Odp: PSonTour: Gdańsk! - 20/02/2013 20:00
Co do kwesti picia,to smiac mi sie chce z tych co pisza zadnego alko wszyscy na trzezwo,niektorzy nie potrafialatam juz na wyjazdy z 20 lat i nigdy nie zdazylo sie zeby wszyscy trzezwi byli,wiadomo patologia byla zawsze i bedzie,pamietam jak przed wyjazdem sptykalismy sie w jakims umowionym miejcu pilo sie tylko co ktos mogl zalatwic,pozniej pociag lekkie trzezwienie przed stacja docelowa znowu poprawka z rozrywki i na stadion doping byl zawsze i na te 30-40 osob co lecialo nikt sie nie opierdalal kazdy dawal z siebie wszystko,jestescie sportowcami to nie pijcie jak wam szkodzi,mi nigdy nie zaszkodzilo i nikt mi nie bedzie zabranial pic i tym bardziej jezdzic na wyjazdy,dla nas tzw.piknikow to jest czasami jedyna okazja raz lub 2 razy w miesiacu sie spotkac i wypic i pokibicowac swojej ukochanej druzynie.
Nastepna sprawa co do specjala czy nie mozna zrobic tak jak wiekszosci cywilizowanych klubach kupujesz bilet na mecz dostajesz bilet na pociag i miejcowke z nr wagonu,i nr siedzenia,wtedy kazdy jest spokojny o miejsce niema trzody z wsiadaniem i wiadomo kto odpowiada za wagon wrazie jakis zniszczen?
Co do kwesti picia,to smiac mi sie chce z tych co pisza zadnego alko wszyscy na trzezwo,niektorzy nie potrafialatam juz na wyjazdy z 20 lat i nigdy nie zdazylo sie zeby wszyscy trzezwi byli,wiadomo patologia byla zawsze i bedzie,pamietam jak przed wyjazdem sptykalismy sie w jakims umowionym miejcu pilo sie tylko co ktos mogl zalatwic,pozniej pociag lekkie trzezwienie przed stacja docelowa znowu poprawka z rozrywki i na stadion doping byl zawsze i na te 30-40 osob co lecialo nikt sie nie opierdalal kazdy dawal z siebie wszystko,jestescie sportowcami to nie pijcie jak wam szkodzi,mi nigdy nie zaszkodzilo i nikt mi nie bedzie zabranial pic i tym bardziej jezdzic na wyjazdy,dla nas tzw.piknikow to jest czasami jedyna okazja raz lub 2 razy w miesiacu sie spotkac i wypic i pokibicowac swojej ukochanej druzynie.
Nastepna sprawa co do specjala czy nie mozna zrobic tak jak wiekszosci cywilizowanych klubach kupujesz bilet na mecz dostajesz bilet na pociag i miejcowke z nr wagonu,i nr siedzenia,wtedy kazdy jest spokojny o miejsce niema trzody z wsiadaniem i wiadomo kto odpowiada za wagon wrazie jakis zniszczen?
czesciowo co mowisz ma pokrycie w realiach wyjazdow...jest to specyficzne hobby ktore rzadzi sie swoimi prawami, chociaz jest to okreslone srodowisko ktore tez na przestrzeni lat ewoluowalo i trzeba tez brac to pod uwage...jest roznica miedzy piciem a chlaniem i robieniem z siebie zarzyganego menela..co do dawania zakazu spozycia czy jezdzenia..hmmm tu sie z Toba nie zgodze z prostej przyczyny w światku kibicowskim jest pewna hierarchia i panuja z gory narzucone reguly/zasady, ktorych lamanie niesie za soba konsekwencje....
a co do numerowania biletow i miejsc w pkp....to chyba zarcik taki na wieczor?
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 20/02/2013 22:13
Robi się co raz żałośnie w tym temacie... Kurwa ile razy kurwa trzeba wam powtarzać ?! Skoro SKPS wykonujący świetną robotę dla NAS wszystkich ...odpierdala za NAS wszystko stawia pociąg pod nos czym ułatwia przejazd mówi o tym by nie pić alkoholu w pierwszą stronę to go kurwa nie pijesz jeden z drugim czy to takie trudne ?! Na ich miejscu dawno odwołałbym tego specjala skoro jest takie pierdolenie potem jeden z drugim rozpierdalają pociąg ale zapłacić nie ma komu zamiast pieniądze pójść na jakiś inny cel lecą na kary czemu ? Skoro wszyscy pijecie tak z umiarem i potraficie się zachować ? Może ty wytrzymasz ale twój kolega polegnie i będzie wyglądał jak menel... A i jak na razie ważniejszy jest temat wyjazdu do Lubina i skupcie się na nim bo jak na razie spece od trunków się tam nie wypowiadają ... Jak nie masz podstawione pod nos a musisz coś ogarnąć sam to już wyjazd nie jest taki fajny ... ?
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 01:11
poszło info: nie pijemy w 1szą stronę? ludzie, uszanujcie tą decyzję, a nie się spinacie!!! nie pijemy, tzn nie pijemy! jak komuś nie pasuje, to niech zostanie w domu!!!
"Mam jedno życie, jedno serce, liczy się jeden klub.
Legia na zawsze, aż rzucisz szalik na mój grób"
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 01:49
Coraz bardziej mi sie podoba to myslenie. SKPS organizuje wyjazd i wymaga. Nie chcesz sie dostosowac to za przeproszeniem "znajdz sobie te dwa dni w miesiacu zeby popic i pokrzyczec" na osiedlu, czy gdziekolwiek tylko chcesz ale trzody nie rob. A jak zonka nie pozwala sie zalac w domku to nie wyzywaj sie na wszystkim innym i nie psuj reputacji. Potem za wszystko odpowiedzialna jest cala grupa jaka jedzie a nie pojedyncze osoby bo watpie by sie ktos zglosil ze cos np. zniszczyl. Tak wiec nie ma rownych i rowniejszych a jak czujesz sie lepszy to masz pecha. Mysle ze wiele wiecej kumatych osob dzieki takim pomyslom bedzie chcialo sie wybierac na wyjazdy i godnie zastapia tych "lepszych" z wiekszym jebnieciem na sucho... Picie przed meczem wcale nie jest QL a i kozactwo tez wychodzi z mody
Coraz bardziej mi sie podoba to myslenie. SKPS organizuje wyjazd i wymaga. Nie chcesz sie dostosowac to za przeproszeniem "znajdz sobie te dwa dni w miesiacu zeby popic i pokrzyczec" na osiedlu, czy gdziekolwiek tylko chcesz ale trzody nie rob. A jak zonka nie pozwala sie zalac w domku to nie wyzywaj sie na wszystkim innym i nie psuj reputacji. Potem za wszystko odpowiedzialna jest cala grupa jaka jedzie a nie pojedyncze osoby bo watpie by sie ktos zglosil ze cos np. zniszczyl. Tak wiec nie ma rownych i rowniejszych a jak czujesz sie lepszy to masz pecha. Mysle ze wiele wiecej kumatych osob dzieki takim pomyslom bedzie chcialo sie wybierac na wyjazdy i godnie zastapia tych "lepszych" z wiekszym jebnieciem na sucho... Picie przed meczem wcale nie jest QL a i kozactwo tez wychodzi z mody
Zgadzam sie z kolega w calej rozciagłosci! Pokazmy ze stac nas na godna postawe!
Teraz to są popierdułki a nie wyjazdy.Milicja prowadza Was (Nas) jak stado baranków na stadion i z powrotem ,pilnuje żeby Wam(Nam) ktoś broń Boże guza nie nabił przez przypadek itp.Kiedyś obowiązywała jedna zasadnicza zasada " pić ,pierdolić,i rabować".Wysiadałeś o 10 rano w Poznaniu ,mecz o 18 ,pociąg powrotny o 22 ,żadna milicja nie prowadzała Cię po Poznaniu 12 godzin.Wszyscy pijani w dym,doping miazga ,jeden z najlepszych w Polsce.Teraz jakiś dzieciak ,który ma młodszego tatusia odemnie zabrania mi wypicia 2 piw w czasie 6 godzinnej podróży? Ubawiłem się hehe.Natomiast jeżeli chodzi o demolowanie czegokolwiek to nigdy tego nie popierałem i zawsze tępiłem ,bo demoluje tylko bezmyślny baran co ma sieczkę w łbie uszatym.Pozdrawiam ekipę z lat 1975-90.....pózniej już nie jezdziłem z przyczyn obiektywnych heheh.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 09:16
Słuchaj mitomanie, jeżeli tak bardzo Ci się nie podoba to zawsze możesz zebrać swoich walecznych kumpli z młodości i pojechać oldschoolowo samemu. Pochodzić po Gdańsku z browarem w łapie i wspominając czasy swojej rzekomej świetności "pić, pierdolić i rabować" a potem na stadionie robić "najlepszy doping w Polsce".
Takie są czasy i Twoje rzewne wspomnienia tego nie zmienią, nikt nie prosi policji o eskortę. Nie Ty jeden jeździłeś w dawnych czasach ale Ty jeden wytrząsasz się na forum jak kiedyś było zajebiście a jak teraz jest chujowo. A czasy są takie, że skoro "młodzi" organizują wyjazdy to "młodzi" określają zasady, jak się nie podoba to podbij na wyjeździe, wytłumaczę Ci w czym rzecz.
Teraz to są popierdułki a nie wyjazdy.Milicja prowadza Was (Nas) jak stado baranków na stadion i z powrotem ,pilnuje żeby Wam(Nam) ktoś broń Boże guza nie nabił przez przypadek itp.
No i co ? Z tego powodu mamy przestać jeździć? Czasy się zmieniają, niestety jest tak, nie inaczej.
Kiedyś obowiązywała jedna zasadnicza zasada " pić ,pierdolić,i rabować".Wysiadałeś o 10 rano w Poznaniu ,mecz o 18 ,pociąg powrotny o 22 ,żadna milicja nie prowadzała Cię po Poznaniu 12 godzin.Wszyscy pijani w dym,doping miazga ,jeden z najlepszych w Polsce.
Kiedyś nie oznacza dzisiaj, chociaż w niektórych przypadkach to nadal obowiązuje, ale zdecydowanie rzadziej. Ludzie (szczególnie ci starsi) zrozumcie że mamy 2013 rok a nie lata 80. Nic już nie będzie jak kiedyś.
Teraz jakiś dzieciak ,który ma młodszego tatusia odemnie zabrania mi wypicia 2 piw w czasie 6 godzinnej podróży? Ubawiłem się hehe.Natomiast jeżeli chodzi o demolowanie czegokolwiek to nigdy tego nie popierałem i zawsze tępiłem ,bo demoluje tylko bezmyślny baran co ma sieczkę w łbie uszatym.Pozdrawiam ekipę z lat 1975-90.....pózniej już nie jezdziłem z przyczyn obiektywnych heheh.
Heh, podejście zajebiste, "bo kto mi zabroni wypić?!" Tak to właśnie jest. Można mówić, tłumaczyć, prosić. I tak i tak, nie dociera.
Parę linijek wyżej piszesz, że była zasada "pić, pierdolić i rabować" a teraz piszesz, że nie popierasz wandalizmu..
Zajebisty mecz, zajebisty wyjazd, organizacja też a my tu pierdolimy wciąż o piciu, bo nie przetłumaczysz jednemu czy drugiemu, że jak bez alko to bez alko. Nie i chuj takie podejście jak u małych dzieci. Oby nie było patologi...
1.Zbiórka dla autokarów będzie na ulicy Twardowskiego (dolne wejście na stadion) o godzinie 10:30. Około godziny 11:00 przewidywany jest start.
2.Głównym miejsce zbiórki jest „Zajazd Racula” (Stacja benzynowa – „Orlen” na obwodnicy Zielonej Góry. Zbieramy się tam do godziny 15:00 i razem wszyscy ruszamy w stronę stadionu Zagłębia Lubin. Te miejsce zbiórki jest obowiązkowe dla każdego, kto wybiera się na piątkowy wyjazd.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 10:21
Możecie skończyć pierdolić ?
Wstyd i żenada jak się czyta wywody o zakazu picia. Do pociągu chyba trzeba kogoś z monaru zaciągnąć specjalnie dla niektórych. Pół światka kibolskiego ma z Was beke, bo zamiast rozmawiać o wyjeździe pół tematu rozjebane płaczami alkoholików.
SKPS organizuje wyjazd, i SKPS ustala reguły zabawy. Ciężkie to jest do zrozumienia ?
Zakaz picia jest m.in. dlatego :
- 3/4 nie umie pić jednego/ dwóch piw
- najebusy robią tylko przypał "przypadkową" demolką w pociągu czy też pod stadionem
- doping z reguły jest słaby bo całą siłę włożyli w picie i darcie ryja w pociągu
- często zostają pod sektorem i to z wielkim pretensjami
Na powrocie po meczu będzie można się napić także proponuje zakończyć ten temat a zbędne posty usunąć bo naprawdę ciężko je się czyta.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 11:53
W sumie ja bym juz o tym nie dyskutowal.
Sam mam na koncie'pare' pijackich wyjazdow, bo tez tak ustalilismy.
Wielokrotnie jednak jechala cala grupa calkowicie na trzewo.
Skoro jestescie kibolami z lat 80/90 to na pewno znacie zasade, ze decuduja kibice z mlyna/ jezdzacy regularnie na wyjazdy i skoro tak rzewnie o tych czasach wpspominacie to nie zaskocze Was, ze teraz SKPS w imieniu tych jezdzacych/bedacych w mlynie przekazuje regule - NIE PIJEMY W PIERWSZA STRONE i juz, koniec. Po co ta dyskuja.
Kazdy sam zdecyduje i potem sam bedzie odpowiadal za swoje czyny przed bracia kibicowska.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 21/02/2013 12:08
Jak dla mnie wszelka dyskusja jest zbędna. SKPS jako organizator wyjazdu dyktuje warunki/zasady na nim panujące. Jaśniej chyba nie można napisać. Jeżeli jednemu czy drugiemu takowe nie pasują - o 10:00 ze stacji Szczecin Główny wyrusza rejsówka do Gdańska. Poza koleją są jeszcze inne środki transportu.
Do zobaczenia na szlaku!
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.