicyhehe dobre
Ciekawie pewnie by wyglądała ta "dyskusja" o wyższości rasy białej. Nie daj boże ktoś z "pikników" pojechałby w koszulce z nadrukiem na plecach Lilo, albo co gorsza krzyknął na meczu Edi gola.....Widząc pewne powyżej umieszczone wypowiedzi groziłoby to pewnie gradem argumentów....przyjętych na twarz, a w najlepszym wypadku podeptaną koszulką.
Dziwi mnie ogromnie fakt iz niektórzy bagatelizują incydent koszulkowy. Choćby po niespotykanej ostatnimi czasy ilości postów tzw. "mało kumatych" widać jednak iż oddźwięk jest spory i wielu kibicom po prostu przykro ze po wygranym meczu na gorącym terenie tak potraktowano Portowców, a co gorsza barwy Dumy Pomorza. Przykre...
Proponuję tzw."ekipie" zostać na meczach tworu Pogoń Nowa i napisać sobie na czole "Pogoń to ja". Może wówczas się co niektórzy dowartościują.Acha...oddajcie jeszcze tylko flagi. Rodzina Pogoniarska sobie poradzi...
Tylko takiej wypowiedz jeszcze brakowało... Chyba ostro cie cisną w gimnazium skoro myślisz że dyskusja odrazu skończy się na twarzy, przyzwyczajenie? Wogule nawet nie załapałeś o co chodzi, dla mnie propozycja pojechania do Wodzisławia jest sugestią że jeśli ktoś chce się udzielać na Pogoni to droga jest orwarta, pojedziesz, zobaczysz, załapiesz i będziesz wiedział o czym mowa. Tu nie chodzi o tolerancję( na to jest osobny temat w HP) tylko o posatwę kibiców na wyjezdzie, wy nic o tym nie wiecie, po co tu pisać? A co flag to bym ci ich nie dał, bo zgniją głąbie jak po meczu gdy padał deszcz nie przyjdziesz i nie porozwieszasz ich na kilka godzin aby wyschły. Co ty kurwa dla Pogoni zrobiłeś że chcesz flagi?
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
(...)Proponuję tzw."ekipie" zostać na meczach tworu Pogoń Nowa i napisać sobie na czole "Pogoń to ja". Może wówczas się co niektórzy dowartościują.Acha...oddajcie jeszcze tylko flagi. Rodzina Pogoniarska sobie poradzi...
ciekawe na jak dlugo pozostaly by w rekach tej "Rodziny Pogoniarskiej", pewnie max 2 wyjazdy i wisialy by na plotach ale... w innym miescie i do gory kolami
dajcie sobie na luz forumowicze bo i tak nigdy nie zrozumiecie co jest tak naprawde wazne i o co walcza niektore osoby przychodzace na stadion i jezdzace na "trudniejsze" niz Wronki czy Grodzisk wyjazdy...
Nie chce mi sie juz powtarzac przedmowcow tylko napisze 100% poparcia i powodzenia dla Ekipanta i Malolata_ps w walce z glabami internetowymi, mi juz by sie nie chcialo Pozdro
No tak, napinka - w sumie niczego innego się nie spodziewałem, szkoda gadać, zamknąć temat...
jaka napinka chłopaku
Wodzisław, daleka droga, dużo czasu
chętnych do dyskusji o bambusach i innych problemach dotyczących kibiców Pogoni zapraszamy
a teraz zamknąć buźki internetowe szczurki
ps może uda się któremus z was złapać jakąś koszulkę
widzisz debilu??!!gowno wiesz a kurwa sie sadzisz..flagi smieciu chcesz zeby ci oddac??!!nie popierdolilo ci sie w glowie za bardzo??!!kim ty kurwa jestes??!! z jakiej rodziny Pogoniarskiej??!! z glabow ktorzy o niczym nie maja pojecia?! ktos napisze ze przeciez ma te 2-3 wyjazdy i co?? gdzie kurwa do Wronek i Grodziska...przejedz sobie w weekend 2300km ,wydawaj zawsze wszystkie oszczednosci albo nawet sie zapozyczaj zeby jechac za swoja druzyna i nie tylko....zrob z 15-20 wyjazdow i powoli zaczniesz lapac o co chodzi...na goracym terenie?? dla kogo jest on goracy?? dla pilkarzy??jestes jakis przyjebany i zamknij dupe!!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 04/10/2006 17:46
Kurwa, co tu się dzieje.... Jak tak dalej pójdzie to każdy będzie miał swoje zdanie a, w dupie zdanie innych... I do czego to doprowadzi? I tak już w całej Polsce mają z nas brechty... Zamiast w "trudnej" sytuacji próbować walczyć o swoje razem to my jeszcze kurwa walczymy między sobą ... Najlepszym tekstem w tym temacie, było chyba zdanie "ZAMKNĄĆ W KOŃCU TEN TEMAT"...
Ostatnio edytowany przez: Święty, 4 października 2006, 18:18 [1 raz(y)]
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
widzisz debilu??!!gowno wiesz a kurwa sie sadzisz..flagi smieciu chcesz zeby ci oddac??!!nie popierdolilo ci sie w glowie za bardzo??!!kim ty kurwa jestes??!! z jakiej rodziny Pogoniarskiej??!! z glabow ktorzy o niczym nie maja pojecia?! ktos napisze ze przeciez ma te 2-3 wyjazdy i co?? gdzie kurwa do Wronek i Grodziska...przejedz sobie w weekend 2300km ,wydawaj zawsze wszystkie oszczednosci albo nawet sie zapozyczaj zeby jechac za swoja druzyna i nie tylko....zrob z 15-20 wyjazdow i powoli zaczniesz lapac o co chodzi...na goracym terenie?? dla kogo jest on goracy?? dla pilkarzy??jestes jakis przyjebany i zamknij dupe!!
Ależ kolego, po co się tak denerwować przecież wiadomo jaka jest rzeczywistość
A ja ze swojej strony, znów zgłaszam swoje niezadowolenie z powodu dalszej możności wpisywania się do tematu.
Kurwa, co tu się dzieje.... Jak tak dalej pójdzie to każdy będzie miał swoje zdanie a, w dupie zdanie innych... I do czego to doprowadzi? I tak już w całej Polsce mają z nas brechty... Zamiast w "trudnej" sytuacji próbować walczyć o swoje razem to my jeszcze kurwa walczymy między sobą ... Najlepszym tekstem w tym temacie, było chyba zdanie "ZAMKNĄĆ W KOŃCU TEN TEMAT"...
przestaj pierdolic o czym czego nie rozumiesz synku, niektorzy chodzili tu na mecze zanim ty wypowiedziales pierwsze slowa wiec morda ... jakie walczymy miedzy soba?! jedyna walka to na wpisy na forum , w rzeczywistosci masa szczekajaca z tego forum to zakompleksione, niespelnione cioty ktore boja sie pojechac na wyjazd ... i kto tu jest zalosny....
pare wnioskow na koniec :
1 - Czarne pozostanie czarne czy wam sie to podoba czy nie
2 - Jestescie ( w wiekszoci ) zwykle netowe pizdy i nic pozatym
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.