Odp: Pogon - Zaglebie - 26/10/2006 22:56
Tylko zeby nie bylo remisu przydalo by sie zwyciestwo najlepiej tak ze 4:1 i zeby Pogoń zagrala dobry mecz bo kibice maja juz dosyc nudy na boisku . My kibice przychodzimy ogladac dobra gre naszych zawodnikow a nie nudna kopianine Mario ustaw zespol ofensywnie daj pograc napastnikom pozdrawiam
Odp: Pogon - Zaglebie - 26/10/2006 23:47
Najlepsza taktyką jest brak taktyki. Niech graja to co grali wczesniej ...niech 3/4 z nich wyjedzie po tej rundzie na zawsze do Brazyli.
PS.Kamil Grosicki ! Piotr Celeban ! Łukasz Trałka ! Michał Łabędzki !
Odp: Pogon - Zaglebie - 27/10/2006 09:49
Jutro mecz z Zagłębiem czyli dalsza nauka starszych pieśni na młynie. Jeśli ma to sie udać trzeba "zapierdalać" i nieźle nad tym popracować by wiosna była o wiele lepsza w naszym wykonaniu niż jesien. SAMO SIE NIE ZROBII!!! dlatego liczę na pomoc w postacii drukowania śpiewnikow.
Jeżeli ktos ma możliwość byłbym bardzo wdzieczny bo nie robicie tego dla mnie tylko dla poprawy jakości dopingu na naszym stadionie ap rzede wszystkim w młynie.
Na kartkach chiałbym by znalazły sie takie o to pieśni:
1Na sztandarze Gryf złotem się mieni
To Pogoni Szczecin znak
Jej kibice są niezwyciężeni
Boi się nas cały świat
Boją się nas kibice angielscy
Boją się nas fani holenderscy
Boi się nas cała bundesliga
Boi się nas cała pierwsza liga
Boi się nas policja angielska
Boi się nas także holenderska
O Pogonio, Pogonio, Pogonio
Boi się nas cały świat
2. Nie rzucim Pogoń to nasz klub!
Nie damy pogrześć sławy
Gryfa my naród Gryfa ród
Szczeciński Klub Sportowy
Nie będą pyry pluć nam w twarz
Ni bluzgać nas od śledzi
Do boju stanie Gryfa Ród
Tak nam dopomóż Bóg
Tak nam dopomóż Bóg!!!
3. W wolnym mieście Szczecin
Gdzie Gryf herbem miasta jest
Mamy swą drużynę, która zwie się MKS
Alleluja, Alleluja, Alleluja MKS
Alleluja, Alleluja, Alleluja MKS
4. O mój MKS-ie ja kocham Cię x2
Inni Cię zdradzili w biedzie opuścili ale ja nie!!!
A jak ktoś mnie nazwie ty szczeciński psie x2
W mordę leję chama Pogoń ukochana ja kocham Cię x2
5. Wczoraj obiecałas mi napewno!
Że trzy punkty dzisiaj będą
Więc my ufamy Ci
Nasza, nasza wiara niezachwiana
Bo jest w Tobie zakochana
Więc my ufamy Ci
Pogoń ukochana ma drużyno
Wygrałabyś ten mecz, ten jeden mecz ... w Szczecinie
6. Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już
Granatowo - bordowy sztandar nad stadionem powiewa, powiewa!!
Wiele tysięcy kibiców do boju zagrzewa, zagrzewa!!
Więc marsz, marsz Portowcy, ukochana ma drużyno
Czy wygrywasz czy przegrywasz zostaniesz jedyną
Jeśli będą jakies pytania prosze pisać na gg 5539634. Do jutra jeszcze troche czasu wiec licze na pomoc!! Mamy duzo fajnych pieśni ktore nie mają sie wam podobać tylko macie je spiewać, nic wiecej a efekt przyjdzie sam.
DRUKUJEMY I SIE UCZYMY!!!!! Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez: hPS, 27 października 2006, 20:10 [3 raz(y)]
jeśli dla Ciebie "szczecińska Pogoń" to dwóch niezbyt zdolnych juniorów, z których jeden lubi sobie wypić + dwóch drewnianych, łódzkich nieudaczników...
jeśli dla Ciebie "szczecińska Pogoń" to dwóch niezbyt zdolnych juniorów, z których jeden lubi sobie wypić + dwóch drewnianych, łódzkich nieudaczników...
Lepiej miec 2 takich niezbyt utalentowanych juniorkow niz 11wspanialych brazylijczykow.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Nie wiem czemu, ale zawsze mi się wydawało, że zamiast tego hej, heja po prostu się śpiewało takie przedłużone Poooogoń, ale sam nie jestem teraz pewien
I zamiast szkolić młodych Szczecinian aby było ich więcej to szkoli canarinhios. Właśnie dlatego Szczecińska nie brazylijska.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Pogon - Zaglebie - 27/10/2006 15:52
Panowie, też nie jestem zadowolony z brzyliskiego cyrku (innaczej nazwać tego nie można), ale robienie bohaterów z kopaczy drugiej (jeśli nie trzeciej) kategorii, tylko dlatego, ze są Polakami, to już przesada.
Cóż, jestem (prawie) oldbojem i pamiętam jeszcze czasy Jezierskiego- wtedy nazwa Pogoń naprawdę coś znaczyła- dzis Jej imię jest wyśmiewane przez pajaców z TVN'u (i nie tylko), a nasze zdanie liczy się nie bardziej niz zdanie mongolskiego pasterza.
Szkolenie młodzieży... czy komukolwiek, poza nami, w Szczecinie na tym zależy? Pomijam oczywiscie Ptaka, któremu- co oczywiste- zależy tylko na kasie... A potem wszyscy się dziwia, ze "młodzież" marnuje życie stojąc w bramach, chlejąc "bełty", plujac na chodniki i, okazjonalnie, tracąc kolejne zęby..
Pewne nadzieję wiąze jeszcze z B- klasową Pogonią, tylko czy osobom z niązwiazanym starczy sił (a przede wszystkim chęci) na kontynuowanie tego dzieła?
ps. z aktualnej Pogoni zostawiłbym- paradoksalnie - tylko... Ediego i Amarala, bo serca do gry (i oczywiscie umiejętnosci) odmówić im nie można. Resztę, gdyby to ode mnie zależalo, od razu bym rozgonił
Nie wiem czemu, ale zawsze mi się wydawało, że zamiast tego hej, heja po prostu się śpiewało takie przedłużone Poooogoń, ale sam nie jestem teraz pewien
Odp: Pogon - Zaglebie - 27/10/2006 16:53
Tak samo jak było "nie rzucim ziemi skąd nasz klub" to teraz jest " Nie rzucim Pogoń to nasz klub!"
Czy to jakieś nowe zmiany
Panowie, też nie jestem zadowolony z brzyliskiego cyrku (innaczej nazwać tego nie można), ale robienie bohaterów z kopaczy drugiej (jeśli nie trzeciej) kategorii, tylko dlatego, ze są Polakami, to już przesada.
Cóż, jestem (prawie) oldbojem i pamiętam jeszcze czasy Jezierskiego- wtedy nazwa Pogoń naprawdę coś znaczyła- dzis Jej imię jest wyśmiewane przez pajaców z TVN'u (i nie tylko), a nasze zdanie liczy się nie bardziej niz zdanie mongolskiego pasterza.
Szkolenie młodzieży... czy komukolwiek, poza nami, w Szczecinie na tym zależy? Pomijam oczywiscie Ptaka, któremu- co oczywiste- zależy tylko na kasie... A potem wszyscy się dziwia, ze "młodzież" marnuje życie stojąc w bramach, chlejąc "bełty", plujac na chodniki i, okazjonalnie, tracąc kolejne zęby..
Pewne nadzieję wiąze jeszcze z B- klasową Pogonią, tylko czy osobom z niązwiazanym starczy sił (a przede wszystkim chęci) na kontynuowanie tego dzieła?
ps. z aktualnej Pogoni zostawiłbym- paradoksalnie - tylko... Ediego i Amarala, bo serca do gry (i oczywiscie umiejętnosci) odmówić im nie można. Resztę, gdyby to ode mnie zależalo, od razu bym rozgonił
Widzisz jak chcesz to potrafisz . Chodzi o to, ze z ptakiem na wiecej liczyc nie mozna, dlatego trzeba jak najmocniej pomoagac PN by mogli dalej ciagnac ten wozek, bo jak sam zauzwzyles nikomu procz nas na tym nie zalezy.
Dlatego cieszy, mimo ze marny jakosciowo Polak bardziej niz kontener jeszcze mierniejszych braziljieros, ktorzy blokuja miejsce dla krajanow.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Tak samo jak było "nie rzucim ziemi skąd nasz klub" to teraz jest " Nie rzucim Pogoń to nasz klub!"
Czy to jakieś nowe zmiany
Raczej powrot do korzeni...Za sprawa jednego z przedstawicieli starych wyajzdowiczow...
...a kwestia "wczoraj obiecalas mi na pewno", to sprawka RAFka , tak czy inaczej bylo to konsultowne ponad 2 lata temu, a do tej pory ludzie tego nie znaja:/
ps.jesli Lysy chcesz spiewniki to sie nie robi tego w ten sposob.Sam musisz zrobic wersje ktora restza bedzie drukowac.Najlepiej skotaktuj sie z Helmutem - nie raz juz to ogarnialismy
Odp: Pogon - Zaglebie - 27/10/2006 22:43
Liberda kontuzjowany, ale jego zmiennik Vaclavik to dobry bramkarz. Nie wiem, jak Kuras zestawi boki boiska, odpadły nam praktycznie wszystkie opcje w drugiej linii, a Łabędzki na boku obrony spisał się z Lechem ponoć fatalnie. Wygląda więc na to, że na lewej obronie zagra Celeban - w takim razie jedyną opcją na prawe skrzydło jest... Batata. A lewego skrzydła nie będzie wcale.
Nie widzę tego meczu w jasnych barwach - moim zdaniem remis będzie niezłym wynikiem, a wygrana byłaby sporą niespodzianką.
"Na sztandarze Gryf złotem się mieni...."? Co to jest? "Żółty Gryf w Naszych barwach się mieni...." tak było dawniej! I myślę że nie warto zmieniać historii.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.