Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogon-Verona 1987 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
AMS
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7425 dni

Pogon-Verona 1987 - 11/09/2007 14:45
Pozwolilem sobie na zalozenie tego temat bo zbliza sie 20 rocznica tego meczu no i moze pare wspomnien, a wiec na mecz wszedlem na wkreta jak jeszcze ochrona nie byla taka duza tzn ochrona najczesciej starsi panowie rencisci z parasolkami:)Przeskoczylem przez plot na wysokosci mlyna za dawnym zegarem ok 3 godz przed meczem no i czekanie padaka glodny chlodny bez pieniedzy bo wszystko bylo na wariata a moze sie uda i sie udalo wejsc.Na trybunach impreza na calego, wesolo duzo alkocholu ogolnie biba,duze wrazenie na mnie zrobili kibice Verony,zorganizowany spiew bajeranckie jak na te czasy szale, barwy jak dobrze pamietam zolto-niebieskie,a fany lezaly na ziemi przed sektorem dla przyjezdnych, my chyba machalismy balonami ale nie jestem pewien.Jezeli chodzi o poziom sportowy tego meczu to jechalismy z nimi strasznie tylko jakos nie moglo wpasc,zremisowalismy 1-1 ale spokojnie moglismy wygrac a nawet powinnismy.W rewanzu sie nie udalo i przegralismy 3-1 i odpadlismy niestety.Wtedy mielismy niezla pake z Kensym i Lesniakiem na czele i wydaje mi sie ze tamten mecz i vicemistrzostwo ma dla mnie wieksza wartos niz za Begdasa
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez: AMS, 11 września 2007, 14:56 [1 raz(y)]

A ja i tak wierzyc nie przestane...
1973
Kibic
Na forum od 7574 dni

*

Odp: Pogon-Verona 1987 - 11/09/2007 19:55
...akurat w ten dzień miałem "szlaban", mój ś.p. Tatko był nieubłagany :(

muniek
Kibic
Na forum od 8091 dni

*

Odp: Pogon-Verona 1987 - 11/09/2007 20:17
W ten dzien na mecz szedlem z ojcem. Mialem ze soba jakies chrupki kukurydziane (wtedy to byly takie chipsy) ;) . Siedzialem na "2" na wprost bramki. Wyzej siedzial moj wojek z dziadkiem. Hellas Verona wtedy byla jednym z lepszych klubow we Wloszech wiec latwo mozna ogarnac jaki poziom reprezentowala. Pamietam ze wszyscy nazekali na Cyzio a ekstaze wywolala bramka "Valdano".

Wkrotce w tym temacie pojawi sie prawdziwy rarytas dla kolekcjonerow - BILET Z MECZU REWANZOWEGO - musze go w koncu zeskanowac...

2 lata wczesniej Hellas Verona zdobyla mistrzostwo Wloch (ogorki to nie byly...). Ponizej link do zdjec z tego wydazenia. Uwage zwraca akcent kibicowski na tych fotach - podkreslam to sa lata osiemdziesiate ubielego wieku!

>>Klik<<

Ostatnio edytowany przez: muniek, 11 września 2007, 20:27 [1 raz(y)]

Kto nie pije ten donosi....
M.
Kibic
Na forum od 7595 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 11/09/2007 21:47

muniek napisał:  

Wkrotce w tym temacie pojawi sie prawdziwy rarytas dla kolekcjonerow - BILET Z MECZU REWANZOWEGO - musze go w koncu zeskanowac...

Jakies pol roku temu kupowalem koledze wlasnie bilet z tego meczu od jakiegos Wchola na eBayu:]Tani nie byl...

DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!

Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
wola
Kibic
Na forum od 6597 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 11/09/2007 23:09
Ja miałem załatwiony bilet przez rodziców,co do barw Verony to masz racje.Oprócz balonów były też flagi klubowe wypożyczane na dowód.Do samego meczu --to była taka gra jaką zawsze chciałbym oglądać w wykonaniu POGONI.

Pozdrawiam Fan Ostrów Wielkopolski

ROJ
Kibic
Na forum od 7206 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 12/09/2007 13:41
Muniek czy byłeś na meczu rewanżowym, albo znacie kogoś kto byl ? Może ma jakieś zdjęcia.
Co do meczu to siedziałem na 12, a po meczu dostałem pod oko od Włochów 5 lirówka, takim czymś rzucacli (piorunsko skuteczna broń). Posiadam z tego meczu i plakat i bilet.

dary
Kibic
Na forum od 8363 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 12/09/2007 13:51
Tu jest skan biletu i trochę informacji:

Pogoń - Verona

POGOŃ TO MY !
dary
Kibic
Na forum od 8363 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 12/09/2007 13:57
A tu znajdziecie coś zaje....

POGOŃ TO MY !
ROJ
Kibic
Na forum od 7206 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 00:10
Przydałby się ktos kto zna język Włoski. Coś mi się wydaje, że we Włoszech ani filmy ani zdjęcia z tych meczy nie zgineły.

IS
Kibic
Na forum od 7111 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 03:48

ROJ napisał:  
Przydałby się ktos kto zna język Włoski. Coś mi się wydaje, że we Włoszech ani filmy ani zdjęcia z tych meczy nie zgineły.

Moja dziewczyna jak znajdzie czas to coś przetłumaczy na włoski :] A co do biletu z meczu w Veronie to ktoś juz kiedys zamieszczał na tym forum jego skan. Poza tym chce zwrócić uwagę że zachwalacie kibiców Verony, a zapominacie że w tamtym okresie To Pogoń miała najlepsza ultraske w Polsce. Młyn większy do dzisiejszego (na 3 sektorach), race świetlne, jako pierwsi wprowadziliśmy w tamtym czasie baloniki nawet. Pamiętam też jakąś fote kibiców Pogoni z lat 80 gdzie wszyscy w młynie byli ubrani na biało! wiem że komentator tego meczu z Veroną zachwycał się naszymi kibicami i żeby teraz nie pomylic to stwierdził chyba coś takiego "Prosze państwa czy to kibice Milanu czy Pogoni!" Niema wątpliwości, to były najlepsze czasy kibicowskie w historii naszego klubu, ale to jest oczywiście moja subiektywna ocena. Zdecydowanie warto przypomnieć młodym ten mecz!

Ostatnio edytowany przez: IS, 13 września 2007, 03:58 [2 raz(y)]

dary
Kibic
Na forum od 8363 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 08:48

ROJ napisał:  

ROJ sprawa w toku ;)

POGOŃ TO MY !
HardcoreCitySzczecin
Kibic
Na forum od 7405 dni

**

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 10:21

narodowiec napisał:  
wiem że komentator tego meczu z Veroną zachwycał się naszymi kibicami i żeby teraz nie pomylic to stwierdził chyba coś takiego "Prosze państwa czy to kibice Milanu czy Pogoni!" !

Akurat te słowa wypowiedział komentator podczas skrótu meczy Pogoni w Krakowie na Wiśle (lub na Siarce Tarnobrzeg...choc to pierwsze chyba pewniejsze).
"Czy to kibice Milanu??? ... nie to kibice Pogoni Szczecin..."
Co nie zmienia faktu że w tamtych czasach naprawdę dominowaliśmy w światku kibicowskim

https://www.facebook.com/HardcoreCitySzczecin
muniek
Kibic
Na forum od 8091 dni

*

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 10:43

ROJ napisał:  

No problem. Moja luba posluguje sie jezykiem wloskim lepiej niz wiekszosc forumowiczow polskim ;) ... poza tym mam ziomka Wlocha kibica Verony wlasnie. Sprobuje zainteresowac go tematem.

dary
Kibic
Na forum od 8363 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 10:53

muniek napisał:  

ROJ napisał:  

No problem. Moja luba posluguje sie jezykiem wloskim lepiej niz wiekszosc forumowiczow polskim ;) ... poza tym mam ziomka Wlocha kibica Verony wlasnie. Sprobuje zainteresowac go tematem.

Muniek tu masz takie coś z tej strony:

Un doveroso ringraziamento per la fornitura del materiale video
A special thanks for the video material GIANLUCA VIGHINI
Giornalista sportivo (e malato di Prebenite!) - Sports journalist
Telenuovo Retenord (Verona)

Trzeba namierzyć Pana Gianlucę. W googlach masa tego wyskakuje.

POGOŃ TO MY !
muniek
Kibic
Na forum od 8091 dni

*

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 11:08

dary napisał:  

muniek napisał:  

ROJ napisał:  

Muniek tu masz takie coś z tej strony:

Un doveroso ringraziamento per la fornitura del materiale video
A special thanks for the video material GIANLUCA VIGHINI
Giornalista sportivo (e malato di Prebenite!) - Sports journalist
Telenuovo Retenord (Verona)

Trzeba namierzyć Pana Gianlucę. W googlach masa tego wyskakuje.

OK. Kolo wieczora bedzie namierzona wraz ze stosownym mailem w wiadomej sprawie.

mundek
Kibic
Na forum od 7568 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 11:35
Powiem tyle ze jutro bede szczesliwym posiadaczem kasety z meczu granego w Szczecinie. Zaraz po obejrzeniu przegrywam mecz z VHS na CD zeby byla juz na wieki. Udalo mi sie tez skontaktowac z osoba ktora ma na kasetach mecze ligowe, ale przekaze mi je dopiero za 2 tyg. na pewno zrobimy jakas impreze i wspolnie te spotkania obejrzymy. szkoda tylko ze nowe wladze nie maja wielkiej checi do pomocy...

ja kocham Pogon
muniek
Kibic
Na forum od 8091 dni

*

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 11:49

mundek napisał:  
Powiem tyle ze jutro bede szczesliwym posiadaczem kasety z meczu granego w Szczecinie. Zaraz po obejrzeniu przegrywam mecz z VHS na CD zeby byla juz na wieki. Udalo mi sie tez skontaktowac z osoba ktora ma na kasetach mecze ligowe, ale przekaze mi je dopiero za 2 tyg. na pewno zrobimy jakas impreze i wspolnie te spotkania obejrzymy. szkoda tylko ze nowe wladze nie maja wielkiej checi do pomocy...

Orietujesz sie jak jest z prawami do takich materialow? Ja i mysle ze sporo osob byloby zainteresowanych jakas szersza dystrybuja na plytkach CD lub DVD. Pracuje w firmie, ktora zajmuje sie m.in. produkcja filmowo - telewizyjna wiec mam dostep do dobrego sprzetu i oprogramowania. Mozna by bylo stworzyc naprawde fajne archiwum.

mundek
Kibic
Na forum od 7568 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 13/09/2007 12:06
dobrze wiedziec. co do praw i rozpowszechniania to pogadam z prawnikiem jakby to mozna bylo zrobic. najpierw jednak musze zebrac wszystkie kasety i dopiero ruszymy. byc moze za bardzo sie uparlem ale przed wydaniem tego na pltyce trzeba koiecznie zrobicprojekcjie w kinie i spotkanie z bylymi pilkarzami

ja kocham Pogon
IS
Kibic
Na forum od 7111 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 14/09/2007 03:37

antyC napisał:  

narodowiec napisał:  
wiem że komentator tego meczu z Veroną zachwycał się naszymi kibicami i żeby teraz nie pomylic to stwierdził chyba coś takiego "Prosze państwa czy to kibice Milanu czy Pogoni!" !

Akurat te słowa wypowiedział komentator podczas skrótu meczy Pogoni w Krakowie na Wiśle (lub na Siarce Tarnobrzeg...choc to pierwsze chyba pewniejsze).
"Czy to kibice Milanu??? ... nie to kibice Pogoni Szczecin..."
Co nie zmienia faktu że w tamtych czasach naprawdę dominowaliśmy w światku kibicowskim

Być może to na Wiśle lub Siarce:) ...co jak mówisz nie zmienia faktu że byliśmy najlepsi :)

ROJ
Kibic
Na forum od 7206 dni

Odp: Pogon-Verona 1987 - 14/09/2007 04:22
To było powiedziane przynajmniej dwa razy. Raz dokładnie na meczu w Warszawie Legia -Pogoń gdzie Pogoń jako pierwszy klub w Polsce wzieła wielkie flagi na kijach. Dokładnie Szpakowski powiedział "proszę Państwa to nie Milan to kibice Pogoni"

- 1  - 2  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.16 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005