Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Utrzymanie zapewnione - co teraz? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
eF^
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7798 dni

*

Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 20:39
Utrzymanie co by nie mówić zapewnione trochę psim swędem. Bo co to za utrzymanie w momencie kiedy na kolejkę przed końcem cieszymy się tylko z tego, że Pogoń ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań z ostatnia drużyną ligi. Niemniej można teraz odetchnąć z ulgą i myśleć powoli nad tym co zrobić, aby nasza sytuacja wyglądała lepiej w nowym sezonie.

Fajnie, że zostaje z nami taki trener jak Dariusz Wdowczyk - według mnie to najlepszy trener jakiego od dawna mieliśmy w zespole, porównywalny tylko z Płatkiem. Jego charakter i oddanie dla drużyny na pewno mogą zaprocentować tym bardziej, że będzie on mógł na spokojnie pracować nad drużyną w okresie przygotowawczym.

Negatywy, co do zmiany?
- pożegnanie takich gwiazd jak Hricko, Hernani, Edi (brawo za zasługi, ale to już czas, żeby odwiesić buty na kołku), Kolendowicz, Budka - którzy pobierają pewnie niemałe pensyjki a grają dramaturgię, są podstarzali i w ogóle nie przedstawiają korzystnych perspektyw na przyszłość.

Plum
Kibic
Na forum od 7617 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:09
Krótko:
G. Smolny out (szybciej niż po kolejnym sezonie)
Dać pracować Wdowczykowi.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Wierny Pogoni
Kibic
Na forum od 4478 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:18
Zmienić trenera od przygotowania fizycznego.

Duma i Honor nasz "Pogoń Szczecin".
Portowiec1948!!!
Kibic
Na forum od 4476 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:41

Wierny Pogoni napisał:  

Racja popieram w 100%
Pożegnać sie z Hernanim , Budką , Hricko , Pernis ,Aka.
W Sezonie przygotowawczym postawić na młodzież.

eF^
Kibic
Na forum od 7798 dni

*

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:44

Wierny Pogoni napisał:  

A czasem z trenerem Wdowczykiem nie przyszedł od razu jego sztab pomocniczy, łącznie z wspomnianym trenerem od przygotowania?

ManeS
Kibic
Na forum od 5697 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:44
Dać Wdowczykowi spokojnie przygotowywać drużynę włącznie z transferami, co wiąże się z tym na co czekamy wszyscy od dawna - Smolny out.

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Rauliki
Kibic
Na forum od 6412 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:49

eF^ napisał:  
Utrzymanie co by nie mówić zapewnione trochę psim swędem. Bo co to za utrzymanie w momencie kiedy na kolejkę przed końcem cieszymy się tylko z tego, że Pogoń ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań z ostatnia drużyną ligi.

Ostatnia druzyna ligi jest Belchatów który ma 4 punkty od nas.

Kolendowicz, Budka, Hernani, Traore out, Edi emerytura, poszukać młodych ambitnych i coś umiejących zawodników, dac Wdowczykowi popracowac i sprowadzic Janowicza spowrotem (jak ich przygotuje jak za Płatka to bedziemy do 93 minuty zapierdalac jakby to byl poczatek meczu).

Qwasu
Kibic
Na forum od 4631 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:53

eF^ napisał:  

Wierny Pogoni napisał:  

A czasem z trenerem Wdowczykiem nie przyszedł od razu jego sztab pomocniczy, łącznie z wspomnianym trenerem od przygotowania?

Skowronek [z doskoku] współpracował z jakimś młodym trenerem od przygotowania fizycznego w młodzieżowych reprezentacjach Polski (Grycmann?). Obecnie człowieka nie ma, a tą role przejął doktor z Gdanska który pracuje u "nas" stacjonarnie.

dziś masz wiedzę, albo jesteś sterowany.
WSKL
Kibic
Na forum od 6570 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:54
Ten od przygotowanie fizycznego (Buryta) to jakiś as ze szczecińskiego IKF'u, podobno śmiechowy typek(ale niech się wypowie ktoś z IKF'u). A co do drużyny to przede wszystkim:
Hernani, Pernis, Budka, Kolednowicz, Golla, mimo wszystko Chałas,Hricko, Wiśniewski (trudno chłop z regionu, ale od paru sezonów nie może odpalić, może niema czym) - tym panom podziękować. Z racji wielk pożegnać Ediego i Nolla.
Nie napalać się na wolnych Polonistów bo oni już pewnie mają połapane kontrakty w nowych klubach.
Ściągnąć napastnika, stawiać na Lewandowskiego i Tadrowskiego, dawać szansę innym młodym i pozwolić Wdowczykowi powoli pracować.
Ostatnio modne jest przypominanie iż Jurgen Klopp po przyjściu do BVB nie wygrał pierwszych 14 spotkań, może i oni odpalą pod wodzą Wdowczyka.
P.S
ostatnio w Cafe Futbol Boniek mówił coś w stylu, że ludzi pytają go czemu Pogoń tak zawodzi pod wodzą Wdowca, a on na to , że przyszedł Wdowiec kazał zapieprzać , a panowie piłkarze się buntują bo nie są nauczeni.

Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
manisz
Kibic
Na forum od 7357 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 21:55
Młodych - ambitnych. Sorry kurwa, ale nie wiem czemu ogarnia mnie śmiech :| obym się mylił

eF^
Kibic
Na forum od 7798 dni

*

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:00

manisz napisał:  
Młodych - ambitnych. Sorry kurwa, ale nie wiem czemu ogarnia mnie śmiech :| obym się mylił

Trzeba przestać wierzyć w mit młodych zdolnych lokalnych piłkarzy, bo póki co w Szczecinie tego zjawiska nie ma.

Może coś się zmieni bo od jakiegoś czasu inwestuje się sporo w te szkółki juniorskie, ale to kwestia kilkunastu lat, kiedy ktoś z takiej szkółki będzie mógł się wybić do pierwszego zespołu.

Obecnie oglądając to co gra zespół ME albo rezerwy niestety młodych zawodników z potencjałem można policzyć na palcach jednej ręki (według mnie 2-3).

W Miarę Obiektywny
Kibic
Na forum od 4620 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:00
Golle bym zostawił, Ake mimo słabszej rundy też. Szkoda że Emil tak późno odpalił bo jeszcze max 1 sezon może pograć.

manisz
Kibic
Na forum od 7357 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:01

eF^ napisał:  

manisz napisał:  

Trzeba przestać wierzyć w mit młodych zdolnych lokalnych piłkarzy, bo póki co w Szczecinie tego zjawiska nie ma.

Może coś się zmieni bo od jakiegoś czasu inwestuje się sporo w te szkółki juniorskie, ale to kwestia kilkunastu lat, kiedy ktoś z takiej szkółki będzie mógł się wybić do pierwszego zespołu.

Obecnie oglądając to co gra zespół ME albo rezerwy niestety młodych zawodników z potencjałem można policzyć na palcach jednej ręki (według mnie 2-3).

2-3, którzy w meczu w o stawkę są nieporadni niczym Tottenham bez Bale'a

k(c)ompanyPL
Kibic
Na forum od 7724 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:03
Na zbity pysk wypierdolić Smolnego.
Pozbyć się Hernaniego i Budki, Dźuse.
Za grę podziękować Ławie, Ediemu, Kolendowiczowi, Pernisowi, Hricce i Golli(za którym pewnie w Poznaniu płaczą tylko dziwki).
Spionować Nolla(na rok), Dąbrowskiego, Lewandowskiego, Chałasa, Frączczaka, Pietruchę, Akę, Rogalskiego i rozpuszczonych "juniorów".
Zmotywować Muryame

Dać: Wdowczykowi możliwość kopnięcia w dupę Smolnego i wolną rękę w dobieraniu współpracowników i piłkarzy.

A ogólny trend jezeli chodzi o wzmocnienia to przeczesywanie 1,2,3 i 4 ligi, O TAK!

Ostatnio edytowany przez: k(c)ompanyPL, 30 maja 2013, 22:15 [2 raz(y)]

Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Wierny Pogoni
Kibic
Na forum od 4478 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:03

Qwasu napisał:  

eF^ napisał:  

Wierny Pogoni napisał:  

Skowronek [z doskoku] współpracował z jakimś młodym trenerem od przygotowania fizycznego w młodzieżowych reprezentacjach Polski (Grycmann?). Obecnie człowieka nie ma, a tą role przejął doktor z Gdanska który pracuje u "nas" stacjonarnie.

Najlepszym trenerem od przygotowania fizycznego byłby ten co z Płatkiem pracował, nie pamiętam jak sie nazywał Jankowicz, Janowicz, jak cos źle powiedziałem to poprawcie mnie.

Duma i Honor nasz "Pogoń Szczecin".
Łysy
Kibic
Na forum od 5885 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:04
Po pierwsze primo: Smolny out !

Byliśmy tu i zawsze będziemy , stąd jesteśmy i tu umrzemy.
WSKL
Kibic
Na forum od 6570 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:09

domin839 napisał:  
Golle bym zostawił, Ake mimo słabszej rundy też. Szkoda że Emil tak późno odpalił bo jeszcze max 1 sezon może pograć.

Podczas meczu z Górnikiem obserwowałem grę Wojtecha i oprócz tego , że podaje celnie do tyłu na 3 metry to nie posiada żadnych inny zalet. W dzisiejszym meczu to już była pełna kompromitacja. Jak mawia RoKo to był kabaret. Nic do niego nie mam, po prostu jest słabym piłkarzem.

Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
manisz
Kibic
Na forum od 7357 dni

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:15

Dan Henderson napisał:  

domin839 napisał:  

Podczas meczu z Górnikiem obserwowałem grę Wojtecha i oprócz tego , że podaje celnie do tyłu na 3 metry to nie posiada żadnych inny zalet. W dzisiejszym meczu to już była pełna kompromitacja. Jak mawia RoKo to był kabaret. Nic do niego nie mam, po prostu jest słabym piłkarzem.

Pomimo tego, że miał parę ciekawych zagrań, cieszenie się z jego zagrań jest konsekwencją tylko jednej rzeczy - chcemy utrzeć pyrom nosa, że podjebaliśmy im dobrego piłkarza, który gra u nas pierwsze skrzypce i daje nam zwycięstwa.

Niby u nich żałowali, że puścili go do nas - ale czy to na prawdę wyróżniająca się młodzież? Jeżeli tak, to mają z młodziakami tak słabo jak u Nas

PoGo
Kibic
Na forum od 7160 dni

**

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:15

eF^ napisał:  
Negatywy, co do zmiany?

Bardzo fajny temat, który może przynieść nam wiele konstruktywnych wniosków. Proponuję, aby po jakimś czasie zebrać to wszystko w całość, wypunktować, sensownie uargumentować i przesłać bezpośrednio, bądź za pomocą lokalnych mediów do włodarzy Pogoni. Skoro oni mogą płakać i narzekać w Urzędzie Miasta, dlaczego my mielibyśmy nie wyrazić głośno swojej opinii? Niech wiedzą, że ludzie patrzą im na ręce.

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
Pgn.
Kibic
Na forum od 6791 dni

*

Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 30/05/2013 22:18
Przede wszystkim należy uporządkować sprawy finansowe oraz powierzyć budowanie drużyny Wdowczykowi, który mam nadzieje zostanie tu na kilka lat. Jeszcze może być pięknie! :) Oczywiście trzeba wyjebać paru pozorantów z tej drużyny, ale mam nadzieję, że wszystko przed nami. No i oczywiście Radek na kapitana!

- 1  - 2  - 3  - 4  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005