24-letni kameruńczyk Abkarman przebywa od wczoraj na testach w Pogoni Szczecin. Zawodnika do Szczecina sprowadził II trener Pogoni, Wiktor Mazurek.
- Moim zadaniem jest wyszukiwanie dobrych piłkarzy do naszej drużyny - mówi trener Wiktor Mazurek.
"Abdul" bo tak na nowego kolegę wołają piłkarze Pogoni urodził się w 1985 roku. Jest lewonożnym defensywnym pomocnikiem ale jak mówi, asystent trenera Mandrysza - z powodzeniem może grać także na lewej stronie.
Jak wyglądała dotychczasowa kariera zawodnika?
Urodził się w Kamerunie i tak stawiał swoje pierwsze piłkarskie kroki. Ostatnio grał w jednym z zespołów najwyższej ligi w Albanii - mówi krótko o testowanym zawodniku Wiktor Mazurek.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 26/03/2009 18:27
Dosyć anonimowy jest wnioskuje po poszukiwaniach w sieci. Obawiam się, że w klubie naiwnie uwierzono jemu lub jego managerowi. Oby tylko miał faktycznie te 24 lata
"Testowany piłkarz nazywa się Mengwa Akamba (nie "Abkarman"), jest lewym/środkowym pomocnikiem i we wrześniu skończy 24 lata. Jego ostatnim klubem był II-ligowy Naftetari Kucove, co ciekawe przyszedł tam pod koniec stycznia tego roku (dość szybko więc stamtąd uciekł). Poprzednie kluby:
07.2005 - 07.2006 Shkumbini (I liga)
07.2006 - 07.2007 Elbasani (I liga)
07.2007 - 09.2007 Skenderbeu (I liga)
09.2007 - 01.2009 Turbina Cerrik (II liga, 8 bramek)
01.2009 - 03.2009 Naftetari Kucove (II liga, 2 bramki)"
"Testowany piłkarz nazywa się Mengwa Akamba (nie "Abkarman"), jest lewym/środkowym pomocnikiem i we wrześniu skończy 24 lata. Jego ostatnim klubem był II-ligowy Naftetari Kucove, co ciekawe przyszedł tam pod koniec stycznia tego roku (dość szybko więc stamtąd uciekł). Poprzednie kluby:
07.2005 - 07.2006 Shkumbini (I liga)
07.2006 - 07.2007 Elbasani (I liga)
07.2007 - 09.2007 Skenderbeu (I liga)
09.2007 - 01.2009 Turbina Cerrik (II liga, 8 bramek)
01.2009 - 03.2009 Naftetari Kucove (II liga, 2 bramki)"
Naftetari Kucove aktualnie zajmuje ostatnie miejsce w 2. lidze Albanskiej...
W sobotę o godzinie 11.00 na boisku głównym stadionu im. Floriana Krygiera Pogoń Szczecin zmierzy się z Gorzowskim Klubem Piłkarskim w meczu sparingowym. - taką informację redakcji PogonSzczecin.info przekazał Dyrektor Sportowy Pogoni Szczecin Robert Dymkowski.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 28/03/2009 13:47
Abdul wyróżniał się jako jedyny z drużyny, szukał gry, warunki fizyczne dobre, technika dobra.. brałbym go póki można, nie mogę patrzeć na grę Petasza.. a ten nie dość że dopiero co dołączył do zespołu, to wywarł na mnie dobre wrażenie. jak najbardziej na plus, i wkurzało mnie to że ciągle piły latały na prawą strone gdzie Skrzypek jest strasznie słaby.. a Abdul gdy tylko miał piłke, wiedział co z nią zrobić. schodził do środka, pomagał.. robił to co do niego należało.. na plus.
P.S no i w końcu asysta, gdzie mógł strzelać.. ale znakomite podanie i bramka
Abdul wyróżniał się jako jedyny z drużyny, szukał gry, warunki fizyczne dobre, technika dobra.. brałbym go póki można, nie mogę patrzeć na grę Petasza.. a ten nie dość że dopiero co dołączył do zespołu, to wywarł na mnie dobre wrażenie. jak najbardziej na plus, i wkurzało mnie to że ciągle piły latały na prawą strone gdzie Skrzypek jest strasznie słaby.. a Abdul gdy tylko miał piłke, wiedział co z nią zrobić. schodził do środka, pomagał.. robił to co do niego należało.. na plus.
ja nie wiem co ty w Abdulu widzisz, na mnie nie wywarł wrażenia. Ciągle stał i nieraz nie wiedział co zrobic z piłka.
ZERO biegania! albo jak ktoś mu podaje piłkę, a on się patrzy i czeka zanim do niego doleci. mnie tam nie zachwycił.
Ogólnie postawa dzisiejsza naszego zespołu to tragedia. Tyle niedokładnych zagrań dawno nie widziałem :/
Ostatnio edytowany przez: E., 28 marca 2009, 14:34 [1 raz(y)]
ja nie wiem co ty w Abdulu widzisz, na mnie nie wywarł wrażenia. Ciągle stał i nieraz nie wiedział co zrobic z piłka.
ZERO biegania! albo jak ktoś mu podaje piłkę, a on się patrzy i czeka zanim do niego doleci. mnie tam nie zachwycił.
Ogólnie postawa dzisiejsza naszego zespołu to tragedia. Tyle niedokładnych zagrań dawno nie widziałem :/
Albo mi się wydaje, albo Wy na 2 zupełnie różnych meczach byliście...
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 28/03/2009 15:04
Ja byłem na meczu, gdzie zdecydowanie lepszym zespołem był Stilon ,nasi grali na pałę i w ogóle nie stwarzali sytuacji pod bramką gości, dopiero w końcówce po wrzutce Kameruńczyka bramka dla nas ,potem po chwili strzał w słupek i miast 2:1 ... frajerska bramka na sam koniec dla zespołu z Gorzowa.
Ofensywa słabiutko, widać brak pomysłu na grę do przodu i masakra w grze jeden na jeden.
Co do testowanego zawodnika ciężko coś powiedzieć, odcięty od podań, sam coś tam chciał próbować, ale do przodu nie było z kim grać.
Mandrysz co chwila rugał swoich zawodników(wcale się nie dziwię).
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.