Les Gondor spodziewa się 50 mln złotych od miasta. Władze Szczecina twierdzą, że zasiądą do rozmów w sprawie dzierżawy gruntów, gdy Gondor dopłaci do działalności Pogoni ok. 1 mln zł.
Drużyna piłkarska nie miała być finansowania z prywatnych pieniędzy udziałowców, tylko z dochodów z eksploatowania terenów wokół stadionu - mówi Les Gondor, prezes Pogoni. - Miasto nie dotrzymało żadnej podpisanej umowy, dlatego domagam się zwrotu 32 mln zł. Razem z odsetkami za cztery lata to kwota 50 mln zł. Wiceprezydent Piotr Krzystek twierdzi, że jest to kwota wzięta z kapelusza.
Kwestionuję zasadność całego roszczenia - mówi Marek Mikołajczyk, który w imieniu miasta przygotowuje odpowiedź do sądu polubownego. Dopiero kilka dni temu miasto otrzymało kopię wniosku złożonego do sądu przez Lesa Gondora. Ma do 7 maja czas na przygotowanie odpowiedzi. Sąd polubowny zbierze się w połowie maja, by wydać wyrok. Od werdyktu sądu polubownego nie ma odwołania.
- Jeżeli tylko zapadnie wyrok, podam sprawę do sądu cywilnego o odszkodowanie za niewypełnienie warunków podpisanych ze mną umów - zapowiada Gondor. Tymczasem Piotr Krzystek twierdzi, że przystąpi do rozmów z Gondorem, gdy ten wpłaci ponad 1 mln zł na działalność sportową Pogoni. - Biegły rewident stwierdził, że Les Gondor nie wywiązał się ze zobowiązań zawartych w statucie Sportowej Spółki Akcyjnej, który nakazuje przeznaczanie rocznie co najmniej 7 mln zł na działalność sportową - mówi Krzystek.
- Pan Krzystek źle czyta dokumenty, nie dopłacę ani grosza - zapowiada Gondor. - Dałem już 8,3 mln zł. Miasto też jest udziałowcem spółki, może zacznie ono teraz dopłacać do Pogoni? Obaj panowie zgodni są tylko w jednej sprawie. Sportowa Spółka Akcyjna Pogoń upadnie. Prawdopodobnie stanie się to tuż po walnym zgromadzeniu wspólników, które odbędzie się w czerwcu.
Ale ten koleś jest zabawny nic tylko mu w łeb strzelić !!!
POZDR [Ostatnio edytowane przez Primo21: 2003-04-24 22:22]
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 24/04/2003 22:27
Ten pajac szuka każdej okazji, każdej sposobności by tylko wyłudzić kasę. Co za kurwiszon jeden, jak bym go spotkał to bym chyba zajebał go na miejscu. Grrr weźcie mi już o nim nie wspominajcie bo ja jestem nerwus i mnie zaraz szlak trafi. kondor weź stąd wypieprzaj, nie widzisz że nikt cię tu nie chce!!!
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 25/04/2003 08:42
I niech sobie oczekuje. Bekdas juz trzy lata walczy o odszkodowanie, a nie dostal jeszcze ani zlotowki, choc teoretycznie mial o wiele mocniejsze podstawy do ubiegania sie o pieniadze. Ten "pajac" moze co najwyzej otrzymac honororowy ... zakaz wjazdu do miasta lub 50 milionow ... batow w publicznej chloscie.
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 25/04/2003 17:11
Niestety Pogoń nie ma szczęścia do tzw. "inwestorów" ,do Naszego Klubu przyciąga ich jedynie zapach pieniędzy. Nie są oni miłośnikami futbolu.Dla tego apeluję o pisanie ich za przeproszniem imion i nazwisk Małą literą.Na dużą trzeba sobie zasłużyć.
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 25/04/2003 21:00
les gondor i SABRI BEKDAS. Nie zgadzam się z tym, że Sabriego przyciągnął zapach szmalu. Zobacz ile on wpompował w ten zespół. Jemu zależało na tym aby Pogoń była silna i walczyła o najwyższe cele. porównaj kondona z BEKDASEM? Porównaj osiagnięcia tej pani i BEKDASA. Kto więcej dla MKS zrobił [Ostatnio edytowane przez zoe: 2003-04-25 21:01]
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 25/04/2003 22:05> les gondor i SABRI BEKDAS. Nie zgadzam się z tym, że Sabriego przyciągnął > zapach szmalu. Zobacz ile on wpompował w ten zespół. Jemu zależało na tym aby > Pogoń była silna i walczyła o najwyższe cele. porównaj kondona z > BEKDASEM? Porównaj osiagnięcia tej pani i BEKDASA. Kto więcej dla > MKS zrobił
Zoe przyznaje ci rację: bekdas tak wpompował pieniądze w Pogoń, że zostawił po sobie 35 mln zł długu...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
"Nie czuję się wygranym - powiedział Les Gondor. - Owszem, satysfakcja jakaś jest, ale więcej w tej sprawie przegranych niż zwycięstwa. Ja mam zniszczoną firmę i reputację. Musiałem zwolnić ludzi z pracy. Pogoń nie ma piłki na przyzwoitym poziomie. Stadion się sypie, a na dodatek miasto musi wypłacić zasądzoną karę. Urzędnicy szczecińscy przegrali wszystko, co mogli przegrać w tej sprawie".
A wracajac do sytuacji na stadionie pamietam jak za gondora na pierwsza lige chodzilo po 300 ludzi bylem na ostatnim meczu jak Pogoń spadale zebralo sie nas 100 moze 150 osób na 8 lub 9 i jechalismy po gondorze .
Chuj z nim niech zdechnie od tej kasy a w Szcczecinie nie ma sie co pokazywac cwel , oszust , złodziej.
Co do radnych i wladz miasta... no nic mamy idiotow i trzeba bedzie za nich te 30 baniek zaplacic ,bo gondorowi placimy my wszyscy SZCZECINIANIE.
Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Les Gondor oczekuje od miasta 50 mln złotych !!! - 25/04/2008 07:34
Chcial nie chcial zaplacimy my mieszkancy za madrosci , obiecanki poprzednikow obecnych rzadzacych ktorzy tez nie sa lepsi , aby tylko do koryta sie dostac a puzniej obywatelu martw sie sam !!. A tereny ja porastaly chaszczami tak beda i tego lata sie powiekszaly .
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.