Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Kibice vs PZPN << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
D.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6636 dni

Kibice vs PZPN - 08/10/2009 11:54

Cytat:  
Zawieszenie broni - tak można określić stan konfliktu pomiędzy polskimi kibicami i Polskim Związkiem Piłki Nożnej. Fani postanowili na razie przerwać swój protest i będą dopingować w najbliższej kolejce swoje drużyny - pisze dziennik Polska The Times.

Na linii kibice - PZPN wrze od dawna, ale ostatnio konflikt się zaostrzył. Chodzi oczywiście o nakaz przedstawiania kibicowskich flag i haseł do wcześniejszej akceptacji przez związek. Fani widzą to rozporządzenie jako cenzurę słowa i postanowili wydać temu wojnę. Przez dwa ostatnie weekendy ligowe przez pół meczu wstrzymywali się od jakiegokolwiek dopingu, poza obrażaniem PZPN-u. Na płotach zawisły także hasła "Stop cenzurze" i inne tego typu.

Mało tego. Kibice straszyli, że podczas najbliższej kolejki na znak protestu w przerwie opuszczą stadiony. Ciche trybuny miały się więc zamienić w puste trybuny.

W środę PZPN zaprosił w końcu przedstawicieli Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców na rozmowy. Skutek? Fani postanowili zawiesić protest. Ruch jest teraz po stronie związku, który będzie coś musiał z feralnym zapisem zrobić.

Polska The Times/wp.pl

Jeżeli nowy wątek bardziej pasuje do innego istniejącego już tematu proszę o przeniesienie ;)

Cytat:  
Twoja recepta na uzdrowienie piłki

Zaledwie matematyczne szanse na awans na Mundial i porażki w fatalnym stylu z niżej notowanymi rywalami. Afery, brak perspektyw rozwoju kadry, wiele problemów, z którymi boryka się polska piłka. Mamy tego już dość i na pewno nie jesteśmy w tym uczuciu osamotnieni. Nie chcemy jednak tylko narzekać, bo nie pozwoli nam to na oglądanie Polski wygrywającej mistrzostwa Europy czy świata za kilka lat. Czy kolejne lata mają być również stracone? Nie pozwolimy na to!

Futbol.pl chce opracować program zmian, które będą konsultowane z kibicami, działaczami, ekspertami i innymi osobami, które kochają futbol tak samo jak my. Prosimy więc Was o głos w ważnej dla nas wszystkich sprawie. Powiedzcie nam, co Waszym zdaniem można zrobić!

Zasady są następujące:

1. Wysyłacie listę zmian, które powinny być wprowadzone w polskiej piłce, na adres [email protected] z tytułem maila "Twoja recepta na uzdrowienie piłki". Każda zmiana powinna być precyzyjnie uargumentowana.

2. Nie będziemy publikować personalnych ataków na konkretnych działaczy lub całej instytucji. Zależy nam na konstruktywnych zmianach, a nie na nieustającej wojnie.

3. Propozycje podpisujemy nickiem lub imieniem i nazwiskiem. Najciekawsze zostaną opublikowane.

4. Oprócz publikacji na portalu listę proponowanych zmian omówimy w gronie ekspertów podczas planowanej przez nas Konferencji Futbolowej, która odbędzie się w listopadzie 2009 roku.

5. Autorów najciekawszych opinii chcemy wziąć ze sobą na spotkanie zewszystkimi zainteresowanymi rozwojem polskiej piłki.

Czekamy na Wasze opinie!

Każdy głos jest dla nas ważny!

A to tytułem ciekawostki a może czegoś więcej dla ambitnych!

Ostatnio edytowany przez: D., 8 października 2009, 12:04 [1 raz(y)]

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7570 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 12:15

Dyzio napisał:  

Cytat:  
Zawieszenie broni - tak można określić stan konfliktu pomiędzy polskimi kibicami i Polskim Związkiem Piłki Nożnej. Fani postanowili na razie przerwać swój protest i będą dopingować w najbliższej kolejce swoje drużyny - pisze dziennik Polska The Times.

(...)

Mało tego. Kibice straszyli, że podczas najbliższej kolejki na znak protestu w przerwie opuszczą stadiony. Ciche trybuny miały się więc zamienić w puste trybuny.

W środę PZPN zaprosił w końcu przedstawicieli Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców na rozmowy. Skutek? Fani postanowili zawiesić protest. Ruch jest teraz po stronie związku, który będzie coś musiał z feralnym zapisem zrobić.

Polska The Times/wp.pl

Jeżeli nowy wątek bardziej pasuje do innego istniejącego już tematu proszę o przeniesienie ;)

Wiadomo dlaczego nastąpiło zawieszenie protestu? Ukłon w stronę PZPN? czy jest następstwo zapowiedzianych działań przez PZPN?

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7829 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 12:16

Cytat:  

Myślę, że w tym przypadku nie byłoby już takiej solidarności, jak przy braku dopingu...

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
ted
Kibic
Na forum od 8606 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 14:44
Akcja "Pusty Stadion", Ruszył Protest Kibiców "Koniec PZPN", Polska - Słowacja 14.10.2009

byliśmy, jesteśmy, będziemy... PS 1948 !
StargardBoy
Kibic
Na forum od 6054 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 14:55
Nowyprezes

anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 16:42

StargardBoy napisał:  

czyz nie jest wiarygodny?
ta aparycja, ta elokwencja...

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
D.
Kibic
Na forum od 6636 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 16:49
Jakoś niespecjalnie mnie bawi beka z upośledzonego człowieka.

P.
Do końca!
Na forum od 7878 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 16:55

anathema napisał:  

StargardBoy napisał:  

czyz nie jest wiarygodny?
ta aparycja, ta elokwencja...

heheh, niewiele sie rozni od obecnego przesa;)

Sami przeciw wszystkim!!!
anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 17:06

Dyzio napisał:  
Jakoś niespecjalnie mnie bawi beka z upośledzonego człowieka.

no a szydzenie,dokuczanie 90% ludziom z PZPN-u to wszystko cacy?:) na poważnie cośczuje że sam Kononowicz dobrze sie bawi. Taki klaun,który robi sobie rozgłos i pewnie co nieco za to małpowanie dostając.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
D.
Kibic
Na forum od 6636 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 08/10/2009 17:21

anathema napisał:  
na poważnie cośczuje że sam Kononowicz dobrze sie bawi. Taki klaun,który robi sobie rozgłos i pewnie co nieco za to małpowanie dostając.

Gdy robił to świadomie jak Andrzej Solarium vel Lepper to co innego, natomiast aby u Kononowicza stwierdzić co najmniej lekkie upośledzenie nie trzeba kończyć PAM-u. A za jego "małpowanie" to owszem zbijają kokosy ale nie on tylko "super sprzedawcy" z allegro i ich aukcje ze swetrami i podobnymi gadżetami. Wracając nieco do tematu to rzeczywiście Lato niewiele odbiega poziomem elokwencji.

ROJ
Kibic
Na forum od 7206 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 09/10/2009 02:23
Zawieszenie nastapiło ze wzgledu na zapowiedziane zmiany- to taki gest za gest. Oczywiście nikt nie wierzy na słowo i dlatego pierwsze zmiany maja być szybko (nawet bardzo szybko) i to będzie pierwszy test wiarygodności.
Na pewno ważne też było stanowisko sponsorów, którzy obiecali ze swojej strony przypilnować wprowadzanie zmian w życie.

D.
Kibic
Na forum od 6636 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 09/10/2009 11:18

Cytat:  
Do środowego meczu reprezentacji Polski ze Słowacją pozostało już tylko kilka dni. Do tej pory polscy kibice wykupili ... 2500 wejściówek. To najgorszy wynik od lat! - czytamy w "Fakcie".

Tak fatalne wyniki sprzedaży to oczywiście efekt bojkotu kibiców, którzy protestują przeciwko rozpasaniu PZPN. Fani uważają, że to właśnie nieudolnie działający związek ponosi odpowiedzialność za wyraźny upadek polskiej piłki. Na stworzonej przez nich stronie "koniecpzpn.pl" zarejestrowało się już ponad 71 tys. osób (stan na godzinę 7:42, liczba ta ciągle rośnie).

Kibice nawołują, aby nie kupować biletów na mecz ze Słowacją i nie napychać kasy związkowi. Do apelu przyłączyło się także wielu byłych piłkarzy oraz dziennikarzy.

- Jest to dla mnie skandal. Jak słyszę komentarze byłych reprezentantów, którzy namawiają kibiców do odpuszczenia tych spotkań, to brak mi słów. Kibic powinien być z kadrą na dobre i na złe - komentuje sprawę prezes PZPN, Grzegorz Lato.

- Te wszystkie informacje o nie kupowaniu biletów to sprawka jakiejś grupki chuliganów. PZPN wierzy, że będzie pełny stadion - mówił kilka dni temu Janusz Atlas, rzecznik związku.

Przeliczył się. Na kilka dni przed meczem w wolnej sprzedaży rozeszło się ok 2500 wejściówek. Nie wiadomo więc, kto w środę będzie się czuł jak u siebie w domu - Polacy, czy też Słowacy, którzy zjawią się w Chorzowie w liczbie 4,5 tysiąca fanów.

Z pewnością sprzedaż poprawiłoby zwycięstwo biało-czerwonych w sobotnim meczu z Czechami. Jednak nawet w razie niepowodzenia PZPN przygotował plan awaryjny, który pozwoli zapełnić puste miejsca na stadionie. Bilety, które się nie sprzedadzą, rozdysponowane zostaną pomiędzy młodzież szkolną.

KAR

Wydaję się, że wynik jasno pokazuję, iż protest odniósł sukcs bo nawet mało atrakcyjny przeciwnik, wysoko cena biletów czy też praktycznie zerowe szanse na awans nie spowodowałyby aż tak słabej frekwencji.

P.S. Powyższy tekst RandallMC wrzucił już w ogórku ale tutaj chyba jest bardziej adektwatny.

M.
Kibic
Na forum od 7595 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 10/10/2009 15:13
W spotkaniu z PZPN i Ekstraklasą z OZSK brały udział Arka,Pogoń,Legia i Lech.Zostały przedstawione nestępujące postulaty:

1.Uchwała PZPN w sprawie flag transparentów
2.Kodeks Kar tak aby były jasne ich wysokość .
3.Katalog znaków zakazanych.
4.Regulamin określający postępowanie w przypadku zakazu klubowego przed Komisją Ligi lub Wydziałem Dyscypliny.
5.Karta identyfikacyjna jednolita dla wszystkich.
6.Udział organizacji kibicowskiej w strukturach związku.
7.Wpisanie do warunków licencyjnych obowiązków współpracy ze stowarzyszeniam kibiców.
8.Nadużywanie zakazów klubowych.
9.Kibice gości, remonty nadużywanie wybiegu remontowego.
10.Możliwość bezpośredniego kontaktu z delegatem spotkania a także dopisanie ew. uwag do raportu po meczowego.

Poki co wszystkie sprawy są w toku a OZSK wysłało min. nowelizację uchwały nt. flag i transparentów.
Nad wieloma punktami naszych postulatów sprawy bedą się toczyły w czasie przerwy zimowej wiec całkowitą jasnośc bedziemy mieli dopiero za jakiś czas.Poki co protest przeciwko PZPN został ZAWIESZONY.

DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!

Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
ROJ
Kibic
Na forum od 7206 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 11/10/2009 02:15
Chciałem tylko zazaczyć, że punkt 7 jest juz w regulaminach licencyjnych (co może niektórych dziwić takie są wytyczne również UEFA) tylko; że są kluby, które dostały licencję nie przestrzegając tego punktu.

1973
Kibic
Na forum od 7574 dni

*

Odp: Kibice vs PZPN - 11/10/2009 10:36

Cytat:  
Chcą rozjechać PZPN od środka - rozmowa z Antonim Piechniczkiem, wiceprezesem ds. szkoleniowych w PZPN

Kibice postanowili zbojkotować mecz w Chorzowie. Do stolicy Czech wybiera ich się całkiem spora grupa. Pana zdaniem ich doping uskrzydli naszych zawodników?

- Pewnie, że ich uskrzydli natomiast nasi kibice na pewno nie będą tu w przewadze liczebnej tak jak zawsze są w olbrzymiej większości przeważają na Stadionie Śląskim. Myślę, że wśród kibiców jest wielu rozsądnych ludzi i nie wszyscy muszą pójść czy odpowiedzieć pozytywnie na odzew paru ludzi - przepraszam za określenie, ale nawiedzonych. W historii polskiej piłki nożnej nie widziałem jeszcze takiej sytuacji, żeby ktoś bojkotował mecz reprezentacji. To jest specyfika czasów w jakich żyjemy. Jedni mogą przyklasnąć, powiedzieć brawo, fajnie, to są kibole, widzisz? Chcą rozjechać ten PZPN od środka, a drudzy powiedzą, że to nie tędy droga, że to po prostu jest głupota. To jest wielkie uproszczenie, brak refleksji, to jest uleganie mediom i tak dalej. Można tych epitetów użyć bardzo dużo. Mogę tu mówić z całą otwartością, bo po prostu w piłce jako kibic przeżyłem prawie 60 lat. Od małego dziecka chodziłem na mecze piłkarskie. Miałem przyjemność oglądać wszystkich najwybitniejszych polskich piłkarzy. Tych zaraz z lat powojennych ubiegłego wieku. Od Korynta, który niebawem będzie obchodził 80 rocznicę urodzin, od Gerarda Cieślika, Szymkowiaka, nieżyjącego Ernesta Pola i innych. Od Brychczego, Zientary... Całą plejadę mógłbym wymieniać jednym tchem. Miałem tę przyjemność, że na Stadionie Śląskim oglądałem najwybitniejszych piłkarzy ubiegłego wieku - od Di Stefano zacząwszy, poprzez Bobby Charltona, Pelego i wielu innych, którzy na Stadionie Śląskim grali. Zmierzam do tego, że wtedy nikt nie wpadł na to, że można reprezentację bojkotować, a ta kadra w tamtych latach, mimo że miała dobrych piłkarzy to nigdy się nie kwalifikowała się ani do Mistrzostw Świata ani Europy. Wojna się skończyła 1945 roku, a w pierwszy awans do finałów Mistrzostw Świata był 1974. Trwało to prawie 30 lat. Czy się ktoś obrażał? Mieliśmy ostatnio w Warszawie spotkanie z grupą kibiców, przedstawicielami Zrzeszenia Polskich Kibiców. Ta rozmowa była bardzo sympatyczna. Dawała obopólne korzyści. Obiecaliśmy sobie, że będziemy się spotykali częściej. Myślę, że zmusi to jakiejś refleksji tych kibiców i że to w dobrym kierunku idzie.

cały wywiad z Antosiem

...jako taki szacunek do Antka zawsze miałem ale to chyba za tą Espanie w 82 r. bo widzę że jednak "beton" jest niereformowalny i jak ponad 90 tyś ludzi nazywa paroma osobami no to gratuluję! oczy

Żelechowo
Kibic
Na forum od 5750 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 11/10/2009 12:00
widać że nie rozumie ten człowiek że protest nie jest przeciwko reprezentacji tylko przeciwko oraganizatorowi tego meczu czyli pzpn.boją się jednak że pieniążków będzie mniej

pogonifan
Kibic
Na forum od 5838 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 11/10/2009 13:09
Piechniczek to po prostu stary, niereformowalny typ, który nie może zrozumieć, że tu nie chodzi o wyniki reprezentacji tylko o zachowanie takich jak on ludzi w PZPN-ie. Gada jakieś bzdury za czasów komuny z wielki utęsknieniem, że wtedy nikt nie bojkotował. On chciałby powrotu do takiej sytuacji, że szary obywatel ma siedzieć cicho i zgadzać się z każdą decyzją władzy. Na całe szczęście takie czasy się już skończyły, choć jak widać nie wszędzie. Nigdy nie lubiłem Piechniczka, bo to najzwyklejszy prostak.

D.
Kibic
Na forum od 6636 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 11/10/2009 23:21

Cytat:  
- Z polską piłką gorzej być już nie może. Jesteśmy na dnie. Niestety nie mam na nic wpływu. Rezygnuję, bo nie chcę być figurantem - mówi Futbolnews.pl po przegranym spotkaniu z Czechami członek zarządu PZPN Kazimierz Greń.
Mija blisko rok od czasu, gdy Greń zapewnił wyborczy sukces Grzegorzowi Lacie. Wszedł do zarządu PZPN i liczył, że wraz z prezesem będą realizowali wyborczy program. Jednak, jak sam przyznaje nic z tego nie wyszło. Dlaczego?

- Tak naprawdę nie mam na nic wpływu. Jestem doradcą prezesa, ale co z tego kiedy on mnie nie słucha. Większość osób z zarządu PZPN w tym i ja jesteśmy tylko figurantami, a na Latę wpływ mają zupełnie inni ludzie. Kibice nadal śpiewają popularną piosenkę "j... PZPN". Ja mam już dość tego opluwania mnie i mojej rodziny. Szargania mojego nazwiska. Jeśli jeszcze faktycznie miałbym na coś wpływ, to pokornie przyjąłbym te wyzwiska. Już złożyłem rezygnację z członkostwa w dwóch komisjach. W poniedziałek prezes dostanie też moją rezygnację z bycia jego doradcą. Nie ma sensu nim być tylko z nazwy. Skoro ja mówię jedno, a Lato potem zrobi swoje - kończy Greń.

Pierwszy szczur opuszcza tonący okręt.

xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6035 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 12/10/2009 10:43

Cytat:  
Po przegranym 0:2 meczu Polski z Czechami, zasiadający w Zarządzie PZPN Antoni Piechniczek jest zadowolony z nowej jakości polskiej reprezentacji. - Mieliśmy w pierwszej połowie osiem rzutów rożnych, a każdy był wykonany inaczej, miał swoją myśl przewodnią - zauważa były selekcjoner. Mnie cieszy, że w drużynie panuje dobra atmosfera, chłopcy tworzą dobrze rozumiejąca się grupę, która znalazła wspólny język z trenerem. Staje się to normalna reprezentacja. Polska reprezentacja, a nie zagraniczna. W kadrze Beenhakkera panowała atmosfera daleka od utożsamiania się ze związkiem, który się reprezentuje. J...ć, j...ć PZPN, co tak pięknie krzyczą kibice, oznacza także j...ć reprezentację.

Ja pieprze:O

Ostatnio edytowany przez: xAdamx90, 12 października 2009, 10:50 [1 raz(y)]

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
DPSM
Kibic
Na forum od 8332 dni

Odp: Kibice vs PZPN - 12/10/2009 12:26

xAdamx90 napisał:  

Cytat:  
Po przegranym 0:2 meczu Polski z Czechami, zasiadający w Zarządzie PZPN Antoni Piechniczek jest zadowolony z nowej jakości polskiej reprezentacji. - Mieliśmy w pierwszej połowie osiem rzutów rożnych, a każdy był wykonany inaczej, miał swoją myśl przewodnią - zauważa były selekcjoner. Mnie cieszy, że w drużynie panuje dobra atmosfera, chłopcy tworzą dobrze rozumiejąca się grupę, która znalazła wspólny język z trenerem. Staje się to normalna reprezentacja. Polska reprezentacja, a nie zagraniczna. W kadrze Beenhakkera panowała atmosfera daleka od utożsamiania się ze związkiem, który się reprezentuje. J...ć, j...ć PZPN, co tak pięknie krzyczą kibice, oznacza także j...ć reprezentację.

Ja pieprze:O

Piechniczkowi to już coś na gar padło i to grubo.

http://www.facebook.com/Dąbie-PS-443206229084765
[email protected]
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005