ANTONI PTAK przestał grozić, a zaczął działać. Dotychczas właściciel Pogoni straszył tym, że przestanie finansować klub. Wczoraj zarząd podjął pierwsze konkretne decyzje. - Chcemy podziękować za grę w Pogoni najdroższym piłkarzom - powiedział Dawid Ptak, prezes Pogoni, zarazem syn właściciela. Wczoraj późnym wieczorem rozwiązano kontrakt z Giuliano, który wstępnie przewidziany był do gry w dzisiejszym meczu z Amiką (piszemy o tym na str. 8-9). Na tym nie koniec zwolnień. Z naszych informacji wynika, że Ptak chciałby w styczniu rozstać się jeszcze z Maciejem Terleckim i Olgierdem Moskalewiczem.
- Obiecałem, że miesięcznie będę wspierać Pogoń kwotą w wysokości 300 tysięcy złotych. I słowa dotrzymuję - twierdzi Antoni Ptak. - Żeby zamknąć budżet potrzeba jednak co najmniej kolejnych 300 tysięcy miesięcznie. Wypracowaniem tych pieniędzy miał się zająć zarząd. Liczyliśmy też na pomoc miasta i lokalnych biznesmenów. Niestety, wszystko kończy się jedynie na obietnicach. Dlatego zarząd klubu musiał podjąć tak drastyczną decyzję - powiedział właściciel klubu.
Giuliano był cieniem zawodnika, który imponował grą w Legii. Po meczu z Polonią w Warszawie, gdzie był najsłabszym zawodnikiem na boisku, nie wrócił już do podstawowego składu. Brazylijczyk rocznie otrzymywał z Pogoni około 80 tysięcy euro. - Giuliano zarabiał niewspółmiernie dużo w porównaniu do tego jak się prezentował się na boisku - dodaje Dawid Ptak. Wczoraj wieczorem piłkarz zgodził się rozwiązać kontrakt z Pogonią. - Musieliśmy zejść z kosztów, dlatego podziękowaliśmy Giuliano. W najbliższym czasie planuję rozstanie z innymi najlepiej zarabiającymi piłkarzami - dodał Ptak junior.
Na liście płac w Pogoni pierwsze miejsce zajmuje Moskalewicz. Z naszych informacji wynika, że oprócz pieniędzy wynikających z kontraktu, jako jedyny w zespole otrzymuje tak zwaną wejściówkę. Jego gra w każdym meczu kosztuje Pogoń dodatkowo około 10 tysięcy złotych.
- Gdy rok temu powróciłem do Szczecina byłem przekonany, że właśnie tutaj zakończę karierę ligową. Nikomu nie zaglądam do kieszeni, nie wiem zatem, czy faktycznie zarabiam najwięcej. Chciałbym jednak do końca wypełnić swój kontrakt - powiedział Moskalewicz.
- Wcale nie jest powiedziane, że mam na myśli Moskalewicza - ripostował Dawid Ptak. - A swoją drogą zapewniam, że do stycznia w zarobkach piłkarzy nic się nie zmieni.
Pogoń jednych chce zwolnić, innych zaś przyjmuje. W przyszłym tygodniu do Szczecina przylecieć ma środkowy pomocnik, 33-letni Urugwajczyk Fernando Silvera. - Ten piłkarz będzie nas kosztował zdecydowanie mniej niż wspomniana trójka - zapewnia Dawid Ptak. - A bilans wpływów i wydatków musi się zamknąć. Zobaczymy jak duży będzie deficyt po rozstaniu z Giuliano. Od tego uzależnimy nasze kolejne decyzje - dodał prezes Pogoni.
zrodlo: PS
Ta decyzja jest chyba sluszna. Sa lepsi i tansi zawodnicy a w/w pan nie kopnal dwa razy dobrze pilki.
Swoja droga dziwne bo oficjalka nic na ten temat nie trabi...??
Po pierwsze chyba masz racje
i po drugie tez chyba masz racje
Giuliano rzeczywiscie sie jakos nie sprawdzil wiec chyba bez zalu sie z nim pozegnamy.
Natomiast oficjalka powinna juz dawno napisac cos o takim badz co badz waznym posunieciu klubu.
Wiec proponuje do momentu potwierdzenia sprawy za bardzo sie nie podniecac tematem (zwlaszcza patrzac na zrodlo PS)
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 12:33
też mi się wydaje że ta decyzja jest słuszna, może jak OLO zobaczy że jego też mają na oku to zacznie lepiej grac,ale nieradził bym go się pozbywać bo dobrze grał igra!! a Terleckiego trzeba wyjebac w pizdu takie błędy jaki on robi to kataklizm!!! nawet chyba na ostatnim meczu czy przed ostatnim speniał się a prawie mógł brame zdobyc!!!!
Ostatnio edytowany przez: ZIOMEK, 30 października 2004, 13:44 [2 raz(y)]
ja kocham POGON la la la ,pierdole LECHA la la la!
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:00
bardzo dobrze terlecki niech spieprza bo jest stary i gruby , jak chodzi o guliano i moskalewicza to popieram panów powyżej
"Jaka jest różnica pomiędzy demokracją, a demokracją ludową? Taka sama jak pomiędzy krzesłem, a krzesłem elektrycznym"
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:06
No wreszcie Ptak podjął jakąś dobrą decyzję. Guliano był chyba najlepiej opłacanym drewniakiem w ekstraklasie... Natępny do odstrzału Terlecki i bardzo dobrze. Co do Olo to Ptaszysko powinien dać mu jeszcze szanse ...
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:19
W końcu!!! Ale Olka niech zostawi chociazby z szacunku dla tego jakze lubianego w Szczecinie piłkarza!
Teraz niech Terlecki spierdala! Hamburger co tylko chce wydoic duzo kasy i zgrywac cwaniaka a wogule nie nadaje sie na ten poziom. Gdyby Trałka nazywal sie Terlecki to by zapewne gral w pierwszym skladzie, no ale coz nie kazdy moze miec "dobre" nazwisko
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:22
Ogólnie biorąc jest to dobra decyzja ale wolałbym aby jako pierwszy wyleciał Terlecki który ma na forum dość nie mały fan klub wierzacych w poprawe jego gry,zobaczymy........ale nie wróze mu swietlanej przyszłości w Pogoni
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:23
popieram chociaż problem tkwi gdzie indziej....
a swoja droga czy klub z najlepsza publicznoscia w kraju nie moze byc stabilny i miec powaznych sponsorów?
ręce opadaja
Prosta liryka dla prostych ludzi, prostota nie snobstwo szacunek budzi...
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:24
no to ja tak na gorąco!!
kolejny raz taką decyzją (nie pierwszą zresztą) ktoś przyznaje się do błędu, wiadomo kto, bo BB już nie ma i Malury, no cóż najpierw były mądrości i potrzeba żeby ktoś grał i widać efekt - szkoda, że po takim czasie i stracie sporej kasy
dziś nie omieszkam zapytać Bohumila Panika o komentarz tego i czy miał on wpływ na tą decyzję!!
mam nadzieję, że z Moskalewicz wyjdzie obronną reką z tego wszystkiego, oby nie było tak, że zaproponują mu jak drumlaczkowi obniżenie kontraktu i się zrobi znowu zgrzyt na linii klub - piłkarz i potem piłkarz - kibice
jednym słowem widać trzeba zrobić miejsce na Fernadno Silvera?
i to nie koniec rewolucji jeszcze
mnie ciekawi co będzie w przerwie zimowej z Przemkiem Kaźmierczakiem, czy zostanie w Pogoni ??
akcja promowania go przez oficjalną stronę została rozpoczęta już jakiś czas temu
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:35
Wreszcie bardzo dobra decyzja zarzadu. Giuliano to ostanie dno pod wzglede pilkarskim, naprawde Jego gra wygladala tragicznie. Z Terleckim bym poczekal dowiosny bo jak bardzo dobrze przepracuje zime to na wiosne moze sie przyda ale to zalezy tylko od Niego. Mysle ze Olo zostanie. Moze dadza szanse juniorom
PS. Ciekawe ile przyjdziew taka pogode na Amike??
Ja napewno bede
Pozdro alll
Pogon 4ever!!!!!!
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:38
Według mnie wypowiedź D.Ptaka jest bardzo zła.
Po pierwsze.Jeśli nie mówi konkretnie kto jest zagrożony odejściem (ci najlepiej zarabiający) to powoduje niepewność, domysły itp. A to nie wpływa dobrze na atmosferę i zaangażowanie w grze zawodników.
Po drugie i tak jest niepewność co do finansowania Pogoni to po co jeszcze powiększać niepokój?
Po trzecie to chęci pozbycia się Olo nie rozumiem. Jeśli chodzi tylko o pieniądze to lepiej zwolnić rzeczywiście Terrleckiego, Rodrigo czy innych. Według mnie Olo jest jednym z najbardziej pożytecznych piłkarzy w Pogoni, najbardziej waleczny, trzymający ducha drużyny. Nie rozumiem szczerze mówiąc tych komentarzy kibicó, którzy bez żalu pozbyliby się Olo. Dla mnie to wciąż jeden z lepszych i najbardziej pożytecznych zawodników w drużynie.
Rozumiem Cie, ale samą walecznością nie można za wiele zrobić. Ja chciałbym żeby Olo został bojest kapitanem a sami piłkarze Go przecież wybierali czyli widzą że On w trudnych momentach podtrzyma drużynę na duchu. Olo musi zacząc strzelać bramki i będzie wszystko w porządku
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 13:53
MOIM ZDANIEM TO DOBRE POSUNIECIE ABY ROZWIAZAC KONTRAKT Z GULIANO I TERLECKIM ALE NIE ROZUMIEM CZEMU ZARZAD ZASTANAWIA SIE NAD ROZWIAZANIEM KONTRAKTU Z MOSKALEWICZEM ?
Nie mysle w tym momencie o Moskalewiczu bo to czy odejdzie nie jest jeszcze przesadzone mowie o Guliano bo on nic ciekawego w tym sezonie nie reprezentowal .
Odp: No to po Giuliano - 30/10/2004 14:02
Terlecki niech plynie ze Szczecina ale Olka niech zostawia ma chlopak ducha walki i jeszcze moze odzyska swoja najlepsza forme.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758629665 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.