Na początek napisze oklepany banał "piłka nożna dla kibiców" Czym jest gorszy kibic gorzej usytuowany materialnie od tego który,jak napisałeś,będzie chodził bo ceny biletów mu wiszą? Zastanawiałeś sie że po to stadion po to ma tyle miejsc żeby robić wszystko aby je zapełnić. A co robią prezesi? Podnoszą ceny biletów razy dwa. O karnetach nie wspominam,bo to już prawdziwy policzek ,ba nawet prawy sierpowy. Jeśli ma gto tak wyglądać-paskudny stadion,z brudnymi krzesełkami,merketing zerowy,same zakazy z paleniem tytoniu włącznie do tego z kosmosu ceny,nie dziw sie że bedzie przychodzić śladowa ilość fanów. No ale Ty już sie wyraziłeś "przynajmniej będzie luźniej",więc życze Ci miłego oglądania,w atmosferze adekwatnej do podejscia do tematu. I jeszcze jedno,nie porównuj do Korony,jesteśmy beniaminkiem,czy nam sie to podoba czy nie,wpierw zróbmy wynik,później go "sprzedajmy"
Znowu to ujadanie o ceny biletów. Pamiętam jak za Begdasa biadolili niektórzy, o ceny biletów, że po 25 zł (albo drożej np. na Legię).
Kurwa co za malkontenci. 20 zł raz na 2 tygodnie wydać to dla nich dużo. Nie kupisz jednego piwka dziennie i będziesz miał na bilet. No i ci śmieszni studenci. Bez kasy . Nikt Was nie zmusza do chodzenia na mecze Pogoni. Chcesz, masz kasę to idziesz. Nie masz, nie chcesz bo np. uważasz że drogo - nie idziesz.
No i te założenia "WIELKICH ZNAFCÓW MARKETINGU" że jak bilet po 7 to przyjdzie 15 tysięcy.
Na ilość ludzi na stadionie największy wpływ mają WYNIKI. Jak one będą to i ludzie będą przychodzić. A na mecze z Craxą, Widzewem, Koroną, Górnikiem i tak przyjdą ludzie.
PS. Jak będą karnety z numerowanymi miejscami to będzie oki. I cena nie gra roli. Przynajmniej na 18 będzie luźniej
Ty chyba nadal nie rozumiesz, jaki wpływ na widownię będzie miało to masakryczne windowanie ceny. Zapewniam Cie, że przy tak agresywnej polityce cenowej magia szczecińskiej publiczności szybko odejdzie do lamusa. To że jeszcze stać mnie na bilety nie oznacza mojego pozwolenia na opierdalanie mego portfela z pieniędzy. Ja na pewno nie będę kupował ani biletów ani karnetów w tej cenie i domyślam się że część osób zrobi podobnie, choćby dla samej zasady "nie bądź frajerem - nie daj się dymać". A mecz jakoś obejrzę. Bo dla mnie Pogoń to nie tylko same wyniki i za długo jej kibicuję, żeby byle krawaciarz mógł mnie od tych klimatów odciągnąć. Tyle w temacie
I to jest właśnie nasz mentalność, mentalność Kalego. My dymać się nie pozwolimy ale jeśli my dymamy innych to jest oki.
Bilet na Pogoń to tyle co cena biletu do kina. I powtarzam. Cena nie odpowiada nie przychodź.
Więc u nas ani drogo ani tanio. Ci co mają przyjść przyjdą a ci co uważają że za drogo, nie przyjdą. Pomarudzą i tyle będzie ich.
PS. Na Pogoń chodzę od 1980 i jakoś nigdy ceny mi nie przeszkadzały. Krawaciaż ? No tak byłem raz w krawacie na meczu
Na początek napisze oklepany banał "piłka nożna dla kibiców" Czym jest gorszy kibic gorzej usytuowany materialnie od tego który,jak napisałeś,będzie chodził bo ceny biletów mu wiszą? Zastanawiałeś sie że po to stadion po to ma tyle miejsc żeby robić wszystko aby je zapełnić. A co robią prezesi? Podnoszą ceny biletów razy dwa. O karnetach nie wspominam,bo to już prawdziwy policzek ,ba nawet prawy sierpowy. Jeśli ma gto tak wyglądać-paskudny stadion,z brudnymi krzesełkami,merketing zerowy,same zakazy z paleniem tytoniu włącznie do tego z kosmosu ceny,nie dziw sie że bedzie przychodzić śladowa ilość fanów. No ale Ty już sie wyraziłeś "przynajmniej będzie luźniej",więc życze Ci miłego oglądania,w atmosferze adekwatnej do podejscia do tematu. I jeszcze jedno,nie porównuj do Korony,jesteśmy beniaminkiem,czy nam sie to podoba czy nie,wpierw zróbmy wynik,później go "sprzedajmy"
Aby Pogoń miała wyniki w I lidze,potrzebne są wzmocnienia. Aby były wzmocnienia, potrzebni sa piłkarze coś potrafiący, a co za tym idzie także wymagający $$$$. Nikt nie będzie grał za psie pieniądze. A z czegoś ten zespół trzeba będzie utrzymać! Ceny biletów według mnie są przyzwoite.
" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
Znowu to ujadanie o ceny biletów. Pamiętam jak za Begdasa biadolili niektórzy, o ceny biletów, że po 25 zł (albo drożej np. na Legię).
Kurwa co za malkontenci. 20 zł raz na 2 tygodnie wydać to dla nich dużo. Nie kupisz jednego piwka dziennie i będziesz miał na bilet. No i ci śmieszni studenci. Bez kasy . Nikt Was nie zmusza do chodzenia na mecze Pogoni. Chcesz, masz kasę to idziesz. Nie masz, nie chcesz bo np. uważasz że drogo - nie idziesz.
No i te założenia "WIELKICH ZNAFCÓW MARKETINGU" że jak bilet po 7 to przyjdzie 15 tysięcy.
Na ilość ludzi na stadionie największy wpływ mają WYNIKI. Jak one będą to i ludzie będą przychodzić. A na mecze z Craxą, Widzewem, Koroną, Górnikiem i tak przyjdą ludzie.
PS. Jak będą karnety z numerowanymi miejscami to będzie oki. I cena nie gra roli. Przynajmniej na 18 będzie luźniej
Ty chyba nadal nie rozumiesz, jaki wpływ na widownię będzie miało to masakryczne windowanie ceny. Zapewniam Cie, że przy tak agresywnej polityce cenowej magia szczecińskiej publiczności szybko odejdzie do lamusa. To że jeszcze stać mnie na bilety nie oznacza mojego pozwolenia na opierdalanie mego portfela z pieniędzy. Ja na pewno nie będę kupował ani biletów ani karnetów w tej cenie i domyślam się że część osób zrobi podobnie, choćby dla samej zasady "nie bądź frajerem - nie daj się dymać". A mecz jakoś obejrzę. Bo dla mnie Pogoń to nie tylko same wyniki i za długo jej kibicuję, żeby byle krawaciarz mógł mnie od tych klimatów odciągnąć. Tyle w temacie
I to jest właśnie nasz mentalność, mentalność Kalego. My dymać się nie pozwolimy ale jeśli my dymamy innych to jest oki.
Bilet na Pogoń to tyle co cena biletu do kina. I powtarzam. Cena nie odpowiada nie przychodź.
Więc u nas ani drogo ani tanio. Ci co mają przyjść przyjdą a ci co uważają że za drogo, nie przyjdą. Pomarudzą i tyle będzie ich.
PS. Na Pogoń chodzę od 1980 i jakoś nigdy ceny mi nie przeszkadzały. Krawaciaż ? No tak byłem raz w krawacie na meczu
Aby Pogoń miała wyniki w I lidze,potrzebne są wzmocnienia. Aby były wzmocnienia, potrzebni sa piłkarze coś potrafiący, a co za tym idzie także wymagający $$$$. Nikt nie będzie grał za psie pieniądze. A z czegoś ten zespół trzeba będzie utrzymać! Ceny biletów według mnie są przyzwoite.
Jeżeli odpukać Pogoń od początku rozgrywek nie załapie się do ścisłego czuba tabeli, to przy tych cenach trybuny pewnie będą świecić pustkami, a podwyżka skutecznie zniechęci do przychodzenia na stadion.
Jeżeli odpukać Pogoń od początku rozgrywek nie załapie się do ścisłego czuba tabeli, to przy tych cenach trybuny pewnie będą świecić pustkami, a podwyżka skutecznie zniechęci do przychodzenia na stadion.
No wlasnie, to jest swego rodzaju ryzyko uzaleznione od wynikow. Dziwie sie, ze nie zostawili sobie furtki.
Ciekawe jakie beda ceny jak wejdziemy do ekstraklasy? 50 zl i wiecej?
Ten Kali to chyba twoj najlepszy kolega bo co dyskusja na forum to poslugujesz sie jego przykładem. Powinnas pracowac w ITI, bo oni robili wlasnie taka selekcje kibica- zarobasa- niestac Cie to nie! takich niechcemy! Widac nie kazdego stac zeby placic 20 zl za bilet nie koniecznie dlatego ze pije piwo czy jest studentem a moze dlatego ze ludzie niechca placic za cos co prezesi wmawiaja ze jest najlepsze w Polsce- a niestety nie jest. Pozatym dolicz ze kibice nie pochodza tylko ze Szczecina tylko z calego regionu- ty tez ost pisalas ze jezdzisz z miasta na P. i dochodzi koszt przejazdu co dla mlodego sympatyka moze determinowac wybor jechac na mecz czy nie lub inaczej stac mnie czy nie.
Porownanie Kielc czy Łodzi do Szczecina to abstrakcja bo nijak sie maja do wszystkiego co jest u nas.
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 11:11
Jaki marketing takie ceny. Ktoś na górze dał ostro dupy z ekonomią, bo taka cena byłaby do zaakceptowania tylko wtedy gdyby w II lidze chodziło na mecze po 10-14 tysięcy ludzi czyli tzw. stabilny fandom sukcesywnie dopłacający do kasy klubowej sporo funduszy. Zamiast zachęcić do wizytacji stadionu to odstraszają. Gdzie logika?
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ludzie musicie zrozumiec, ze wyzsze ceny biletow niemusza oznaczac wiekszych wplywow do klubowej kasy...
Wiadomo, ze jezeli komus mocno zalezy to na meczu bedzie, lecz niekoniecznie ludzie musza miec cisnienie na niektore mecze w I lidze chociazby z racji "malo renomowanych" przeciwnikow to po pierwsze, po drugie nie spodziewajcie sie nie wiadomo jak dobrych wynikow, II liga pokazala, ze nie mamy wcale rewelacyjnej ekipy, a teraz poprzeczka jest zdecydowanie wyzej i nie sadze zeby planowane transfery diametralnie zmienily ta sytuacje (ja sie nastawiam na srodek tabeli,zeby sie nierozczarowac ), a po trzecie bilet naprawde nie jest niezbedny do tego zeby mecz obejrzec, 10-15 zika byloby wporzadku, przy 20 sporo ludzi zacznie rzezbic...
A swoja droga to coraz bardziej krew czlowieka zalewa z tym jebanym marketingiem
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 11:26
Też uważam że ceny są mocno wygórowane.Uważam że ceny nie powinny się zmienić przynajmniej na rundę jesienną.Bardzo dziwna jest polityka klubu względem kibiców tym bardziej ze w ubiegłym sezonie mocno narzekano na frekwencję na Twardowskiego a co za tym idzie doping dla piłkarzy.Klub moim zdaniem strzela sobie samobója tym posunięciem,wiadomo jest kryzys i każdy patrzy na co grosz wydaje.A Ty kingaps zastanów się o czym piszesz bo ciągle masz kurwa z czymś problem a to z wyjazdami a to z biletami bo wychodzi na to, że dla Ciebie są jeszcze za tanie-jesteś kurwa taka bogaczka a jestem ciekawy ile dorzuciłaś się ostatnimi czasy na oprawy?
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 11:33
Jak dlamnie cena do przyjęcia choć to moje prywatne zdanie. Powini wydzielic sektory tańsze tak aby każdy kto chce mógł zobaczyć meczyk Pogoni. Ja wiem że przyzwyczaismy się do szwendania się po całym stadionie "sam tak robie" ale tu już inny standart obowiązuje, choć by ten przepis o zamykaniu częsci stadionu w trakcie meczu.
Ps. Pamiętam jak za Ptaka zrobiono promocje i bilety były po 5 zł, takiego bałaganu co przyszedł wtedy na stadion to ja jeszcze nigdy nie widziałem.
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 12:24
Ale kurwa oni sa pazerni ,zeby tylko sie nachapac! Widac jak im zalezy na Pogoni i atmosferze na stadionie i w pewnym sensie na wynikach, bo jakby niepatrzec zawsze bylismy 12 zawodnikiem. Przyklad? chocby za Runowicza,biedna Pogoń,niema kasy na wyplaty,w szatniach brak cieplej wody itp. i co? na trybunach minimum 10tys,zajebisty doping ktory miazdzyl rywali i najciezszy teren w Polsce do gry dla przeciwnikow,chlopaki grali jak rowny z rownym z Wisla,Legia....a teraz? stadion znowu bedzie swiecic pustkami,znowu bedzie problem z dopingiem , przeciez frekwencja na mecze z takim Dolcanem czy Kmita bedzie siegac max 3-4tys...20zl to jednak lekka przesada na 2 lige znam sporo osob spoza Szczecian ktorzy regularnie przyjezdzaja na stadion np. Swinoujscie,20zl-bilet,przejazd w 2 strony okolo 40zl zarcie, picie jakby nie patrzeć 100zl leci, a sa przeciez jeszcze wyjazdy no i PP.......a przeciez jest tyle mozliwosci:
-jak wspomnialem wyzej jedna runde zrobic tansza(bilety po 5-10zl) zeby zachcic ludzi do przyjscia na stadion i jakos ich ``zarazic``, jesli taki typowy kibic przyjdzie kilka razy za 5zl i mu sie psodoba to pozniej zaplaci nawet te 20zl zeby obejrzec dobre widowisko na trybunach i murawie a ceny na runde rewanzowa podniesc do 15-20zl
-zrobic jakiekolwiek ulgi dla emerytow,kobiet i dzieci powiedzmy do lat 5. Np. 50% taniej dla okazaniem legitymacji emeryta, kobiety wstep bezplatny lub za symboliczne 5zl, dzieci do lat 5 wstep za darmo i tyle!
-podzielic stadion na dane sektory np. sektor 1-2-10zl, 3-6 15zl, 7-9-15zl 10-13 - 10zl itd. ceny przykladowe
- uzaleznic ceny biletow od rywala, i to nie jest problem rozroznic na jaki klub przyjezny podniesc a na jaki obnizyc spokojnie moge to rozpisac w 5 min:
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 13:12
Moim skromnym zdaniem zarząd sprytnie wykorzystuje sytuację braku konkurencji. Wiadomo - drużyna piłkarska to nie kino czy restauracja i widz dla kilku złotych nie pójdzie na stadion innej drużyny. Tylko że szefostwo klubu zapomniało, że za takie pieniądze można już znaleźć inną formę rozrywki i sporo przypadkowych osób, grup przyjaciół, czy też rodzin (na których ściągnięcie klub i stowarzyszenie tak ciężko pracowali przez 2 lata) zwyczajnie odpuści sobie większość nieciekawych meczy.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Ale kurwa oni sa pazerni ,zeby tylko sie nachapac! Widac jak im zalezy na Pogoni i atmosferze na stadionie i w pewnym sensie na wynikach, bo jakby niepatrzec zawsze bylismy 12 zawodnikiem. Przyklad? chocby za Runowicza,biedna Pogoń,niema kasy na wyplaty,w szatniach brak cieplej wody itp. i co? na trybunach minimum 10tys,zajebisty doping ktory miazdzyl rywali i najciezszy teren w Polsce do gry dla przeciwnikow,chlopaki grali jak rowny z rownym z Wisla,Legia....a teraz? stadion znowu bedzie swiecic pustkami,znowu bedzie problem z dopingiem , przeciez frekwencja na mecze z takim Dolcanem czy Kmita bedzie siegac max 3-4tys...20zl to jednak lekka przesada na 2 lige znam sporo osob spoza Szczecian ktorzy regularnie przyjezdzaja na stadion np. Swinoujscie,20zl-bilet,przejazd w 2 strony okolo 40zl zarcie, picie jakby nie patrzeć 100zl leci, a sa przeciez jeszcze wyjazdy no i PP.......a przeciez jest tyle mozliwosci:
-jak wspomnialem wyzej jedna runde zrobic tansza(bilety po 5-10zl) zeby zachcic ludzi do przyjscia na stadion i jakos ich ``zarazic``, jesli taki typowy kibic przyjdzie kilka razy za 5zl i mu sie psodoba to pozniej zaplaci nawet te 20zl zeby obejrzec dobre widowisko na trybunach i murawie a ceny na runde rewanzowa podniesc do 15-20zl
-zrobic jakiekolwiek ulgi dla emerytow,kobiet i dzieci powiedzmy do lat 5. Np. 50% taniej dla okazaniem legitymacji emeryta, kobiety wstep bezplatny lub za symboliczne 5zl, dzieci do lat 5 wstep za darmo i tyle!
-podzielic stadion na dane sektory np. sektor 1-2-10zl, 3-6 15zl, 7-9-15zl 10-13 - 10zl itd. ceny przykladowe
- uzaleznic ceny biletow od rywala, i to nie jest problem rozroznic na jaki klub przyjezny podniesc a na jaki obnizyc spokojnie moge to rozpisac w 5 min:
Grupa piłkarskich fanatyków postanowiła zaprostestować przeciw nowoczesnemu futbolowi. A konkretnie:
- wysokim cenom biletów,
- braku miejsc stojących na stadionach,
- komercjalizacji piłki nożnej,
- itd.
Akurat z tym dopingiem to tak rozowo nie bylo w tym sezonie i nie ma sie co oszukiwac. Mowie o meczach u siebie, gdzie nie raz nie bylo nawet mlynu, a frekwencja byla jako taka gdy byly wyniki...dziwne, ze z tego wniosku nie skorzystal zarzad...
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 15:12
w Berlinie na Hercie tez sie placilo czy placi nadal EXTRA 5 euro, w zaleznosci od sektoru, ze jak przyjedzie np. Bayern czy Schalke to sie placi wiecej, a jak przyjedzie Rostok czy Bochum to placi sie normalnie. Tak tez na Pogoni powinno byc.
Kielce Widzew LKS Górnik (i ewentualnie ktos jeszcze) 20 zl
a reszty nie chce mi sie dzielic
na takie cos sie by wiekszosc kibiców zgodzila, ja sie naprwade obawiam o atmosfere na Pogoni w nowym sezonie. Bron Boze na inaugarcje Pogon-Dolcan, widze max. 5 tys kibiców
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 19:04
podzial ze wzgledu na rywala jest najbardziej efektywny i chyba do tego powinnismy dazyc, ale na chwile obecvna jest o tyle trudny, ze jak ktos juz wczesniej wspomnial, trudno o jakis obiektywny miernik. wiadomo ze w Szczecinie zawsze tlumy przyjda na mecz z Lechem czy Arka - nawet jak by te druzyny byly w strefie spadkowej. W przeciwienstwie do meczu z takim Zniczem - nawet jakby aktualnie byl liderem tabeli. Inna kwestia to realia polskiej pilki - przeciez my nawet nie wiemy z kim bedziemy w tym sezonie grac.
Dlatego poki co wystarczylby podzial na sektory - i to tez bez przesadzanie ze na kazdy sektor inna cena (po co zwiekszac koszty zwiazane z ochrona przed sektorami, poza tym wieksozsc i tak usiadze tam gdzie zechce). Tylko ze te ceny musza byc nizsze! 20 zl na 3-6, 15 na reszte, 10 zl dla mlodziezy i jest OK.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 24/06/2009 21:06
Te ceny sa nie do przyjecia. 25/15 albo 20/15 bedzie przez wszystkich akceptowalne. Trzeba im wytlumaczyc, 30/20 to cena zaporowa nie tylko dla ludzi dojezdzajacych spoza Szczecina, ale takze dla wiekszosci tych mniej fanatycznych, ktorych przeciez jakos trzeba ponownie sprowadzic na nasz stadion. Sportowo cudow nie bedzie, wiec tym bardziej potrzebny jest dodatkowy motywator do przyjscia na mecz. Karnety odstraszaja, zamiast zachecic. Wystarczy opuscic 1-2 mecze i wychodzi tak samo jak za bilety. Wszyscy sa negatywnie zaskoczeni, a przeciez nie o taka atmosfere nam chodzilo przed sezonem. Doping nie ruszy, oprawy tez beda ograniczone, staniemy w miejscu - taki scenariusz sie kroi na ten sezon.
ewentualnie na te 2 lub 3 mecze hitowe mogą podnieść do obecnych ale zgadzam się z zaproponowanymi wyżej bo podniesienie o 10 zł to za duży skok cenowy jak na tą klase rozgrywkowa a 5 osób po 10 zł to mamy dojazd na mecz od siebie, nawet 5 zł robi różnicę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.