Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Hymn Pogoni !!! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Juliano
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7475 dni

Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:00
Witam wszystkich kibiców z gorącej Papricany!!! Na naszym stadionie brakuje czegoś co zwie się "HYMNEM"... Wiecie czemu tak twierdze... Pamiętacie ten dreszcz, który przechodził wasze ciało gdy śpiewaliście Mazurka Dąbrowskiego na meczu Polska:Belga, Polska:Grecja... To jest uczucie, którego się nie zapomina. Na naszym stadionie panuje świetna atmosfera, ludzie utożsamiają się z ukochaną drużyną (SZCZECIN MOIM MIASTEM, POGOŃ MOIM ŻYCIEM!!!), ale czy nie myślicie, że pomysł stworzenia klubowego hymnu, który byłby śpiewany przez cały stadion przed rozpoczęciem meczu to całkiem dobre posunięcie??? Oczywiście trzeba by znaleźć kogoś, kto by się podjął takiego wyzwania... Może jakiś konkurs na łamach www.pogononline.pl ?

Jedno serce, jeden klub - TYLKO POGOŃ !!!
Łabek
Kibic
Na forum od 7632 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:16
> Witam wszystkich kibiców z gorącej Papricany!!! Na naszym stadionie brakuje
> czegoś co zwie się "HYMNEM"... Wiecie czemu tak twierdze... Pamiętacie ten
> dreszcz, który przechodził wasze ciało gdy śpiewaliście Mazurka Dąbrowskiego na
> meczu Polska:Belga, Polska:Grecja... To jest uczucie, którego się nie zapomina.
> Na naszym stadionie panuje świetna atmosfera, ludzie utożsamiają się z ukochaną
> drużyną (SZCZECIN MOIM MIASTEM, POGOŃ MOIM ŻYCIEM!!!), ale czy nie myślicie, że
> pomysł stworzenia klubowego hymnu, który byłby śpiewany przez cały stadion przed
> rozpoczęciem meczu to całkiem dobre posunięcie??? Oczywiście trzeba by znaleźć
> kogoś, kto by się podjął takiego wyzwania... Może jakiś konkurs na łamach
> www.pogononline.pl ?

Widać, że jestem amatorem na ty forum... hymnem miałabyc początkowo piosnka numer 6 z kartki, którą dostawał każdy przed wejściem na sektor.. ale co sie poradzi takim którzy w ciągu 2 tyg nawet nie nauczyli sie tekstu???
POZDRO

Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Cinek
Kibic
Na forum od 7733 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:20
temat walkowany juz setki razy,
u nas caly stadion nie potrafi zaspiewac kilku prostych piosenek, ktore wszyscy doskonale znaja bo sa spiewane na kazdym meczu, a co dopiero hymn...
w sumie pomysl nieglupi, ale ciezki do zrealizowania,

p.s.fajnie wygladalo wczoraj piekielko, jak wszyscy spiewali ze spiewnikami, calkiem jak w kosciele ...;)

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Łabek
Kibic
Na forum od 7632 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:23
Admini zróbcie cos z takimi tematami! Bo nudno jest sie wypowiadam na temat, który był wałkowany tyle razy... zamiast tyle gadać wszyscy zaczęliby spiewac ( nie mam na mysli tu sektorów 10,11,12,13) bo te słychać a reszta????

Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Juliano
Kibic
Na forum od 7475 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:35
To, że jestem nowy to widać doskonale po ilości postów jakie napisałem... O tym, że temat hymnu był wałkowany wielokrotnie zdaje sobie sprawe, gdyż mi (oraz wam) jako kibicowi Pogoni bvrakuje takiego aspektu piłkarskiej fiesty na stadionie, który od nowego sezonu bedzie nosił imię załużonego dla szczecińskiego futbolu i nieocenionego Floriana Krygiera... Jednak, jeżeli porzucimy ten pomysł, to nic z tego nie bedzie... Z doświadczenia wiem, że do zaangarzowania luzi do jakiegoś działania potrzebny jest człowiek z charyzmom... (heh nie popadajmy oczywiście w jakieś skrajności ;]) ... zorganizowanie akcji nauczenia 20tysiecznej grupy ludzi hymnu graniczy z cudem, jednak nie jest to przedsięwzięcie niewykonalne... Internet jako jedna z przodujących w tych czasach form przekazu moglby stać spełnić wielką rolę w propagowaniu Hymnu.... akcja z treścią hymnu na kartkach też byłaby dość dobra, jednak koszt byłby dość spory(w koncu mowimy tu o liczbie 20tys. śpiewników) jednak wydaje mi się, że najwieksze przebicie miałaby osoba, która dorwałaby mikrofon i w sposób kulturalny zagoniłaby tych "emerytów" do dopingu i odśpiewania hymnu POGONI... (nie bede mówił już nic na temat człowieka z mikrofonem na meczu ze Szczakowianką ;] ) ... wydaje mi się, że ten koleś, który prowadzi konkursy BOSMANA na meczu mógłby mieć przebicie wśród tłumu, ponieważ ma podejście do szerokiej rzeszy ludzi... (ma po prostu koleś gadane)

Jedno serce, jeden klub - TYLKO POGOŃ !!!
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7734 dni

**

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:56
Ja dałbym moje ulubione "dziś zgodnym rytmem...." wedlug mnie najodpowiedniejsza piosenka :)

Z daleka nie będzie widać.
MaczeKK
Kibic
Na forum od 7636 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 07/06/2004 23:57
Co do spiewania na trubunacg:( to powiem jedno... paranoja :( jedynie sektory 9-15 cos tam moze spiewaja :D przynajmniej ich słychac ;/ heh a jak zaczynamy wszyscy razem klaskac :D wspaniale... LOL

Chcesz być wielki? Bądź mniejszy od wszystkich... Św. Efrem Syryjczyk
Pszczółek
Kibic
Na forum od 7857 dni

**

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 00:00
> Ja dałbym moje ulubione "dziś zgodnym rytmem...." wedlug mnie najodpowiedniejsza
> piosenka :)

Ja tesh jakos bardzo to lubie... Szkoda , ze jeszcze malo osob to zna... Jak bylo spiewane to wiekszosci juz sie nie chcialo podnosic spiewnikow, i tylko patrzyli sie ze zdziwieniem na ludzi takich jak ja co znaja slowa...

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7555 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 09:39
Akcja jest dobra ! Mamy całe wakacje na to zeby stworzyć i na uczyć ludzi humnu ! NAjepszy by był "Dziś zgodnym rytmnem ... " ! Szakale chyba też się przyłączyli do tej akcji !? gdzieś zamieść treść hymnu ( najepiej w jakiejść gazetce np. Pogoń Szczecin ! Poprosić ludzi z Pogoń.v.pl żeby umieścili to na stronie i na telegazecie ! Następnym krokiem by były śpiewniki na całym stadionie oprucz 11 12 !

Przyjaciele Nie Tylko z Trybun !
vitos
Kibic
Na forum od 8292 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 09:42
> Co do spiewania na trubunacg:( to powiem jedno... paranoja :( jedynie sektory
> 9-15 cos tam moze spiewaja :D przynajmniej ich słychac ;/ heh a jak zaczynamy
> wszyscy razem klaskac :D wspaniale... LOL

Coś ci się koleś pokręciło. sektory 9-15? Hah! dobre. Muszę ci powiedzieć że dupa blada by była gdyby poza piekiełkiem nie odzywały się sektory 4-6 z tym ostatnim na czele. Od pewnego czasu przeniosłem się tam z sektora 12 i powiem Ci że czasami to ledwo 12 słychać (nie mówię o ostatnim meczu - było git).

pozdro

***** Kibicuję Pogoni, reszta się nie liczy *****
lolek901
Kibic
Na forum od 7474 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 10:40
Legia Wita Pogoń
Pogon SzczeCin Pogon SzczeCin pierwsza LIGA!!!!!!!!!!!!!!!

Legia Pogon dwa bratanki i do pilki i do szklanki
A.S
Kibic
Na forum od 7486 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 13:48
> Akcja jest dobra ! Mamy całe wakacje na to zeby stworzyć i na uczyć ludzi humnu
> ! NAjepszy by był "Dziś zgodnym rytmnem ... " ! Szakale chyba też się
> przyłączyli do tej akcji !? gdzieś zamieść treść hymnu ( najepiej w jakiejść
> gazetce np. Pogoń Szczecin ! Poprosić ludzi z Pogoń.v.pl żeby umieścili to na
> stronie i na telegazecie ! Następnym krokiem by były śpiewniki na całym
> stadionie oprucz 11 12 !

Popieram. Trzeba jak najwięcej wpoić ludzią. Co do piosenki to ta jest akurat chociaż można by jakąś inną.

Realista
Kibic
Na forum od 7481 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 13:55
Proponuję Pogoń Szczecin wita was

PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7555 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 14:22
Mam tylko jedno zasadnicze pytanie ! Kto sie za to weźmie !?

Helmut
Moderator*
Na forum od 7859 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 14:59
niech nawet nikt nie probuje napisac "MW mogloby sie tym zająć" :)

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7555 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 15:17
MW mogło by sie tym zająć !! :P :D :) Jak ktoś coś bedzie chciał z ty coś zrobić to prosze domnie na gg napisać ! numer w statusie

max_dal
Kibic
Na forum od 7714 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 15:31
Ja już kiedyś w poprzednich pewnie 300 tematach:P napisałem że dobre jest Qvo Vadis "Pogoń Szczecin wita was" pozatym tyle już było propozycji do wprowadzenia na stadion nawet jedna moje:P
ale na to teoretycznie niema szans bo z 19000 kibiców może z 20-30% ma interner... a 20% wchodzi na forum Pogońi... [Ostatnio edytowane przez max_dal: 2004-06-08 15:40]

Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
P.
Do końca!
Na forum od 7707 dni

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 15:45
hehe...sezon ogorkowy sie zaczyna :D:D:D:D:D

Sami przeciw wszystkim!!!
Arek87
Kibic
Na forum od 7917 dni

*

Odp: Hymn Pogoni !!! - 08/06/2004 17:44
Hymnem powinna byc piosenka: Nie rzucim ziemi skad nasz rod...

Ale nic z tego nie wychodzi i pewnie dluuuuuuuuuuuugo nie wyjdzie. Nie wiem czy kiedykolwiek dozyje zeby choc raz wieksza grupa osob zaspeiwala ta piosenke. Ludzie sa zbyt tepi, nigdy sie nie naucza piosenek, bo to nie Wlochy, nie Anglia tylko Polska, gdzie najmodnieszje sa krotkei przyspiewki. Jeszcze przed meczem z GKSem mialem nadzieje ze da sie to odmienic, ale po spotkaniu stracilem nadzieje. Ludzie mieli tekst przed nosem a i tak kurwa ciezko bylo cokolwiek zaspiewac! "Nasze serca", "Wczoraj obiecalas mi na pewno" wychodzily tylko do konca drugiej linijki, dalej ludzie huj kladli i spiewali nieliczni (ktorych pozdrawiam to na prawde elita, ale za mala). I co z tego ze kilka osob drukowalo spiewniki, ze stalem godzine w wejsciu rozdawalem te gowna powtarzajac kazdemu ze na tym sie nie siada, nie niszczy tylko spiewa, skoro gdy stadion byl juz pusty wszystkie spiewniki znalazly sie na ziemi, a podczas spotkania niewielu z nich korzystalo?

nie bede sie kolejny raz na ten temat wypowiadal.

Obrazek jpg wstawiony na forum
inblu
Kibic
Na forum od 7885 dni

**

Odp: Hymn Pogoni !!! - 09/06/2004 20:25
> pytanie nie dotyczonce tego posta:

>czy ma ktos ta nowa piosenke "zegnaj 2
> ligo" ?? czy jak ona sie nazywala :)

No właśnie. Czy ktoś wie czy jest gdzieś dostępna ta piosenka ?? :)
pozdro

Goleniów z Pogonią
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.29 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005