Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Do Pana Wojewody... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
RAFek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8631 dni

**

Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 19:15
Musze przyznać, że nie znam Pana... Pana nazwisko nic mi nie mówi, podobnie jak pewnie tysiącom kibiców Pogoni Szczecin. Tym bardziej nic nie nie mówi nazwisko pana pracownika od spraw wszelakich, który wypowiada się w temacie zamknięcia stadionu. Ale, ponieważ grozi on w Pana imieniu zamknięciem stadionu Pogoni Szczecin w związku z odpaleniem rac na meczy Pogoń Szczecin - Lech Poznań, uprzejmie przypominam Panu, bo zapewne nikt Panu o tym nie wspomniał, że osobiście odbierałem nagrodę sponsora Ekstraklasy dla kibiców Pogoni za najlepsze oprawy organizowane właśnie z wykorzystaniem pirotechniki. Zanim Pan Wojewodą i pański Tusk Premierem został. Więc zimny kompres na czoło i telefon do przyjaciela proponuję. Mój podadzą Panu koledzy z Małopolskiej.

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
KAM
Kibic
Na forum od 5401 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 19:33
Więcej ochorny, stadionu raczej nie zamkną

A propo Wojewody Zydorowicza, że nie znany. To jest znany z tego, że to syn popularnego kiedyś komentatora Andrzeja Zydorowicza.

RAFek
Kibic
Na forum od 8631 dni

**

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 19:37
Jak to mawiają klasycy: Z twarzy podobny zupełnie do nikogo"...

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
Bzyku
Kibic
Na forum od 7637 dni

*

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 19:58
Od miesięcy różni wojewodowie starają się jak mogą być wrzodem na tyłku wszystkich związanych z polską piłką, a ja do dzisiaj nie dowiedziałem się, czym oni właściwie się zajmują?

Nie wiem. Sołtys rządzi wioską, burmistrz/wójt rządzą gminami, prezydenci rządzą miastami, a co robi wojewoda poza pierdzeniem w stołek i braniem państwowych pieniędzy?

Co do śnieżek - to niech ów wojewoda zamknie siedzibę MOSRiR. Gdyby odgarnęli śnieg na całym stadionie, a nie tylko na VIP-ach, to nie byłoby czym rzucać. Ale jak zwykle. Burżujom posprzątali, a plebs odmrażał sobie stopy i brodził po lodzie.

boskiantonio
Kibic
Na forum od 6948 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 20:29

Bzyku napisał:  
Od miesięcy różni wojewodowie starają się jak mogą być wrzodem na tyłku wszystkich związanych z polską piłką, a ja do dzisiaj nie dowiedziałem się, czym oni właściwie się zajmują?

Nie wiem. Sołtys rządzi wioską, burmistrz/wójt rządzą gminami, prezydenci rządzą miastami, a co robi wojewoda poza pierdzeniem w stołek i braniem państwowych pieniędzy?

Co do śnieżek - to niech ów wojewoda zamknie siedzibę MOSRiR. Gdyby odgarnęli śnieg na całym stadionie, a nie tylko na VIP-ach, to nie byłoby czym rzucać. Ale jak zwykle. Burżujom posprzątali, a plebs odmrażał sobie stopy i brodził po lodzie.

Wojewodowie są od zamykania stadionów... Takie z nich ważniaki ;)

AL
Kibic
Na forum od 7196 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 20:56

Cytat:  

Pogoń wzmocni ochronę, żeby nie grać przy pustych trybunach?

Po meczu z Lechem, kiedy to na piłkarzy leciały śnieżki, a w "młynie" odpalono kilkadziesiąt rac, Pogoń musi przedstawić plan poprawy bezpieczeństwa na obiekcie. Takie polecenie klub dostał od wojewody zachodniopomorskiego.
W ubiegłym tygodniu w urzędzie wojewódzkim odbyła się narada w tej sprawie. Szef wydziału bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego ZUW Piotr Gabinowski, przedstawiciele policji i miasta rozmawiali z dyrektorem Pogoni Konradem Szczawińskim. Klub został zobowiązany do przedstawienia planu działań, które mają poprawić bezpieczeństwo podczas meczów. Interwencja wojewody (który każdorazowo wyraża zgodę na organizację imprezy masowej) ma związek z wydarzeniami podczas spotkania Pogoń Szczecin - Lech Poznań 1 kwietnia br. Kibice gospodarzy bombardowali śnieżkami zawodników "Kolejorza", kiedy ci wykonywali rzuty z autu i rzuty rożne. Z trybun leciały też setki serpentyn, co opóźniło rozpoczęcie meczu o kilka minut. W drugiej połowie "czymś ciężkim" został trafiony w nogę sędzia liniowy. Na dodatek jeden z kiboli wtargnął na murawę. Z sektora gości leciały petardy.

Szczeciński klub prawdopodobnie zostanie ukarany przez PZPN i Komisję Ligi Ekstraklasy S.A. Kary w postaci zamknięcia stadionu lub wyłączenia części trybun raczej uniknie.

- Rozmów na temat bezpieczeństwa nie należy rozumieć jako ultimatum dla Pogoni. Takie spotkania odbywają się regularnie - tłumaczy Agnieszka Muchla, rzeczniczka prasowa wojewody. - Na materiały z klubu czekamy do wtorku do godziny 9.

Wojewoda jest cierpliwy. Pierwszym wyznaczonym terminem był poniedziałek, godz. 14.

- Prezes Jarosław Mroczek w poniedziałek spotkał się z zarządem stowarzyszenia kibiców Portowcy, dlatego poprosiliśmy o trochę więcej czasu na przedstawienie planu działań dotyczących bezpieczeństwa na meczach - informuje Łukasz Kasprzyk. - Dokument we wtorek dostarczymy. Co w nim będzie? Na razie nie mogę mówić o szczegółach.

Z nieoficjalnych informacji wynika, że Pogoń Szczecin SA jako organizator meczu będzie wynajmowała większą liczbę ochroniarzy.

- Najważniejsze, że pogoda robi się wiosenna, więc problemu rzucania śnieżkami już nie będzie - żartują na forach internetowych kibice.

Najbliższy mecz w Szczecinie Pogońiarze rozegrają już w piątek o godz. 18. Rywalem będzie Widzew Łódź.

CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY
kubełek
Kibic
Na forum od 5245 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 21:55
W związku z tym, że mamy nowoczesny stadion to teraz zamiast śnieżek rzucać będziemy błotem ;]

celciusz
Kibic
Na forum od 8662 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 22:00
takie tlumy na meczach,na murawie poziom taki wysoki moze faktycznie rozsadnie jest przeniesc te wspaniale widowisko na jakies boczne boisko a pieniadze zaoszczedzone zainwestowac np .? nie wiem w co zreszta co za roznica oby nie w to bagno zwane pilka nozna :)

kontiii
Kibic
Na forum od 8052 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 22:25
Zbigniew Boniek ‏
Prawdziwi kibice zrobili piękne oprawy meczowe. Aż miło było popatrzeć.
Robert J. Rutkowski
Oprawy powinny być zakazane. Jak się idzie do teatru albo do kina, to się nie odstawia własnej sztuki na widowni.
Zbigniew Boniek
RJ_Rutkowski Sz.P. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy kinem,teatrem a meczem piłkarskim ..... To chodź pan dalej do teatru i kina. Uklony

Taki fragment rozmowy z Twittera Bońka. A co do Wojewody to niech się zajmie innymi ważnymi sprawami a nie się wtrąca tam gdzie go nie chcą.

POGOŃ SZCZECIN MKS
kijevo
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 22:30
Tu chodzi o to by zatrudnić więcej ochroniarzy (mecz podwyższonego ryzyka) i dać zarobić starym kolegom z milicji i służb specjalnych, którzy prowadzą firmy ochroniarskie.

EPSON
Kibic
Na forum od 4615 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 22:44
Ja jestem ciekawy jak wygląda umowa z klubem na wynajem stadionu i w jakim stanie stadion ma być udostępniony na potrzeby rozgrywek.Coś mi się wydaje że podobnie jak sławetny "basen narodowy" spowodował pojawienie się wysypu "niewinnych" tak i w tym przypadku pewnie MOSIR nie odpowiada za pozostawienie zaśnieżonego stadionu jako gospodarz obiektu.
Tak mi się skojarzyło że jak wypożyczam samochód z wypożyczalni to jakoś nikt nie podstawia mi auta nieubezpieczonego,bez lusterek z zasranymi chodniczkami i wylaną colą na siedzeniu.

POGOŃ-WISŁA PŁOCK 3:1
(Stelmasiak*3)
psychopig
Kibic
Na forum od 7089 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 22:49
Pan wojewoda jak niedźwiedź obudzony z letargu czerwoną racą , lampką , postanowił wziąć się do pracy.
Nie zauważył , że wytyczne premiera na 2012 rok.
Panie wojewodo w tym roku premier walczy z kryzysem , nie z kibolstwem.
Do roboty.

Ka.
Kibic
Na forum od 6981 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 23:17

kontiii napisał:  
Zbigniew Boniek ‏
Prawdziwi kibice zrobili piękne oprawy meczowe. Aż miło było popatrzeć.
Robert J. Rutkowski
Oprawy powinny być zakazane. Jak się idzie do teatru albo do kina, to się nie odstawia własnej sztuki na widowni.
Zbigniew Boniek
RJ_Rutkowski Sz.P. Jak nie widzisz różnicy pomiędzy kinem,teatrem a meczem piłkarskim ..... To chodź pan dalej do teatru i kina. Uklony

Taki fragment rozmowy z Twittera Bońka. A co do Wojewody to niech się zajmie innymi ważnymi sprawami a nie się wtrąca tam gdzie go nie chcą.

Odnośnie tego pana, któremu nie podobają się race:
Ortodoks i kibic Polonii Warszawa (więc futbolowy masochista). Piszę po polsku, więc używam polskich liter.

Więc wszystko jasne. :D

kiko
Kibic
Na forum od 6782 dni

*

Odp: Do Pana Wojewody... - 08/04/2013 23:27
Co do Bońka i twittera (odnośnie wydarzeń w Białymstoku)

Cytat:  
Zbigniew Boniek @BoniekZibi 3 min

Dziękuje za list. Pełne poparcie dla kibiców Pogoni

kontiii
Kibic
Na forum od 8052 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 00:05

kiko napisał:  
Co do Bońka i twittera (odnośnie wydarzeń w Białymstoku)

Cytat:  
Zbigniew Boniek @BoniekZibi 3 min

Dziękuje za list. Pełne poparcie dla kibiców Pogoni

Szok. Taka szybka reakcja? Jak nie PZPN...a jednak jak się chce to można oby tak dalej Zibi!

POGOŃ SZCZECIN MKS
Bzyku
Kibic
Na forum od 7637 dni

*

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 06:46
Zarząd portowców dostał ultimatum - albo przedstawi rozwiązania, które ograniczą wybryki fanów albo sympatycy nie zostaną wpuszczeni.Podczas meczu z Lechem w zawodników leciały śnieżki, a na trybunach pojawiły się zakazane race.

Jest jedno bardzo proste rozwiązanie.

Nowy zadaszony stadion = brak śniegu.

Przema
Kibic
Na forum od 6290 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 08:35
A z ktorego sektora lecialy te sniezki? Przeciez nie z mlyna. Ciezko przyznac, ze patologia zasiadla na sektorach tych drozszych, ze sa to osoby, ktore wedlug zarzadu byly ich targetem na ten sezon? Jak widac janusze tez potrafia sie zachowac jak bydlo, a pierwsi do krzyku.

Święty
Kibic
Na forum od 7232 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 09:09
Mniejsza z tymi racami. Co ma SKPS do śnieżek ?

Śnieżki leciały w 90% z 7/8 i w 10% z 5/6[kryta]. Z tego co widziałem, rzucali w większości ludzie, którzy na stadion chodzą od wielkiego dzwonu.

Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
POGOŃ 1948
Kibic
Na forum od 6208 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 09:47

Święty napisał:  

Śnieżki leciały w 90% z 7/8 i w 10% z 5/6[kryta]. Z tego co widziałem, rzucali w większości ludzie, którzy na stadion chodzą od wielkiego dzwonu.

No i co z tego że leciały z tamtych sektorów ale i tak wiadomo w kogo wymierzona będzie ta kara...11, 12, 13. Przecież o to w tym wszystkim chodzi nie zamkną przecież sektorów gdzie bilety są najdroższe.

kibicMKS
Kibic
Na forum od 4827 dni

Odp: Do Pana Wojewody... - 09/04/2013 09:48

Święty napisał:  

chodze na 7 od kilku lat i nie przesadzaj,ze z iloscia kulek snieznych,ze w wiekszosci leciala z 7/8 sektora.teraz to i tak nie ma zadnego znaczenia.prawda jest jak piszesz w wiekszosci rzucali wielcy pseudokibole co przychodza na mecz dwa lub trzy razy w roku.dopier.... im kary za glupote to moze cos zrozumieja.na meczu z Piastem tez bylo duzo sniegu i jakos nikt nie rzucal kulkami,bo tych pseudokiboli nie bylo na meczu,bo po co przyjsc na Piasta .... tacy to sa kibice Pogoni.

- 1  - 2  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005