Odp: Hymn Pogoni !!! - 09/05/2008 16:03
Ja bym się jednak wstrzymał z komentarzami do jutrzejszej premiery. Z muzyką może to zabrzmieć zupełnie inaczej. W ramach ciekawostki fotka z poprzednim tekstem nieopacznie zamieszczona swego czasu przez v.pl.
Odp: Hymn Pogoni !!! - 09/05/2008 19:33
A ja uważam, że muzyka na pierwszy rzut oka (czy raczej ucha ) nie przypadnie większości do gustu (niestety viva robi swoje ). Pomyślcie jednak podczas słuchania tego HYMNU jak będzie brzmiał on na wypełnionym stadionie, jeśli zaśpiewa go ileśtam tysięcy kibiców (nie chcę tu rozkminiać czy są to prawdziwi kibice, czy kibice sukcesu). Uważam, znając wcześniejsze dokonania Quo Vadis, że hymn będzie tak zrobiony żeby mógł go śpiewać cały stadion i to dopiero będzie czad. Nie jakieś tam ludyczno/wojskowo/diskopolowe "jak długo na wawelu"...
"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
A ja uważam, że muzyka na pierwszy rzut oka (czy raczej ucha ) nie przypadnie większości do gustu (niestety viva robi swoje ). Pomyślcie jednak podczas słuchania tego HYMNU jak będzie brzmiał on na wypełnionym stadionie, jeśli zaśpiewa go ileśtam tysięcy kibiców (nie chcę tu rozkminiać czy są to prawdziwi kibice, czy kibice sukcesu). Uważam, znając wcześniejsze dokonania Quo Vadis, że hymn będzie tak zrobiony żeby mógł go śpiewać cały stadion i to dopiero będzie czad. Nie jakieś tam ludyczno/wojskowo/diskopolowe "jak długo na wawelu"...
Teraz pytanie czy przed następnymi meczami - pomijając jutrzejszy, śpiewać hymn z muzyką i słowami w tle tak jak jest na większości stadionów?? czy nie lepiej by to brzmiało śpiewany wyłącznie przez kibiców?
tak zdrowo myśląc, przy aktualnej frekwencji, aby to jak tako brzmiało chyba bez tej pierwszej opcji się nie obędzie, ale z czasem jak wszyscy będą znali słowa i liczba fanów będzie większa - należałoby śpiewać z muzyką lecz bez wokalu Quo Vadis.
Odp: Hymn Pogoni !!! - 10/05/2008 00:01
pierdolicie! tekst byl wielokrotnie poprawiany i zostal ulozony tak a bysmy wszyscy wspolnie mogli go odspiewac, po co robic cos co wiekszosc odspiewala(nauczylaby) sie za kilkanascie miesiecy,hymn jest latwo przyswajalny i mysle ze za 2-3 mecze kazdy bedzie go znal i odspiewanie go przez caly stadion bedzie robilo dobrze wrazenie.. Czekalismy 60 lat na to!!
Odp: Hymn Pogoni !!! - 10/05/2008 23:02
Tekst nawet okej, za to tempo trochę zbyt ponure. Hymn to hymn a nie pieśń żałobna, ma wywoływać pozytywne emocje i wzmagać wolę walki, a nie usypiać. Temu wszystkiemu potrzeba trochę więcej kopa. Najlepszy przykład to Mazurek Dąbrowskiego - przecież jak na kadrze śpiewa cały stadion to zwieracze przeciwnikom zaczynają puszczać
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Hymn Pogoni !!! - 10/05/2008 23:57
Moim zdaniem hymn jest zajebisty, wlasnie tego oczekiwalem. Hymn to piesn podniosla a tu az czuc ta potege. A z tym przyspieszaniem piesni to mamy problem, wiec nich chociaz ten hymn bedzie taki jaki jest. Gdy slyszalem go po raz pierwszy to przeszly ciarki po plecach i poczulem sie z tego powodu dumny, jest naladowany taka energia, ze mogla by zasilic nie male miasteczko. Wez sobie podobna piesc "W stepie szerokim" i teraz zaspiewaj w rytmie "Mazurka".
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Hymn Pogoni !!! - 11/05/2008 00:11
Tekst zajebisty Wykonanie Quo Vadis całkiem niezłe! Teraz wypada tylko poczekać, aż zaśpiewa go cały stadion, dopiero wtedy będzie można się ostatecznie wypowiedzieć
Dla mnie jest MOC !!!! Quo Vadis jako jedyni od lata staraja sie cos robic i chwala im za to.
taaa,chlopaki rzeczywiscie cos robia i mozna sie z nimi dogadac, z ulozeniem slow do hymnu nie bylo problemow kazde zmiany zaakceptowali takze wielkie brawa dla nich
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.