Autor |
Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Pogon-Gornik l 2:1!!!!!!!!!!!!!! - 16/10/2004 17:54
Wlasnie wrocilem z meczu . Co do gry to mam bardzo mieszane uczucia. Pogoń miewala momenty bardzo dobrej gry, ale wieksza czesc spotkania grala zle i bez pomyslu na gre. Na uwage zasluguje znakomity wystep Kazmierczaka, Parzego i Pilarza (gdyby nie pare hjego interwencji przegralibysmy). Batata pomimo tego ze strzelil bardzo ladna bramke nie pokazal nic nadzwyczajnego poza ta wlasnie bramka akcja po bramce i jedna akcja w pierwszej polowie. Po wejsciu w koncowce Bugaja gra ozywila sie i mielismy pare okazji, Milar dzisiaj w slabszej dyspozycji chociaz pare Jego akcji bylo naprawde ladnych. Martwi bardzo slaba postawa Grzelaka.
Co do kibicow, to z jednej strony brawo za spiewy przez caly mecz (szczegolnie za te trwajace parenascie minut, i za ,, duma pomorza " - swietnie to wyszlo). Z drugiej strony znalazyly sie jakies pojeby ktore wygwizdaly Terleckiego zaraz po tym jak dal zmiane, i jak On ma sie wziasc do gry jak zaraz na wstepie dostaje gwizdy ??
Ogolnie mecz nie byl najgorszy i mysle ze warto bylo na niego przyjsc
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon-Gornik l 2:1!!!!!!!!!!!!!! - 16/10/2004 18:39
Mecz beznadziejny, nasi jacyś ospali, mało waleczni. Pilarz, Kaźmierczak, Julcimar najlepsi. Panik- po co tak długo trzymałeś Batatę, który nie mógł biegać od 15 min.?
Doping na 12 najlepszy z dotychczasowych meczów, chociaż pozostała część stadionu przysypiała.
Cieszą 3 punkty i nic poza tym.
|
Kocham Szczecin=kocham Pogoń
|
|
|
|
|
Odp: Pogon-Gornik l 2:1!!!!!!!!!!!!!! - 16/10/2004 18:46
Mecz był słaby. Moja ocena to 1/5. Przez pierwsze 25 minut można była zasnąć śmiało. Takiego dna nie widziałem dawno, nawet w naszej 1 i 2 lidze. Łęczna się bała atakować, Pogoń też, bawiła się piłką jakby była 90 minuta meczu i spokojne zwycięstwo w kieszeni. Widać było że Panik postawił głównie na to żeby asekurować tyły, a Baniak odwrotnie bo stawiał na widowiskową piłkę. Mam nadzieje że to był dopiero pierwszy mecz i nie wyszedł on najlepiej jeśli chodzi o nową taktykę, a następne będą DUŻO lepsze. Bo jeśli zmieniiliśmy ciekawy i widowiskowy futbol na nudną piłkę a wyniki się nie zmienią, to wolałbym żeby Baniak znów wróci (cały czas jestem zdania że prędzej czy później to nastąpi ). Jeśli chodzi o wyróżnienia to powinno je dostać tylko dwóch zawodników: Pilarz i Julcimar. Ten pierwszy wybronił parę groźnych sytuacji po błędach obrony, a przy bramce nie miał szans, zaś ten drugi to obecnie jeden z lepszych obrońców w naszej lidze. Wygrywał główki częściej niż Masternak, który jest od niego ponad 10 cm wyższy, jak nie szło to brał piłkę i bawił się w playmakera i szedł pod pole karne rywali. Coś czuję że długo u nas nie pogra :/. No dobra to oceny:
Pilarz 7 Chyba wszystko już wcześniej napisałem, liczę że cały czas tak będzie pewnym punktem druzyny, choć dzisiaj dużo pracy nie miał, ale co miał wybronić to wybronił...
Michalski 6 Aktywny w ofensywie, w defensywie dość średnio grał. Ale podłączał się do wielu akcji tylko czasami się go piłka nie słuchała.
Julcimar 8 Po prostu najlepszy na boisku...
Masternak 5 Nieźle, bez większych błędów. Ale cały czas cień Julcimara. Trochę niepewnie gra i nienajlepiej mu wychodziły główki.
Rodrigo 5 Słabo w defensywie - łatwo go jeździli, ale bardzo mi się podobał w ofensywie. Często się podłączał do akcji, wspierał Grzelaka i dośrodkowywał.
Parzy 6 Bez rewelacji, bardzo słaba 1 połowa, a w 2 mało widoczny. Miał przebłyski i podczas jednego z nich strzelił gola. Strasznie krytykowany z krytej, po bramce długo stał i słuchał oklasków 
Kaźmierczak 6 Ocena mogłaby być wyższa. Ładnie główkował, grał całkiem mądrze... tylko te jego podania. Co za dno! 60-70% z nich było niecelnych. Za strzał z dystansu również podwyższyłem.
Grzelak 4 Zawiódł zupełnie, zagubiony starał się kiwać z obrońcami i przeważnie mu to nie wychodziło. Mam nadzieje że szybko wróci do formy.
Milar 6 Te jego kiwki spowszedniały i coraz więcej obrońców ma na nie swój sposób. Ładnie strzelał z wolnego, aktywny w ofensywie.
Batata 6 Strzelił gola, widać że mu zależało. Ale nie grał jakiejś prywającej piłki. Podobnie jak w przypadku Grzelaka, zostaje nam liczyć że wróci do formy.
Moskalewicz 5 Średnio, miejscami nieźle. Na początku nie wiedział dobrze co ma grać, krzątał się po boisku. Później nieźle uporządkował grę w środku pola. Mam nadzieje że Olo też przypomni sobie jak się gra w piłkę.
Bugaj 6 Niezła zmiana, walczył starał się. Pokazał się parę razy z dobrej strony.
Terlecki 5 Grał krócej od Bugaja ale dał dobrą zmianę. Prawa strona zaczęła wreszcie żyć... tylko ten strzał...
Trałka b/o za krótko grał.
Trener: Panik 2 +1 pkt. za wygraną. Piłka Pogoni była nudna, apatyczna, dziwna i defensywna. Mam nadzieje że to się poprawi.
Piłkarze również się ślizagali często. Czyżby zły dobór korków? Mam nadzieje że ostatni raz widzę taką nędzę na boisku i piłkarze się wreszcie wezmą do roboty!
|
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 18:53
W sumie nic ciekawego................
Po raz kolejny wychodzi na to, że drużyna jest cieńka, a bez dobrej gry nie ma niczego. W II lidze była euforia, pelne trybuny. Teraz jest znow powrot do starej i szarej rzeczywistości....Po pierwsze słaba gra, po drugie drogie bilety, coraz mniej ludzi, coraz nudniej.
Za wszystko trzeba winic działaczy. mogli zrobic naprawdę dobra drużyne, a oni zamiast tego kupuja Maćka . Do tego cholernie drogie bilety - gdybym miał zapłacić 30 zlotych za taki shit to bym sie nieźle wkurzyl. A przecież i tak wygralismy............
Kibice stanowią silę drużyny, ale gdy ta gra słabo to jest ich coraz mniej - brak opraw i pelnych trybun i Szczecin wraca do polskiej nudnej rzeczywistości.....Niby 3 punkty są ale co z tego. co za roznica czy mamy 9 czy 11 miejsce........Czas coś zmienić................
Ale tak na koniec trochę optymizmu - moglo byc gorzej - a bramki i ten jeden strzal kazmierczaka to wcale nie tak mało jak na polską szarzyznę. a już niedlugo Legia a jakis czas poźniej craxa . Wtedy na pewno będzie ciekawiej. O wiele
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:08
Pilarz - dobre spotkanie , aczkolwiek nie mial zbyt wielu okazji do wykazania , przy rzucie wolnym wykonywanym przez Czarka Kucharskiego nie miał zbyt dużo do powiedzenia , jego występ oceniem na 8
Michalski - pewny punkt obrony , aktywny , czesto wlaczal sie w akcje ofensywne , z to dostaje ode mnie 8
Julcimar - zdecydowanie najlepszy z defensorów w naszej drużynie , uratował zespół przed utratą gola wybijając piłkę z pod lini bramkowej , klika naprawdę dobrych interwencji - 9
Masternak - niczym specjalnym sie nie wykazał , nie zagrał też słabo - 6
Rodrigo - na swoim przeciętnym poziomie - 6
Parzy - ładna bramka , parę niezłych podań - 8
Terlecki - co tu dużo mówić , zbyt krótko grał , by oceniać jego występ
Batata - udany powrót po przerwie spowodowanej kontuzją , jednak powinien szybciej opóścić boisko , pod koniec drugiej połowy brakowało mu już siły , z tego też względu dostaje 7
Bugaj - jak zwykle waleczny , mógł nawet wpisać się na listę strzelców , jednak po podaniu Terleckiego , Bugi uderzył zbyt lekko i w środek bramki
Moskalewicz - sporo walczył , ładna asysta , tak trzymaj Olo - 8
Kaźmierczak - no no no , Kazik udowadnia swoją grą , że nie bez powodu został powołany do kadry B , trzeba go tutaj pochwalić za cudowny strzał przewrotką z 11 metrów - 8
Grzelak - dobry mecz , jednak poniżej swojego średniego poziomu - 7
Trałka - podobnie jak Terlecki
Milar - bardzo słabe spotkanie w wykonaniu Urugwajczyka - 6
|
Ostatnio edytowany przez: RosSi, 16 października 2004, 19:14 [1 raz(y)]
|
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:15
Mecz bardzo dziwny. I Leczna i Pogon baly sie zaatakowac. Dobilo mnie to, ze czasem Pogon grala w szeciu w obronie i atakowala dwojka zawodnikow. Pierwsza polowa denna i tylko strzal Kazimierczaka i profesurka w wykonaniu Parzego uchronily mnie od zasniecia. 2 polowa to ataki Lecznej i srednia gra Pogoni. Gra w obronie poprawila sie choc ta ostatnia minuta i obrona Pilarza daje do myslenia...Ogolnie slabo, ale dajmy czas nowemu trenerowi. Oceny:
Pilarz 7 - Bramka jego bo niepotrzebnie zszedl na lewa strone, przez co utrudnil sobie interwencje. Wybronil wynik w ostatniej minucie, pare dobrych wybiegow z bramki...
Michalski 5 - w 1 polowie strasznie kopal sie w czolo, ale duzo biegal w ofensywie.
Julcimar 6 - srednio, pare akcji naprawde dobrych, ale czasem byl osmieszany przez napastnikow Lecznej
Masternak 6 - podobnie jak Julcimar
Rodrigo 7 - przegrywal pojedynki glowkowe, ale czesto pojawial sie w ofensywie i przerywal ataki przeciwnika, duzo ambitnej gry z jego strony
Parzy 8 - jeden z najlpeszych pilkarzy na boisku, wiecej takich meczow
Kazimierczak 6 - swietny strzal, ale mnostwo niecelnych podan
Moskalewicz 4 - kompletnie zagubiony, ambicja to nie wszystko, duzo niecelnych podan
Grzelak 7 - potrzebuje wsparcia bo sam nic nie zrobi, swietnie trzymal pilke
Batata 6 - oprocz bramki tragedia, drybling nie ten, za duzo zabawy...
Milar 7 - szkoda tego rzutu wolnego, duzo biegal, ale jesli bedzie osamotniony to Pogon nic nie zdziala...
Terlecki - za krotko gral zeby go ocenic, wyroznil sie strzalem w zegar pod koniec meczu
Tralka - tak jak Terlecki
Bugaj - na podmeczonego przeciwnika jest dobry i mysle, ze taka bedzie jego rola w Pogoni...
|
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:17
Co do oceny to zawodników
to po pierwsze KPN, czy ty byłeś na innym meczu Grzelak zagrał bardzo słabo. Jak na swój poziom to dał bym mu chyba 4-5.
Batata ogólnie słabo ale ważne że strzelił bramkę.
Milar najsłabszy występ w Pogoni
Julcimar brawo bardzo dobrze zagrał.
Moskalewicz ogólnie to w tym sezonie tylko biega i walczy, nic więcej. Wogóle niegra a dzisiaj nawet niebiegał.
Mam nadzieje że wkońcu wróci Matlak
Terlecki to już jest przesada normalnie tak uderzyć to trzeba być Maćkiem.
ZNÓW WKURWIAŁ MNIE DZIAD RZĄD PODEMNĄ KOMENTOWAŁ JAK JAKIŚ JEBNIĘTY TO ŹLE TAMTO ŹLE TERLECKI WCIĄGNIJ BRZUCH A SAM BYŁ TŁUSTY JAK WIEPRZ.
doping jest już tylko na piekle i to taki średni.
a co do atmosfery to to był chyba najgorszy mecz
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:20
bardzo słabiutki mecz chociarz mometami Pogoń grałą dobrze, doping nawet dobry. Za mocno jak dwóch ziomków chodziło i bluzgali zeby każdy śpiewał a no i szmualki jak po meczu się lały też za mocne było
|
Na zawsze Pogoń
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:23
Oceny z "mojego punktu widzenia"
Pilarz 8 - za dużo to Górnik nie strzelał dzisiaj, ale mieć pewnego bramkarza to podstawa, a takim był w tym meczu Pilarz. Zdaje mi się, że gol Kucharskiego troszeczke obciąża jego konto - to on stał przy tym rogu w który strzelał Kucharz, no ale strzał był na tyle precyzyjny... Troche za krótko wybijał piłki, ale ogólnie zagrał b.dobry mecz.
Michalski 5 - z mojego punktu widzenia to słabo zagrał. Większość groźnych akcji szła jego stroną. Nie pamiętam żeby choć raz włączył się w jakąś akcje ofensywną (nie licząc stałych fragmentów). Jak dla mnie poniżej oczekiwań...
Julcimar 7 - kasował prawie wszystkie akcje, chociaż kilka razy Kucharski niebezpiecznie przedzierał się środkiem. Najaktywniejszy z naszych defensorów.
Masternak 6 - poprawny mecz. Ogólnie środek obrony zagrał w miare dobry mecz - nie straciliśmy gola z akcji...
Rodrigo 5 - troszke lepiej niż w meczu z GKSem, ale to ciągle nie to. Słaby w pojedynkach główkowych, ale raczej nie pozwalał na akcje jego stroną...
Parzy 5 - jak dla mnie to on zagrał słabo. Mało rajdów, mało podań, przede wszystkim to brakowało troche szybkości. Znowu strzelił gola i to troche poprawia jego ocene w tym meczu. Troszke więcej się po nim spodziewałem...
Kaźmierczak 7 - dobry mecz. Zajebisty strzał z dystansu w pierwszej połowie, szkoda że nie zamieniony na bramke. Jak dla mnie pozostawił dobre wrażenie.
Grzelak 3 - do poprawy. Jest bez formy i to widać. Praktycznie bez rajdów, mało podań (głównie podawał do tyłu). Nie umiał minąć rywala, brak szybkości. Poprostu nie jest jeszcze w pełni dyspozycji...
Milar 5 - miał kilka okazji, ale gola nie strzelił. Mało ruchliwy, nie robił rajdów. Kiepska pogoda, zimno...to na pewno nie wyjdzie na "+" latynosom z naszego zespołu.
Batata 5 - udany powrót po kontuzji, pierwszy gol w tym sezonie. Może to pomoże mu się odblokować. Panik troche za długo trzymał go na boisku, widać było że nie ma sił na granie przez 90 minut.
Moskalewicz 7 - jak dla mnie najlepszy gracz z pola. Mnóstwo przechwytów w środku pola, waleczny, szybki. Brakowało tylko bramki w jego wykonaniu...
Bugaj 6 - dał dobrą zmiane. Pod koniec Górnik odkrył się, chciał wywalczyć remis i zrobiło się im luźno na tyłach, więc Bugaj miał miejsce do gry. Raz ładnie udeżył ale Mioduszewski wyjął.
Terlecki, bez oceny - wszedł na boisku i odrazu sprawiał wrażenie zmęczonego. Prawe skrzydło to nie jego pozycja, on może grać tylko w środku i tam gra wychodzi mu najlepiej.
Trałka - bez oceny.
Takie oceny jaki meczyk...
Podsumowując, słaby mecz - mało akcji, mało strzałów.
|
Ostatnio edytowany przez: Pit., 16 października 2004, 19:34 [2 raz(y)]
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:27
Najlepsza to w sumie była zadyma za 12 sektorem...szkoda mi ziomka co takie wciry dostał ze ja bym sie nie pokazywął nikomu na oczy ....ale pozdro dla niego za godne przyjmowanie butow;] Yoooł
|
Ko nie pije,ten kapuje
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:28
Właśnie wróciłem z meczu... co do meczu to nie bede sie rozpisywał bo kazdy widział jak było... bardzo ciekawa decyzja z "selekcją" młynu, w koncu coś sie zaczeło dziać!!! Bardzo dobrze tak powinno byc od początku: powyzej 16 lat doł sektora, wszyscy kupują bilety na 11 - 12 bo są najtańsze i przychodzą... a dopingu zero!!! Kto nie śpiewa ma do wyboru jeszcze 21 pozostałych sektorów a jak nie to w "tube" lac POZDRO
|
Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:32
Daliśmy rade i to się liczy co prawda po nie efektownej grze ale 3 punkty cieszą.Szkoda że nie było oprawy ale doping całkiem całkiem.Zobaczymy jak bedzie na Legi.
|
A mnie jarają na meczu Pogoni race...   
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:40
Mi yam sie mecz podobał dzięki dla Łukasza z MW za dostarczenie koszulik.POZDRO!!
|
I'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air
they fly so high
they reach the sky
and like my dreams
they fade and die !
fortune's always hiding
i've looked everywhere
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air !
UNITED !!! UNITED !!!
|
|
|
Odp: Pogoń - Górnik 2:1 - 16/10/2004 19:51
widzialem ze coś tam sie na 12 dzialo niewieidzalem co bo pilki podawalem ale jak caly sektor ruszył na jednego to ich poj............ qurwa mam nadzieje ze mu nic złego niezrobili
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
-
|