Odp: Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 - 13/04/2005 20:40
Gra: Zagrać słabo z Groclinem - rozumiem. Ale zagrać tak słabo z 2-go ligowym zespołem to poprostu żenada! Nie powiem, obrona spisywała się całkiem dobrze. Pomoc tragiczna. Co do cholery Kaźmierczak robi w 1-szym składzie? Ten chłop usiadł na laurach, bo dostał powołanie do reprezentacji. Janas chyba patrzał na kasety wideo z przed sezonu... Grzelak i Kuchar na +. Przejdźmy do ataku. Wielkie brawa dla Radka Diveckiego. Chłop jest rasowym napastnikiem i narazie nikt mu nie może zagrozić miejsca w składzie. Ale po co do cholery Panik wpóścił Milara to ja nie wiem. Jak zwykle, tylko miał piłke - tracił ją i upadał symulując faul w środku boiska - buahaha! Panikowi dziękujemy.
Doping: Jest mi wstyd, że jestem kibicem Szczecińskiej Pogoni. Napinacze piszą, że doping słaby, bo to, bo tamto. Tylko jak ma być lepszy skoro nie ma nikogo kto potrafiłby rozkręcić młynem? Jeszcze tak nie dawno płakaliście za Ojcem Świętym, a dziś na meczu (przez pół meczu) słyszałem tylko "Lecha Gdańsk...". Te kilka tysięcy zniczy i portret Papieża było poprostu na pokaz. Doping oceniam na zero i więcej nie zasiądę na sektorze zwanym "młynem".
Jeden wielki plus dla stadionu (prócz 11 i 12 sektora) za zagłuszanie debillnych okrzyków małolatów z młyna. Pozdrawiam.
Czy my widzielismy ten sam mecz? Kazmierczak zagral beznadziejnie ? Huh.. Zdecydowanie sie z Toba nie zgadzam. On rozprowadzal kazda pilke... Fantastycznie podawal dalekie pilki...
Odp: Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 - 13/04/2005 20:45
No cóż, właśnie wróciłem z meczu. Tym razem obejrzałem go w samotności, ciszy i spokoju - polecam co poniektórym.
Przysłuchując się uwagom kibiców - większość, zdecydowana większość, była niezadowolona z gry Pogoni. Przyznam, że nie rozumiem tych reakcji.
Pamiętać należy, że był to mecz pucharowy, przed nami mecze ligowe, na całym świecie w takiej sytuacji faworyt stara się wygrać najmniejszym nakładem sił i nie powinniśmy oczekiwać czegoś innego.
W moich oczach Pogoń przez długie okresy spotkania grała bardzo dobrze, trzeba tylko wyeliminować przestoje w grze. Widać było wreszcie kreatywność w drugiej linii, doskonale zagrały (wreszcie!) skrzydła, Kazik także zdecydowanie lepiej niż ostatnio - i od razu było widać różnicę w grze...
Fakt faktem, Podbeskidzie zasłużyło na jedną bramkę - udowodnili, że potrafią grać w piłkę, brawo za w miarę otwartą grę. Ten ich młody Kameruńczyk (Endene-Elokan) był wprost niesamowity, niemożliwością wręcz było zabranie mu piłki, powinien być naszym transferowym celem nr 1 na przyszły sezon - ten chłopak miałby pewne miejsce w pierwszym składzie każdej drużyny spoza TOP4 pierwszej ligi... Idę o zakład o skrzynkę browara, że latem będzie bić się o niego połowa pierwszoligowców.
Podbeskidzie zasłużyło na tą bramkę, ale my powinniśmy strzelić co najmniej 4 - jedna bramka nieuznana z niejasnych przyczyn, dwie sytuacje Milara, dwie piłki wybite z linii bramkowej i dużo innych "50%-wych" sytuacji...
Gramy coraz lepiej, ciągle mamy problemy ze skutecznością, ale widać że nie mamy problemów z tworzeniem sytuacji, o ile rywal przesadnie się nie muruje przed własną szesnastką. Wisła na pewno nie będzie murować bramki, zatem mamy szansę coś im strzelić na wyjeździe - pewnie przegramy, ale możemy powalczyć.
Co do ocen:
Pesković 7 - Michalski 8, Julcimar 6, Magdoń 6, Matlak 7 - Parzy 8 (Batata 5), Kaźmierczak 7, Łabędzki 6 (Milar -2, słownie: minus dwa), Kuchar 6, Grzelak 10 - Divecky 8.
W Podbeskidziu, tak jak już pisałem, fantastyczny mecz Elokana, bardzo podobał mi się też blondwłosy skrzydłowy (Makuch?), niezła druga linia i boki defensywy, niepewna para stoperów, dość solidny (pomimo błędu przy bramce) golkiper.
Aha, MVP meczu: Rafał Grzelak... Chyba nie muszę komentować, kręcił tymi obrońcami jak chciał, kiedy chciał, gdzie chciał i w którą stronę chciał Niesamowity mecz!
Odp: Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 - 13/04/2005 20:48
Odrazu mówie nie widziałem meczu. 1:0 z podbeskidziem to wydaje sie niewiele, ale z drugiej strony stukneli oni druzyne która powiozła Bełchatów 4:0, mają ciekawy skład itd. cieszy zwycięstwo i należy mieć nadzieje ze zdecydowanie poprawią gre przed wisła, bo w przeciwnym wypadku czeka nas rzeź. Pozdro...
Odp: Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 - 13/04/2005 20:50
Ja z kolei mam nadzieje że Kazek już z tego zgrupowania nie wróci, bo główkować do góry Magdoń też umie. Za to bardzo przykra sytuacja, że na miejscu na którym jeszcze niedawno wisiał piękny portret Ojca Świętego i setki zniczy, tym razem odchodziły bluzgi...
Odp: Pogoń Szczecin - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 - 13/04/2005 21:02
Mecz przecietny ale za to doping T R A G I C Z N Y ! ! ! Czy na piekle nie ma ani jednej osoby ktora moglaby normalnie i nieprzerwanie poprowadzic dopingW I polowie prowadzil jakis koles ktory chyba sam nie wiedzial gdzie sie znalazl!ZENADA...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758544529 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.