Autor |
Wiadomość |  |
|
|
|
Selekcja na mlynie - 27/09/2004 00:54
Od razu mowie, ze moje zdanie pewnie sie spotka z krytyka stalych forumowiczow, ale zalezy mi na wysluchaniu i przemysleniu przez WAS tego co sam zaobserwowalem i chcialbym zaproponowac.
Dawno temu, kiedy mlyn zajmowal wieksza czesc luku wladze trzymaly metale, a jak ze szczecina jechala ekipa na metalmanie do katowic, to wszyscy czuli repsekt przed ludzmi spiewajacymi ku chwale Pogoni i nikt im tam nie podskoczyl (liczby to ok 500-800 w zaleznosci od roku imprezy, nie chce klamac bo moze i wiecej) Fakt faktem, ze w latach 80-90 cala Polska nas szanowala i bylismy druga sila w kraju (po legii). Teraz mozna do tego wrocic!! Nie mysle o tym ze jakas subkultura ma trzymac wladze, bo nie wazne czy w mlynie bedzie 50% dresiarzy, 20% skinow i inni, tylko o wspolne porozumienie, ktore pomogloby zeby w mlynie pojawili sie ludzie ktorzy z niego wyszli jakis czas temu majac na mysli niska srednia wieku i brak organizacji. Mysle takze ze mozna zachecic wiele osob do czynnego dopingu wlasnie na S11 i S12, zamiast siedziec w malych grupkach na calym stadionie. Reasumujac daze do tego zeby luk stal sie miejscem gdzie beda gromadzic sie ludzie ktorym na sercu lezy dobro Pogońi i chca ja dopingowac z calych sil. Zeby jednak oni przyszli z mlynu musza wyjsc osoby nieodpowiednie wiekiem (mysle ze prog mozna ustalic).
Chyba ze nie, bo w takim razie nalezy zadac sobie pytanie na czym nam zalezy: na ilosci czy na jakosci??
Pozdrowienia dla wszystkich Kibicow z krwi i kosci, nie tylko ze slow.
|
MKS Pogoń Szczecin Polska
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 01:02
Chociaz temat byl juz pare razy walkowany i nic sie nie zmienilo moze teraz bedzie inaczej ale szczerze watpie,lepiej mlodych zachecac dp spiewania bo nikt im i tak nie zabroni przychodzenia na 11,12.Pozdro Monter
|
www.sectorshop.net
|
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 09:26
Monter masz racje ale te czasy już nie wrócą, młyn z lat 80-90 to już przeszłość.Ludzie którzy w nim siedzieli mają teraz trochę więcej lat a długie metalowe włosy wyszły już z mody.To nie znaczy żę ich nie ma na stadionie...sa siedzą przeważnie na 5 i 4 tym sektorze, lub według upodobań na innych. Czarny85 też ma racje nikt nikomu nie zabroni przychodzić na 11-12 sektor bez wzglendu na wiek. Tyle że teraz młyn to sektor dziecinno młodzieżowy i nie pomyle się bardzo jak dodam że bardziej dziecinny niż młodzieżowy.I bez obrazy tych którzy się w nim udzielają ja nie napisałem że to żle, ale nie napisze też że to dobrze.
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 10:12
Oj pamieta się te czasy gdy młynu pilnowali ludzie, wtedy być tam to dopiero była duma, ale to stare czasy teraz tamtych ludzi widze na 4 5 sektorze, siedzą często przymnie.
|

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
|
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 12:50
Pomysł dobry aczkolwiek niewykonalny ja jestem akurat z tego rocznika który spędził lata 90-te na młynie więc pamiętam jeszcze stare dobre czasy ale teraz ludzie maja karnety i nie da się ich wyrzucić raz że mają bilety a dwa że to też kibice ale jest lepszy pomysł:
Przed następną rundą zarezerwocać część sektora czy też cały sektor dla klubu kibica i niech to on wyselekcjonuje młyn- proste prawda
A jak narazie wystarczy podzielić młyn na górną część gdzie zasiądą dopingujący fanatycy a na dole niech siedzi małolatka, szmulki i ci co nie chcą śpiewać bo na wasze sektory nie ma miejscówek i można tak zrobić.
A co do starego pokolenia to faktycznie siedzimy na sektorach 4-6(sam siedzę na 6) i pomimo tego że większość tam chrupków i pikników to też nieraz potrafimy głośno ryknąć.
PS
Publiusz Korneliusz Scypion doprowadził w 146 r. p.n.e. do zdobycia Kartaginy, która następnie została zburzona a jej mieszkańcy sprzedani jako niewolnicy.
|
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
|
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 15:38
> tez popieram ale mi sie wydaje ze nic z tego niewyjdzie
M@sełko a ty na jakim siedzisz sektorze jak masz 14 lat i popierasz wypowiedz Montera to idź na 1 sektor i namawiaj luzdi żeby zaczęli robić porządną fale tką jaka była podczas meczy z Legia w 2001 roku
|
Tylko Pogoń!
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 15:51
> tez popieram ale mi sie wydaje ze nic z tego niewyjdzie
Masło wtedy to się nie załapiesz na młyn. Chyba tego nie chcesz...
Swoją drogą ciekawe czy ja bym się załapał
|
Z daleka nie będzie widać.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 16:01
Popieram pomysl w 100%. Rzeczywiscie na luku coraz wiecej malolatow siedzi ale widac w piekielku troche starszej energii(jeszcze). Z selekcja moze byc problem ale warto sprobowac
|
Za POGON za MKS pojdziemy az po zycia kres!
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 16:09
> > tez popieram ale mi sie wydaje ze nic z tego niewyjdzie
>
> Masło wtedy to się nie załapiesz na młyn. Chyba tego nie chcesz...
> Swoją drogą ciekawe czy ja bym się załapał
>
>
No właśnie Masełko hehe ja myślałem np o selekcji w stylu masz 15-16 lat to wchodzisz, a Ty nawet tylu chyba nie masz z tego co się orientuje... Swoją drogą to ciekawe na jakiej zasadzie by dokonywano takiej selekcji... Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam
|
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 16:11
> > > tez popieram ale mi sie wydaje ze nic z tego niewyjdzie
> >
> > Masło wtedy to się nie załapiesz na młyn. Chyba tego nie chcesz...
> > Swoją drogą ciekawe czy ja bym się załapał
> >
> >
>
> No właśnie Masełko hehe ja myślałem np o selekcji w stylu masz 15-16 lat to wchodzisz, a Ty nawet tylu chyba nie masz z tego co się orientuje... Swoją drogą to ciekawe na jakiej zasadzie by dokonywano takiej selekcji... Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam 
Jak to jak wejście tylko po okazaniu legitymacji
|
Tylko Pogoń!
|
|
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 16:21
Oj ludzie, oczym wy gadacie selekcja nie polegała na sprawdzaniu wieku ale na ogulnym wygladzie, to się liczyło, ale to już historia, popieram pomysł Scarface
|

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 17:06
> Oj ludzie, oczym wy gadacie selekcja nie polegała na sprawdzaniu wieku ale na ogulnym wygladzie, to się liczyło, ale to już historia, popieram pomysł Scarface
Ogólny wygląd - czyli wymiary 2 na 2, łysa glowa i dres - to by byló piekło . Ale beze mnie chyba
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 17:27
> A jak narazie wystarczy podzielić młyn na górną część gdzie zasiądą dopingujący fanatycy a na dole niech siedzi małolatka, szmulki i ci co nie chcą śpiewać bo na wasze sektory nie ma miejscówek i można tak zrobić.
bez kitu ten pomysł mi się podoba a mówcie co chcecie i tak uważam ze wstęp na młyn od 16 lat
PS: gdyby tak jeszcze można było to "wprowadzić w życie"
|
Na zawsze Pogoń
|
|
|
Odp: Selekcja na mlynie - 27/09/2004 17:37
>
> bez kitu ten pomysł mi się podoba a mówcie co chcecie i tak uważam ze wstęp na młyn od 16 lat
>
tez mysle ze 15-16 lat to odpowiedni wiek chlopcy przechadza zmiany maja sile krzyczec 
a nie jeden 15-16 latek spiewa lepiej niz 20-30
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8