Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 12:00
w sumie gdyby nie Panik, wynik mielibyśmy dwucyfrowy. Niestety nie na naszą korzysć...
paradoksalnie więc, ten " tchórz" uratował wczoraj honor Pogonii
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 13:38
Zapomniałem napisać o jeszcze jednej sprawie.
Bardzo niepobało mi się zachowanie Sumy i Outtary.
Złośliwe faule na piłkarzach Pogoni, no i te przepychanki po tych faulach.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 13:44
Plum, nic takiego nie zauważylem poprostu męska gra i to jest właśnie piękne, Outtara raz przesadził a za drugim razem nie było to złosliwe wiec nie wiem o co ci chodzi.
Żaden szanujący się polski trener nie będzie chciał pracować u Ptaka i pozwalać mu się wtrącać do ustalania składu i taktyki... Dlatego właśnie mamy Panika a wcześniej Baniaka
wybacz, ale faule Ouattary to była brutalna gra, a nie męska.
1) Pesković łapie piłkę, a Ouattara taranuje go barkiem - słuszna żółta kartka
2) kilka minut później Pesković znów złapał piłkę, a Ouattara kopie go, gdy ten leży na ziemii trzymając piłkę. Nawet nie próbował powstrzymać nogi, ani czegoś w tym stylu - choć mógł to zrobić.
3) Kaźmierczak z Ouattarą wyskakują do główki - Ouattara niby "przypadkiem" przejechał korkiem po łydce Kaźmierczaka, gdy obaj byli w powietrzu. Ruch był ewidentnie nienaturalny i nie uwierzę, że to było przypadkiem.
Za każde z tych zdarzeń należała się żółta kartka - do tego jeszcze można dodać wiele innych ostrych zagrań, bezpardonowego taranowania rywali itp.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 14:19
Bzyku i Plum mają racje. To nie rugby aby tak atakować bramkarza. Powinien za tym drugim razem dostać żółtko bez apelacyjnie.... Pozatym początek drugiej połowy był poprostu bardzo zadowalający w wykonaniu MKSu.
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca. Tylko ogień wybacza nam winy
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 16:20
Ja liczylem ze Legia ich pojedzie roznica 4,5 bramek, wiec nie jest zle.Legia idzie na mistrza i nie ma co ukrywac ze im punkty bardziej potrzebne niz nam(Pogoń o nic nie gra),pewnie ze fajnie jak by odniesli jakis dobry rezultat ale nie ta "zgraja".Ze Szczecina calkiem duzo ludzi mysle ze ok.500.Nie wszysyc stali na sektorze L. Doping o dziwo najlepszy w tej rundzie.Fajne przyspiewski Legii w autobusach i metrze.Szkoda ze nie bylo minuty ciszy dla s.p.Floriana Krygiera i ze caly stadion nie podlaczyl sie do kilkukrotnego skandowania tworcy Pogoni.
Plus, że po meczu chyba wszyscy piłkarze poszli podziękowac kibicom.
Tak na prawde podszedł podziękować tylko Przemek Kaźmierczak, reszta poszła za Nim...
Mecz ogólnie średni, wynik niesprawiedliwy, świetna postawa Julcimara.
Pozdrawiam, Pogo.
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 18:13
Rzeczywiście, najpierw podszedl sam Kaźmierczak. Reszte piłkarzyków dopiero przy tunelu ogarnął Julcimar i podeszli podziękować. Ogólnie mecz nie był zły, szkoda bo mogli wywieźć choć 1 pkt. A niektóre przyśpiewki Legii naprawde miażdżą
pzdr
...Ze Szczecina calkiem duzo ludzi mysle ze ok.500.Nie wszysyc stali na sektorze L. Doping o dziwo najlepszy w tej rundzie...
Moim zdaniem nasz doping slaby (z moich 3 wyjazdow na Legie najslabszy).
Wydaje mi sie tez, ze bylo mniej ludzi niz piszecie (500), na "naszym" sektorze w szczytowych momentach dopingu uaktywnialo sie moze 200 osob.
Oprocz flag wywieszonych jeszcze widzialem Police i Gryfice, szkoda ze zabraklo dla nich miejsca na plocie.
Co do dopingu Legii to daleko nam jeszcze do nich - znacznie wiecej ludzi u nich przychodzi po to by pospiewac i sie pobawic. Kazda z czesci ich stadionu konkretnie rozspiewana, jak sie zgraja (a maja z tym troche klopotow) to brzmi to naprawde mocno.
O kopaninie na boisku nie chce mi sie pisac.
Podziekowania dla Legionistow za goscine i pomoc w wielu sytacjach
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 20:10
kilka refleksji:
1***
Legia
Przyjażń kibiców to jedno, klub sportowy Legia Warszawa to drugie.Trudno to może rozdzielić ale jak ktoś chce to potrafi.Legii jako drużynie i klubowi nigdy nie kibicowałem i nie mam zamiaru. Dla mnie mogą spaść nawet do okręgówki bo zawsze pomagały im "ściany" i wojskowe powiązania.Kibicuje Pogoni i jej los mnie obchodzi.Przyjażń kibiców?-100% poparcia.
2***
Panic
"Ja i kibice maja juz dośc ogladania nudnych remisów i bezbarwnych porażek dlatego kierunek brazylijski jest nie odwołalny"-to słowa Ptaka po rundzie jesiennej.To co robi tu ten imbec....
3***
taktyka
Piszecie że graliśmy dobrze w obronie?Ja się pytam czy jak się w meczu ustawi 9 ludzi tylko z zadaniami defensywnymi i nakaże grac pressingiem to jest to trudne do osiągniecia biorac nawet ludzi z V ligi?
Pan P. po meczu powiedział że nie wiedział że jest tak żle z przygotowaniem fizycznym (skórcze)!!!
Kur... to co on robił w Brazylii? Był na wycieczce?Zasrany fizjolog ktory nawet nie umie odczytac wyników badań!!
Drugą prawdą jest rowniez fakt, iż jeśli próbuje sie grac wysokim pressingiem przez caly mecz bez odciażenia w postaci ataku i przetrzymania piłki w okolicach środka pola, to nikt tego nie wytrzyma!Bylo to widac z minuty na minutę jak puchną i coraz bardziej cofają linie obrony.Granie wysuniętym,jedynym napastnikem(Edi) i to zawodnikiem najwolniejszym w drużynie to po prostu ignorancja i śmiech na sali!!!!
Reasumując Panic nie ma nic wspólnego z czeską szkoła,nowoczesnym sposobem gry, ba nie ma pojęcia o jakimkolwiek sposobie gry. Jego działania są jedyne w swoim rodzaju podobnie jak postepowanie człowieka który go zatrudnia.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 20:14
Wlasnie mi sie przypomnialo ale to tak poza tym tematem: podczas pobytu naszej ukochanej Pogoni w Brazylii, bylem w Urzedzie Pracy w wiadomym celu ... Przeszukuje ogloszenia a tu patrze i moiom oczom ukazuje sie ogloszenie mniej wiecej takiej tresci: Poszukiwany Sportowiec zawodowy - Pilkarz. Spisalem numer ogloszenia i sru do pani w budce o co kaman A tu mi typiara nawija, ze to Pogon poszukuje pilkarzy tylko wymagany jest jezyk portugalski Upewnilem sie czy to napewno chodzi o ta Pogon z 1 ligi ze Szczecina itp. okazalo sie tak. Ciekawy pomysl na zatrudnienie pilkarzy ... swoja droga jak tak wygladala selekcja w Brazylii to za mocno. Ema.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 20:37
Atmosfera na Legii swietna. Przede wszystkim zywilowo dopinguje caly stadion (z L-ki swietnie bylo sluchac kryta a prawie wogule Zylety -ale to bylo zludzenie tylko). Rzadko udaje im sie to zgrac, ale jak juz wyjdzie to efekt jest wbiajjacy w ziemie.
U nas ze zrozumialych wzgeldow o jakims natchnionym dopingu nie moglo byc mowy. Mimo wszystko moglo byc lepiej. Duzo ludzi ze Szczecina, w tym nie tylko na Zylecie.
no i fajna sprawa jak idziesz sobie po obcym meiscie w szaliku Pogoni i wszedzie witaja cie rpzyjazne gesty Ogolnie wyjazd na plus.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Atmosfera na Legii swietna. Przede wszystkim zywilowo dopinguje caly stadion (z L-ki swietnie bylo sluchac kryta a prawie wogule Zylety -ale to bylo zludzenie tylko). Rzadko udaje im sie to zgrac, ale jak juz wyjdzie to efekt jest wbiajjacy w ziemie.
U nas ze zrozumialych wzgeldow o jakims natchnionym dopingu nie moglo byc mowy. Mimo wszystko moglo byc lepiej. Duzo ludzi ze Szczecina, w tym nie tylko na Zylecie.
no i fajna sprawa jak idziesz sobie po obcym meiscie w szaliku Pogoni i wszedzie witaja cie rpzyjazne gesty Ogolnie wyjazd na plus.
Mnie sie z kolei podobało jak Kryta zapodała Pogoń !! Szczecin !! i podłaczył sie cały stadion to uczucie jest naprawdę niesamowite. Albo jak Zyleta pyta kto wygra mecz? to ogolnie włos deba staje mi akurat nie miało co stanąć ale innym napewno tak No i dziekowka dla szofera autobusu 155 ktory pieknie manewrował miedzy samochodami bysmy zdazyli na dworzec Pzdr
Ostatnio edytowany przez: hPS, 1 kwietnia 2006, 22:22 [2 raz(y)]
Bohumil Panik - Szczególnie u starszych piłkarzy jest problem z szybką regeneracją. Stąd te skurcze i zmęczenie w końcówce.
Czy on nie przegladal skladu jaki wystawil?? Najstarszy na boisku byl Amaral, reszta skladu w miare mloda, a niektorzy zagrali pierwszy raz (Fabio, Peskovic, Julcimar) lub po przerwie (Junior, Matheus, Grzelak) . Dopiero pod koniec meczu pojaiwli Edi i Cleisson. Niezle pieprzenie o regeneracji, panie Panik...
Niemiej do niego żalu, przecież to nie on ustala skład. On ma w kontrakcie zapisane że po każdym meczu ma się udać na konferencje prasową i coś mądrego powiedzieć, a ze zawsze pierdoli głupoty to już inna sprawa. Za zimno , boisko za twarde, za miękkie, nierówne,za małe itp.
]Wlasnie mi sie przypomnialo ale to tak poza tym tematem: podczas pobytu naszej ukochanej Pogoni w Brazylii, bylem w Urzedzie Pracy w wiadomym celu ... Przeszukuje ogloszenia a tu patrze i moiom oczom ukazuje sie ogloszenie mniej wiecej takiej tresci: Poszukiwany Sportowiec zawodowy - Pilkarz. Spisalem numer ogloszenia i sru do pani w budce o co kaman A tu mi typiara nawija, ze to Pogon poszukuje pilkarzy tylko wymagany jest jezyk portugalski Upewnilem sie czy to napewno chodzi o ta Pogon z 1 ligi ze Szczecina itp. okazalo sie tak. Ciekawy pomysl na zatrudnienie pilkarzy ... swoja droga jak tak wygladala selekcja w Brazylii to za mocno. Ema.
Już kiedyś słyszałem podobną historię o klubie 2-ligowym z Polski - chodzi o to, że są jakieś przepisy nakazujące w przypadku takich samych kwalifikacji, umiejętności, wykształcenia itp. zatrudniać Polaka, a nie obcokrajowca. Dlatego kluby są zmuszone do dawania takich ogłoszeń, żeby móc potem "udowodnić" urzędasom: chcieliśmy Polaka, żaden się nie zgłosił, więc wzięliśmy obcokrajowca.
Inaczej mówiąc - kluby zmuszone są do takich praktyk, żeby omijać jakiś przepis.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758268223 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.