Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
nara
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7429 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 22:44
Edi Amfetamina wygra LM i prezesi będą mieli upragnioną Barcelonkę ihaaaa

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8113 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 22:45
i słusznie, tylko, że w klubie nikt nie analizuje takich maili jak od Ambasadora, albo inaczej - Marta je topi, bo bija w nia, Smolny je topi bo biją w jego kumatość i znajomości wśród menegerów.

A jak klub funkcjonuje świadczy najlepiej dzisiejsze ogłoszenie w GW o poszukiwaniu rzecznika prasowego - ile czasu po odejściu Kłosińskiego?? I kogoś od marketingu, bo Marta sama sobie nie radzi - w końcu Pogoń to nie łącznikowanie jachtom nawet podczas TSR.

Pogoń to My
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 23:10

Poinformowany napisał:  
i słusznie, tylko, że w klubie nikt nie analizuje takich maili jak od Ambasadora, albo inaczej - Marta je topi, bo bija w nia, Smolny je topi bo biją w jego kumatość i znajomości wśród menegerów.

A jak klub funkcjonuje świadczy najlepiej dzisiejsze ogłoszenie w GW o poszukiwaniu rzecznika prasowego - ile czasu po odejściu Kłosińskiego?? I kogoś od marketingu, bo Marta sama sobie nie radzi - w końcu Pogoń to nie łącznikowanie jachtom nawet podczas TSR.

Nie rozmywajmy tematu - ten jest o Płatku, o tych ogłoszeniach rozmowa zaczyna się w temacie wyżej/niżej [: Zapomniałeś, że po odejściu Kłosińskiego mamy rzecznika w postaci Julii? :p

[PL: Hahaha]

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
kiko
Kibic
Na forum od 6783 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 00:12
Dzisiejsza konferencja pokazała jak niezrozumiałą decyzją dla wszystkich było zwolnienie (jak pan Smolny mówi nie przedłużenie mowy) z Płatkiem. Argumenty przez niego podane to śmiech na sali. Tłumaczenie, unikanie odpowiedzi, gadanie o sprawach z tym nie związanych - to jest to co najlepiej potrafią. Racja, że Edi w tym wszystkim był maskotą - łagodzącą wszystkich zainteresowanych.
Mówienie o marnej frekwencji, nieefektownej grze i obwinianie o to trenera Płatka to granice absurdu!?
W tej lidzie nie liczy się piękno gry, tylko zdobywanie punktów, a to Płatek realizował bardzo dobrze. Co więcej, gra w ostatnich kolejkach mogła się na prawdę podobać. Nie ma w tym żadnej logiki....
Co więcej, z wypowiedzi pana Mroczka i Smolnego, można wyczuć niedocenianie Płatka, minimalizowanie jego osiągnięć. Powołali jakiś śmieszny komitet transferowy w którym nie ma trenera pierwszego zespołu, a później obwiniają go że w tym komitecie nie uczestniczył?!?! Po tych informacjach w ogólnie nie dziwię się Płatkowi, że w tym burdelu nie chciał pracować...
Sasala nie skreślam na starcie. Ma doświadczenie w I lidze jak i ekstraklasie, niby ma mocną rękę do piłkarzy jak i dobrego fachowca od przygotowania fizycznego - no ale strasznie szkoda tych miesięcy po batutą Płatka. Wszystko poszło na marne...

I te zachwyty Smolnego nad tym zdolnym młodzieżowcem z kadry...stawiam, że to będzie wielki klops transferowy - jakby był na prawdę zdolny to szybko byłby wyłapany przez kluby z ekstraklasy :]

Maxvell
Kibic
Na forum od 5811 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 01:28
Nie wiem może się Peti poskarżył jak mu źle ? Zaplecze ekstraklasy to nie finezyjna gra, a ciężka walka o każdą piłkę. Płatek sprawił, że Pogoń zaczęła grać, walczyć i wytrzymywać więcej niż 60 minut. Czy zmiana na Sasala okazała się dobrym posunięciem, dowiemy się na koniec rundy jesiennej, a może i wcześniej (obym tutaj nie trafił).

Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
kingaps
Kibic
Na forum od 8371 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 02:20
Ostatni raz tak grających Pogoniarzy widziałem na początku Begdasa. Z tym że wtedy była duuuuża kasa i pewnie kilka wałków. A teraz przyszedł Płatek, którego większość w grudniu nie widziała w roli trenera Portowców. Miał co prawda powiązania (pozytywne) z Gwarkiem ale pracowała w Craxie i Jadze. A tam za wiele nie zwojował.

Oglądamy mecz z GKS K. u nas i co ? Jak można przegrać wygrany mecz ( Radwańska wie, kurwa tyle siana poszło się jebać) ? Można. Po prostu zabrakło kondycji na 90 minut. A na wiosnę seria remisów. Z tym że mecze były z czołówką ligi. Ale mecze pokazały że nasi grają do końca, że aby wygrać mecz trzeba przede wszystkim wykazać odrobinę woli walki. Na I ligę ( a myślę że i na EK też) to wystarczy. To zdziałał Płatek.
To prawda że kibice mieli do niego wiele pretensji. Za wystawianie Petasza, Fabiniaka, Ławy ( ja ). Za granie bez napastnika przy rzutach rożnych przeciwnika - darłem się i będę się darł na każdego trenera, który będzie stosował ten manewr. Za wystawiani Pietruszki w środku zamiast na skrzydle, za brak Hrymowicza na środku obrony. Jak poustawiał to zaczęło wszystko chodzić jak powinno. Było zapierdalanie na meczach. Mecz można przegrać ale nie w takim stylu jak z Niecieczą jesienią. Za Płatka była wooojnaaaa.

Co do transferów to nie chce mi się wierzyć że Płatek był przeciw Japończykowi a potem regularnie go wystawiał w meczach i to od pierwszych minut. Nawet po czerwonej kartce, w meczu z Piastem zagrał od pierwszej minuty. On go ani razu nie zmienił. Gdyby nie czerwień, pewnie byłby jedynym graczem który rozegrał wszystkie mecze w pełnym wymiarze.
Coś tu chyba jest nie tak !

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
kosa1749
Kibic
Na forum od 5398 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 09:14
Jeśli chodzi o Płatka to nic do niego nie mam,ale nie uważam też, że powinien za wszelką cenę zostać na stanowisku trenera,Zresztą ja już pisałem,że problemem nie są tu trenerzy a cześć zawodników.Płatek jest dobrym trenerem, ale dla mnie za "miękkim", a Sasal powinien być dobrym" batem" na niektórych w tej drużynie.Zresztą mam nadzieje że nie będę co poniektórych z nich już oglądał w Pogoni.Działacze twierdzili że są zadowoleni z ilości punktów Płatka, ale wspomnieli że nowy trener"potrafi trzymać dyscyplinę", i o to im chyba m.in chodziło.A moim zdaniem już od 1,5 roku w tej drużynie panowało "rozpasanie".Wystarczy zobaczyć ilość trenerów którzy już tu byli.Po zimowej niby" rewolucji" odpalili zawodników którzy na wynik mieli prawie zerowy wpływ, czyli np.Wożniak czy Pyskaty.Jeden jedyny Nowak tylko odszedł.A powinni jeszcze inni "spiskowcy" czyli ci którzy awansu nie chcieli.Jeśli chodzi o wyniki Płatka ok,ale mnie ta drużyna i tak nie przekonała notując na początku słabe wyniki i grę.Potem oczywiście zdobycz punktowa budzi szacunek i może te niektóre końcowe mecze..Dla mnie po części przerabialiśmy to co w tam tym sezonie,czyli cwanym "skórokopom"nagle przypomniało się jak gra się w piłkę.I teraz znowu chcą przedłużyć swoją egzystencję na kolejny rok, za dobre siano, znów karmiąc Nas awansem a potem......dupa blada oczywiście.I dlatego z Pogoni powinni odejść kopacze którzy nic nie grają,mają za wysokie kontrakty i jeszcze "rozstrajają"tą drużynę od środka:
-Dymkowski(kiedy on gra jakoś zawsze tracimy dużo bramek,za niego powinien przyjść jakiś młody stoper za o wiele mniejsze pieniądze,a grac Hrymowicz)
-Zawadzki(ten gośc się nie sprawdził,cos w tym jest że w dużym klubie "znika")
-Petasz(jemu już dawno się poje....o w głowie i nic nie gra)
-Dziubak(kosztował i pewnie tak długo był w z nami ale nie sprawdził się i tyle)
-Majkowski(nie sprawdził się)
-Kolendowicz(od zawodniak tego pokroju wymaga się,a on po za pojedynczymi "wyskokami" formy słabo grał ale pewnie dobrze pobierał z kasy)
Mam nadzieję ze zmiany w Pogoni wyjdą wreszcie na dobre bo zaczynam wierzyć powoli w pewne stwierdzenie o którym było głośno w Polsce na temat Wisły Płock czylli "jak chcesz zapomnieć jak gra się w piłkę idź do Płocka"Oby nie zaczęło sie tyczyc naszej druzyny.

P.
Do końca!
Na forum od 7877 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 09:29
hehe, oj bedzie glosno skandowane nazwisko Platka na meczu z Odra.
Nalezy mu sie godne podziekowanie za zbudowanie druzyny.Druzyny z jaka kojarzyla mi sie Pogon jak zaczalem chodzic na mecze.Walczaca druzyna do samego konca.Moze bez porywajacej gry(aczkolwiek ostatnio gra byla na prawde spoko), ale druzyna ktorej pilkarze wiedzieli po co sa na boisku i nikt w meczach z Pogonia nie mial latwo.
No i musze przyznac, ze ostatnimi czasy bylem mocno zaangazowany w ogladanie meczy, a wczesniej bywalo z tym roznie.Na prawde futbol w wydaniu Portowcow za Platka sprawial radosc.

ps.WSZYSCY NA MŁYN :)))

Sami przeciw wszystkim!!!
eJay
Kibic
Na forum od 7598 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 10:57

Dostojny kocur napisał:  
Najgorsze, że Pogoń na jesień będzie grać dobrze, to tylko mniej niż dwa miesiące bez gry, tutaj nie da się nic popsuć

Nie masz racji :D Tu można w 2 miesiące zjebać naprawdę sporo. Przypominam drużynę Mandrysza sprzed 2 lat - jesień fantastyczna i czub tabeli, wiosna tragiczna i kolejna jesień jeszcze gorsza - nie dano rady odbudować sił w ciągu kilku miesięcy). Jeśli nie ma ciągłości pracy to kondycja sama nie przyjdzie, a trzeba określić jasno - dopiero TERAZ mamy fachowca od przygotowania fizycznego z prawdziwego zdarzenia. Dodać należy specyfikę sezonu w polskiej lidze, czyli długą przerwę zimową (najlepsze ligi tak nie mają) i mamy podwójny problem, czyli jak utrzymać piłkarza w optymalnej formie i go nie "przemęczyć" (pamiętajcie, że polscy piłkarze po rozegraniu 10 meczy mają miękkie nogi). Płatek doskonale sobie z tym poradził, zbudował realny sztab, który mógłby trzymać wszystko pod kontrolą i w razie czego szybko reagować. Teraz obawiam się najgorszego - że ta forma, agresja i chęć gdzieś się rozmydli na wakacjach.

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:04

eJay napisał:  

Dostojny kocur napisał:  
Najgorsze, że Pogoń na jesień będzie grać dobrze, to tylko mniej niż dwa miesiące bez gry, tutaj nie da się nic popsuć

Nie masz racji :D Tu można w 2 miesiące zjebać naprawdę sporo. Przypominam drużynę Mandrysza sprzed 2 lat - jesień fantastyczna i czub tabeli, wiosna tragiczna i kolejna jesień jeszcze gorsza - nie dano rady odbudować sił w ciągu kilku miesięcy). Jeśli nie ma ciągłości pracy to kondycja sama nie przyjdzie, a trzeba określić jasno - dopiero TERAZ mamy fachowca od przygotowania fizycznego z prawdziwego zdarzenia. Dodać należy specyfikę sezonu w polskiej lidze, czyli długą przerwę zimową (najlepsze ligi tak nie mają) i mamy podwójny problem, czyli jak utrzymać piłkarza w optymalnej formie i go nie "przemęczyć" (pamiętajcie, że polscy piłkarze po rozegraniu 10 meczy mają miękkie nogi). Płatek doskonale sobie z tym poradził, zbudował realny sztab, który mógłby trzymać wszystko pod kontrolą i w razie czego szybko reagować. Teraz obawiam się najgorszego - że ta forma, agresja i chęć gdzieś się rozmydli na wakacjach.

Miejmy nadzieję, ża akurat ten aspekt - czyli przygotowanie motoryczne - nie zostanie zepsute. Obecny trener Piotr Jankowicz, bo Sasal bierze ze sobą swojego trenera. Pogoń współpracuje też z prof. Jarzembowskim (pracował przy kadrze za czasów Janasa), który zna obu trenerów - obecnego i przyszłego i na konferencji mówiono, że zdaniem tego profesora nowy trener jest jednym z lepszych fachowców w Polsce. Cóż, przekonamy się i miejmy nadzieję, że nie będzie to bolesne przekonanie, że lepsze jest wrogiem dobrego... chociaż cztery kontuzje w kadrze Korony przed rundą napawają mnie lekkim niepokojem...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Q.
Kibic
Na forum od 6149 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:08
Czy Piotr Jankowicz tez odchodzi?
Pytanie do osób które byly na konferecji

aha, czytam u góry i widze....kolega bierze kolege

abstrakcja!
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:17

BFC napisał:  
Czy Piotr Jankowicz tez odchodzi?
Pytanie do osób które byly na konferecji

aha, czytam u góry i widze....kolega bierze kolege

To jest normalne, że nowy trener dobiera sobie sztab i prawie każdy tak robi - Płatek wziął ze Sobą Jankowicza, Sasal bierze swojego. Zresztą właśnie na onalajnie pojawił się dokładny zapis z konferencji, czyli wszystkie pytania i odpowiedzi - może ciekawość w jakimś stopniu zostanie zaspokojona :D

Polik
*uciszony
Na forum od 5191 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:25
A ja sie zastanawiam jak to jest i kto do chuja w tym klubie rzadzi... Mandrysza jak trzeba bylo wyjebac to nie bylo chetnych a Platka ktory jest jak dotad najlepszym trenerem jakiego pamietam, wypierdalaja... Czy kibice juz nic nie decyduja? Lawa byl be bo z arki przychodzil a jakis Sasal jest cacy bo starego Andradine sciagnal? Ja napewno nie zasiade na trybunach do puki nie bedzie wynikow..Zawsze bylo "Pogon ponad Wszystko" ale teraz czuje ze rodzina oraz praca staja sie wazniejsze, tym bardziej ze zarzad woli grac w football managera niz sluchac kibicow...

kiko
Kibic
Na forum od 6783 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:40

Plm napisał:  

Miejmy nadzieję, ża akurat ten aspekt - czyli przygotowanie motoryczne - nie zostanie zepsute. Obecny trener Piotr Jankowicz, bo Sasal bierze ze sobą swojego trenera. Pogoń współpracuje też z prof. Jarzembowskim (pracował przy kadrze za czasów Janasa), który zna obu trenerów - obecnego i przyszłego i na konferencji mówiono, że zdaniem tego profesora nowy trener jest jednym z lepszych fachowców w Polsce. Cóż, przekonamy się i miejmy nadzieję, że nie będzie to bolesne przekonanie, że lepsze jest wrogiem dobrego... chociaż cztery kontuzje w kadrze Korony przed rundą napawają mnie lekkim niepokojem...

prof. Jastrzębski :)

kubełek
Kibic
Na forum od 5246 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:43
"Kibice są najważniejsi chcemy przyciagnac ich na stadion" - na chwile obecna robicie wszystko na odwórt ... raczej nas zniechęcacie... jezeli bysmy byli najwazniejsci to kazdy glupi widzi jakie poparcie ma Płatek i nikt o zdrowych zmysłach by go nie zwolnił (wroc - nie przedłuzył kontraktu jak to nazwał ładnie prezesik) Fabiniak okazał sie wzmocnieniem... to ja sie chyba na serio nie znam nic na piłce... mysle ze gdyby nie wspaniały Bartek vel Firanka to bysmy mieli 0 porazek na koncie... kto widział ten wie jaka sie paradą w Bielsku popisał... i jakos nie dociera do mnie tlumaczenie ze tego nie chcial tamtego nie chciał... gdyby nie chciał to by nie grali a tak to opcja pozostaje jedna prezesi narzuciali sklad tzn sprowadzeni maja grac... i to by sie zgadzało bo nigdy nie rozumiałem co robi Fabiniak w bramce a Radek na ławce... w ogole jak Radek odejdzie to tego juz nie zniose... jedyne w co jestem w stanie uwierzyc to ze nie chciał Ediego... jak widac stara sie zrobic w miare mloda ekipe chociaz na kilka sezonow i sezonowiec mu nie jest tu potrzebny (co nie znaczy ze sie nie przyda) i jeszcze jedno szkoda ze nie dano szansy Płatkowi na odparcie zarzutów ktore sie pojawiły... tak wiec wszyscy na ODRE i drzemy ryja do upadłego pokazmy tym.... kto tu powinien trenowac niech zobaczą zdanie kibicow z ktorym podobno tak sie mocno liczą ;]

Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:47

kiko napisał:  

Plm napisał:  

prof. Jastrzębski :)

Dzięki za czujność ;D

eJay
Kibic
Na forum od 7598 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 11:50
Jak chcą mieć 7 tysięcy kibiców na trybunach to niech zrobią wstęp wolny. Przy zdrowych zmysłach i obecnej infrastrukturze biletowej 7 tysięcy kibiców byłoby niebezpieczne - chyba pamiętamy problem z wejściem na mecz z Kamerunem?

Ogólnie wywiad z cyklu "Owszem były wyniki, ale nie podoba nam się ten Pan".

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
grzela07
Kibic
Na forum od 7005 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 12:46
Jedno jest dla mnie niezrozumiałe. Artur ponoć nie chcial graczy X,Y,Z po czym konsekwentnie na nich stawia i graja naprawde sporo.
Wiec opcje sa dwie:
albo zarzad [ktory wepchnał mu graczy do składu] mieszał sie tez w ustalanie składów,
albo gadanie o chceniu czy niechceniu kogokolwiek jest poprostu bzdurą.
Nie wierze w sytuacje gdzie zawodniocy sa wrzucani do skladu wbrew woli trenera, a ten po zobaczeniu ich na paru treningach jednak zauwaza, ze maja poziom na pierwszy skład. W takim wybadku kazdy mecz z ktorym z tych graczy to jedno wielkie przyznanie sie do błedu. Nie wiem, byc moze Płatek jest takim człowiekiem, ze stac go na takie gesty samokrytyki..

P.
Do końca!
Na forum od 7877 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 12:52
Płatek został odsuniety od zespolu. Nie bedzie prowadzil druzyny w ostatnich meczach
Kurwa, to sa jebani idioci. Cyrk nie klub. W futbol menadzera niech pograja na kompie, a nie sie zarzadzaniem bawia.

Sami przeciw wszystkim!!!
Shivan
Kibic
Na forum od 8292 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 31/05/2011 13:06
mam nadzieje że te gamonie gastronomicy odpowiednio nasłuchają się co myśla o tym kibice, jak już jest dobrze to zawsze muszą coś spierdolić, no i trzeba uważać na aresztowania po meczu gdy padną słowa nieprzychylne naszym klubowym władzom, wszak represji nadszedł czas i mogą się pod ryżego podczepić, by żyło się lepiej.

Wszyscy na młyn!!!

wooojnnaaaa!!

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.23 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005