Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 16:06
Niestety wczirajszy mecz poza dostarczeniem olbrzymich emocjii radości pokazał też słabość słabość Pogoni na wielu płaszczyznach. Przede wszystkim skandalem jest czas reakcji służb ratowniczch. Podobnie sprawa wyglada z zapewnieniem dojazdu do wszystkich miejsc na stadionie. Ktos powinien rozumnie wytyczyc trasy a nie pozwalac na stawienie reklam i innech rzeczy typu nagłosnienie, kamery itp byle gdzie. Kolejną kompromitacją jest reakcja "ochrony" na wydarzenia po zakończeniu meczu. To że nie mogli powstrzymać ludzi przed wskakiwaniem na murawe jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale To że nie zapewnili bezpieczeństwa sędziom i piłkarzom Ruchu wymaga bezwzglednego ukarania. Wyobraxmy sobie że Ruch strzela w 92 minucie bramke z problematycznego karnego. Co wtedy mogłoby sie dziac na płycie z sędziami lub piłkarzami?
Porazka jest też zachowanie kibiców. Niestety widać, że nikt nie przewidział takiej sytuacji. Na pewno uprzedające wkładanie do głów, że nie przeskakujemy pprzez płoty wielu by pohamowało. Widać jednak, że nad tym nikt nie był w stanie zapanować. O racach nie wspomnę, bo jak sie przez cały czas mówi o ich wielkiej roli to nie nalezy się dziwić że ludzi przynoszą i odpalają.
Teraz być może czeka nas prestizowy i bardzo ważny mecz z Górnikiem przy pustych trybunach.
To oczywiscie nic w porównaniu z poważnymi kosekwencjami dla zdrowia trafionego człowieka. Wnioski powinni wyciągnąć wszyscy. Zarząd klubu, ruchy kibicowskie i wszyscy przychodzący na stadion.
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 18:54
O oprawach to niech lepiej każdy zapomni do końca sezonu !! Dziś wieczorem pokażemy twórczość szczecińskich kibiców i szacunek do własnych barw !!
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 19:41
Zajebiście było widzieć w końcu naprawde zadowolonych i dumnych z dopingu gniazdowych, jak i cały stadion w II polowie meczu. Naprawdę zajebista robota, ale to na tyle. Niestety wielką euforię zakłóciły incydenty, rakietnice, odepchnięcie sędziego, wbiegniecie na murawę kibiców przy okazji niszczących barwy.
Oproćz tego że posypią sie kary, za które będzie musiało zapłacić Stowarzyszenie dochodzi 'naprawa' flag o ile to możliwe. Dojdzie zapewne do tego jeszcze kara w postaci meczu bez publiczności.
Pięknie kurwa pięknie. Gratuluje co po niektórym 'rozumu'.
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 19:49
Na filmie z meczu dokladnie widac, co to za gosciu popycha sedziego i ze po to tylko tak naprawde wbiegl na murawe...
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 20:03
debile i kretyni którzy zniszczyli flagi w miarę mozliwości zostaną wyłapani...jak łatwo sie domyślić nikt nie jest anonimowy zwłaszcza na zdjęciach...oczywiście będą musieli pokryć koszty naprawy flag lub uszycia nowych..propnuję już zacząć zbierać hajsy a osoby które wiedzą że mogły być sprawcami zniszczenia flag i chcą naprawic swoja glupote bez wiekszych konsekwencji moge sie zglosic do odpowiednich osob lub do SKPS...
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 20:20
Kurwa widziałem dziś flagi ręce opadają na głupotę ludzką, zero mózgu, gdyby nie normalni ludzie to byśmy kurwa w jaskinach siedzieli przy takich bez mózgach. Garstka ludzi odpierdala ciężką robotę, a reszta ma w dupie i jeszcze pretensje śmieją mieć, bo przecież dali 10 złoty!
Albo skończy się samowolka i zacznie rygor, ale dalej będą takie chore sytuacje.
Co do koszulek wszystko w swoim czasie, już przy ćwierćfinałach rozkminione było pozostaje czekać.
Druga kwestia, że klub się wziął za sprzedawanie biletów, niestety. Musimy to jakoś inaczej rozwiązać niż chcieliśmy więc efekt, może nie być taki jak miał być.
Odp: Puchar Polski - 05/05/2010 20:36
prosto mówiąc- wrócimy chyba do czasów w których za niestosowanie się do zaleceń ogarniających będzie wpierdol i tak długo aż wszyscy debile do których nic nie dociera i nie potrafią używac mózgu albo się nauczą albo nie beda uczęszczać na stadion...
co do koszulek, wystarczy ze kazdy ruszy glowa ze chodzi o efekt, Jaga pewnie przyjedzie w swoich pasiakach i gdybysmy My przyjechali w jednakowych koszulkach mieli bysmy efekt ultras na skale Europy tak jak to sie marzy wielu...na meczu zostanie utworzony mlyn i taki mały komunikat wszyscy znajdujacy sie w jego obrebie są zobowiązani do głośnego dopingu, takie wydarrzenie nie zdarza sie często wiec musimy udowodnic swoja wyzszość pod kazdym wzgledem...
PUCHAR JEST NASZ, TEN PUCHAR DO NAS NALEŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEDZIEMY WSZYSCY!!!! ŚPIEWAMY KURWA A PO FINALE ŚWIĘTUJEMY ZWYCIĘSTWO!!!!!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
A ja chciałbym jeszcze zobaczyć tych z "pogotowia" co wyleźli na murawe pomachali rekami poszarpali reklame i zadowoleni z siebie jacy to są fajni i wrócili na sektor. żenada. Rozumiem że sytuacja była jaka była że kolega leżal i współczuje ale to było kompletnie bezcelowe a tylko może zaszkodzić nam samym...
Ogolnie sytuacja nie powinna mieć miejsca pomimo wolnej "akcji" pogotowia a osoby powinny być sprostowane bo to jest normalna głupota... To NIE była wina pogotowia ale patologi szczecińskich warunków jeżeli chodzi o stadion. Ale kzystek sie bawi dobrze...
Wywiad z konkurencji, ale warto przytoczyć, czy ten Szczawiński to taki pierdolony prostak? Ktoś, kto sądzi, że ochroniarze powinni bluzgać na kibiców i im grozić oraz ma wyjebane na przyjazd karetki i pomoc kibicowi jest dyrektorem Pogoni Szczecin? CO TO KURWA JEST!
Wywiad z konkurencji, ale warto przytoczyć, czy ten Szczawiński to taki pierdolony prostak? Ktoś, kto sądzi, że ochroniarze powinni bluzgać na kibiców i im grozić oraz ma wyjebane na przyjazd karetki i pomoc kibicowi jest dyrektorem Pogoni Szczecin? CO TO KURWA JEST!
Tak. Jeszcze kilka lat temu pral stroje, a teraz jest "czlowiekiem na stanowisku" i wydaje mu sie, ze moze wszystko.
Pozostaje wierzyć, że Stowarzyszenie odniesie się do tych skandalicznych słów w oficjalnym oświadczeniu.
Koleś powinien stracić pracę za brak szacunku do klienta (kibica).
Odp: Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 22:06
kretyn jakich malo kurwa!! a mowia ze kibice to debile........... apropo wydarzen z flagami trzeba skonczyc z ta samowolka na stadionie bo bedzie tak za kazdym razem przy nadazajacej sie okazji,radosc zrozumiala ale kurwa chyba kazdy wie ze flaga to zecz swieta a nie jakas szmata po której sobie mozna skakac!!!
Ostatnio edytowany przez: Szn85, 5 maja 2010, 22:14 [1 raz(y)]
Odp: Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 22:18
To Ja może podsumuje wczorajszy dzień z innej perspektywy. Na mocy awansu zostały zniszczone/uszkodzone główne flagi Pogoni: LFS, Młode Wilki, Duma Pomorza oraz Zachęta. Poparzony został kibic- a prywatnie wielu z Nas kolega Pucha z Młodych Wilków, druga rakietnica została odpalona na murawę, banda debili wbiegła na murawę " świętować" awans do finału- czyt. rozjebane bandy reklamowe i zaatakowany sędzia- w którego mam wyjebane, ale...
znając życie dostaniemy ze 20 tysięcy kary i nasz stadion będzie zamknięty.
Wymagania od SKPS czy Młodych Wilków macie wiele, bo kupił bilet bo poszedł na młyn- to teraz możecie mieć jeszcze większe wymagania! bo prawdopodobnie do końca rundy nie będzie juz na naszym stadionie żadnej oprawy, czas pokaże czy zawiśnie jakas flaga skoro macie wyjebane i nie szanujecie swoich fan! Od teraz jak ktoś wejdzie na ten płot gdzie będzie wisiała jakakolwiek flaga Pogoni Szczecin zleci z tego płotu w trybie natychmiastowym i dostanie "masaż twarzy" może wtedy się nauczycie. Jak których przyjdzie ze swoja racą/rakietnicą lub jeszcze czymś innym i odpali ja samowolnie dostanie kolejny "masaż twarzy". Jak których zajebie piłkę dostanie "przekopke". Może wtedy nauczycie się.
Mam nadzieje, że Ci którzy wczoraj mieli pełną euforie i latali jak debile po murawie, robiąc sobie zdjęcia i niszcząc flagi dzisiaj już zaczeli odkładać na naprawę flag i na poczet przyszłej kary. Do zobaczenia.
Jak to jest Panie dyrektorze z poruszaniem się po stadionie. Jak mam kupiony karnet na sektor VIP, to pójść na młyn i wspomagać drużynę dopingiem już nie mogę?
- Nie ma takiej możliwości. Trzeba było myśleć wcześniej i kupować bilet na odpowiedni sektor.
Siedzę na sektorze 14, mój znajomy na 10. To jak ja mam z nim na meczu porozmawiać, spotkać się czy wymienić opinię. Przez kratę, jak w więzieniu ?
- Nie ma innej możliwości. Spotkacie się po meczu, a jak chcecie razem obejrzeć mecz to kupcie bilet na ten sam sektor. Zacznijmy się do tego przyzwyczajać, bo od przyszłego sezonu będą tylko trzy strefy. Będą dwie dostępne, trzecia będzie wyłączona w całości i nie będzie wtedy problemu.
A czy ta zaspawana latarnią brama to jedyne wyjście, aby oddzielić strefy na stadionie? Co by się stało gdyby któryś z kibiców miał zawał serca i karetka by nie miała jak przejechać przez bramę?
- Nie wiem, kto za to odpowiada, ale karetka miała stać na koronie stadionu, a nie tam gdzie stała. Karetki nie mają ze sobą łączności. To sprawia, że jest to zarzut do pogotowia, a nie do mnie. Pogotowie miało wytyczne gdzie ma stać, ale ja nie mam wpływu na to, że karetka przyjeżdża 5 – 10 minut po rozpoczęciu meczu i staje gdzie się jej podoba. Gdyby przyjechali o czasie, to by stali w dobrym miejscu
Zmieńmy temat. Porozmawiajmy teraz o ochroniarzach i ich zachowaniu w stosunku do kibiców. Byłem świadkiem incydentu podczas wyjazdu z parkingu od strony Karłowicza. Zostało wypuszczonych 5 – 6 samochodów po czym wybiegł Pan ochroniarz w zielonym kombinezonie i zaczął najpierw wulgarnie zwracać się do swoich podopiecznych, a następnie do kibica, któremu przed nosem zamknięto bramę, że ma w tej chwili cytuję „wypie******, bo k**** zaraz na komendę pojedzie”.
- A jak miał do niego powiedzieć, aby spod tej bramy odjechał. Grzecznie? Myśli Pan, że to by poskutkowało ?
Brak słów na tego buca jebanego. Dyrektorzyna z bożej łaski się znalazł.Jeśli piastuje się tak "wysokie" stanowisko w klubie to wypadałoby zachować jakiś poziom. Pomijając już aroganckie odpowiedzi na temat skandalicznego zachowania ochrony i ich braku szacunku do kibiców , to nie rozumiem jak można bagatelizować tak ogromne błędy w organizacji spotkań. Przecież chłopakowi który został trafiony racą potrzebna była natychmiastowa pomoc. W takich przypadkach każda chwila się liczy , wiec to organizator meczu odpowiada za to aby pogotowie miało możliwość jak najszbyciej dostać się na miejsce wypadku! Potem się dziwić że ludzie chcąc pomóc koleżce , nie wytrzymują ciśnienia i wbiegają na murawę aby przyspieszyć pomoc.
Odp: Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 22:24
Ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że jest mi kurwa wstyd... Bada najebanych patologów, czy to wyjazd czy mecz u siebie. Pierdolicie farmazony, takie i owakie, a tak naprawdę jesteście jebaną bandą baranów...
Przykro się patrzy na to wszystko, tym bardziej, że tak duży skok piłkarski zrobili nasi grajkowie.
Do oszacowanych szkód dodam tyle, że LFS ma się dobrze z jednego powodu - trwalszy materiał. Nie zmienia to faktu, że flagi zostały zniszczone, a konsekwencje będą wyciągane !!
Odp: Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 22:24
Jak kiedys, ktoś powiedział debili nie sieją , sami sie rodzą... a te słowa to i tak za mało...
Jak można uważać się za kibica swojego Klubu niszcząc najważniejsze dla niego wartości jakim jest drugi kibic, zwłaszcza taki chłopak jak Pucha, a także flagi, których powinien bronić....
btw.
Pucha trzymaj się!!!
Jak to jest Panie dyrektorze z poruszaniem się po stadionie. Jak mam kupiony karnet na sektor VIP, to pójść na młyn i wspomagać drużynę dopingiem już nie mogę?
- Nie ma takiej możliwości. Trzeba było myśleć wcześniej i kupować bilet na odpowiedni sektor.
Siedzę na sektorze 14, mój znajomy na 10. To jak ja mam z nim na meczu porozmawiać, spotkać się czy wymienić opinię. Przez kratę, jak w więzieniu ?
- Nie ma innej możliwości. Spotkacie się po meczu, a jak chcecie razem obejrzeć mecz to kupcie bilet na ten sam sektor. Zacznijmy się do tego przyzwyczajać, bo od przyszłego sezonu będą tylko trzy strefy. Będą dwie dostępne, trzecia będzie wyłączona w całości i nie będzie wtedy problemu.
A czy ta zaspawana latarnią brama to jedyne wyjście, aby oddzielić strefy na stadionie? Co by się stało gdyby któryś z kibiców miał zawał serca i karetka by nie miała jak przejechać przez bramę?
- Nie wiem, kto za to odpowiada, ale karetka miała stać na koronie stadionu, a nie tam gdzie stała. Karetki nie mają ze sobą łączności. To sprawia, że jest to zarzut do pogotowia, a nie do mnie. Pogotowie miało wytyczne gdzie ma stać, ale ja nie mam wpływu na to, że karetka przyjeżdża 5 – 10 minut po rozpoczęciu meczu i staje gdzie się jej podoba. Gdyby przyjechali o czasie, to by stali w dobrym miejscu
Zmieńmy temat. Porozmawiajmy teraz o ochroniarzach i ich zachowaniu w stosunku do kibiców. Byłem świadkiem incydentu podczas wyjazdu z parkingu od strony Karłowicza. Zostało wypuszczonych 5 – 6 samochodów po czym wybiegł Pan ochroniarz w zielonym kombinezonie i zaczął najpierw wulgarnie zwracać się do swoich podopiecznych, a następnie do kibica, któremu przed nosem zamknięto bramę, że ma w tej chwili cytuję „wypie******, bo k**** zaraz na komendę pojedzie”.
- A jak miał do niego powiedzieć, aby spod tej bramy odjechał. Grzecznie? Myśli Pan, że to by poskutkowało ?
Brak słów na tego buca jebanego. Dyrektorzyna z bożej łaski się znalazł.Jeśli piastuje się tak "wysokie" stanowisko w klubie to wypadałoby zachować jakiś poziom. Pomijając już aroganckie odpowiedzi na temat skandalicznego zachowania ochrony i ich braku szacunku do kibiców , to nie rozumiem jak można bagatelizować tak ogromne błędy w organizacji spotkań. Przecież chłopakowi który został trafiony racą potrzebna była natychmiastowa pomoc. W takich przypadkach każda chwila się liczy , wiec to organizator meczu odpowiada za to aby pogotowie miało możliwość jak najszbyciej dostać się na miejsce wypadku! Potem się dziwić że ludzie chcąc pomóc koleżce , nie wytrzymują ciśnienia i wbiegają na murawę aby przyspieszyć pomoc.
dokładnie jak mowisz eM
od siebie dodam, Panie dyrektorze Konradzie Szczawiński - weź rozbieg i pierdonij się mocno głową w ściane..
na pewno to czytasz, jak jest to złe co napisałem - nawiązując do "odpowiedzi" z wywiadu - NIE CZYTAJ TEGO
Odp: Po meczu z Ruchem! - 05/05/2010 23:10
Ja od siebie dodam tylko tyle, że te flagi były świeżo po renowacji. Przykre, że nie umiecie uszanować pracy innych osób, które poświęciły swój czas i pieniądze, żeby naprawić różne rozdarcia, albo doszyć sznurki. A te rozdarcia były tam z identycznego powodu co wczoraj. Banda debili musi wskoczyć na płot żeby po meczu przybić piątkę z piłkarzami. I ta banda debili nie może wziąć pod uwagę, że na tym płocie wisi FLAGA! Kurwa, na tym płocie wisi coś, co powinniście szanować bardziej niż rodziców, powinniście tego bronić i o to dbać. A wy do kurwy nędzy bierzecie to pod buty jak pierwszą lepszą wycieraczkę żeby tylko zająć najlepsze miejsce do klepnięcia się z którymś z kopaczy. Czy to jest dla was naprawdę aż tak ważne? Wczoraj pokazaliście zupełny brak poszanowania zarówno dla flag jak i dla naszej pracy. Więc nie miejcie teraz pretensji, że nie ma opraw. A opraw nie będzie, bo masę pieniędzy zostanie wydane zarówno na naprawę tych flag, jak i na zapłacenie kary, która z pewnością nie będzie należała do najmniejszych. Wstyd.
Ta kondoniera powinna na taczce wyjechać z klubu..Najpierw uniemożliwił Stalówce przyjazd na mecz do Sz-na(oświadczenie Stali i brak odp klubu w tej sprawie)a teraz takie teksty że krew zalewa..Nie będzie nam taka parówa życia układać..Co do Flag to brak mi słów na tych bezmózgów..Moja propozycja jest taka,że w razie niewyłapania tych cieci lub też braku "ściągalności" SKPS moim zdaniem powinno oszacować straty,napisać oświadczenie a następnie otworzyć rachunek bankowy, przeprowadzić zbiórke na meczach i jakoś to połatamy..przeciez flagi to nasze wspólne dobro a nie tylko SKPS czy MW także trzeba pomóc..pozdr
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.